Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/04/18

 

Ουσιαστικά φωτογράφησε εκλογές το φθινόπωρο

 

Ουσιαστικά εκλογές το φθινόπωρο θα λέγαμε πως φωτογράφησε χθες ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Και αναφερόμαστε στη φράση του πρωθυπουργού:

 

«Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, όμως με έναν κοινό πολιτικό στόχο. Την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας». 

 

Αν κανείς διαβάζει προσεχτικά αυτή τη φράση και παρά τα όσα στη συνέχεια είπε ο πρωθυπουργός, θα δει πως ουσιαστικά ο Α. Τσίπρας είπε πως κλείνουμε τη συμφωνία με τους δανειστές το καλοκαίρι και πάμε για εκλογές. Φυσικά και τίποτα δεν είναι σίγουρο, ειδικά εν μέσω εισηγήσεων βουλευτών για εκλογές άμεσα. Ωστόσο το σενάριο που πιστεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό (πάνω από ένα χρόνο), για εκλογές το Σεπτέμβριο του 2018, κερδίζει συνεχώς έδαφος.

 
 
 

Καμμένος

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα του κ. Καμμένου και τα όσα λέει τον τελευταίο καιρό, με μια εντελώς ανεύθυνη στάση (με αποκορύφωμα το χαρακτηρισμό τρελός προς τον Ερντογάν), εμείς θα επαναλάβουμε κάτι. Βασική δουλειά ενός «manager», ενός καπετάνιου, ενός πρωθυπουργού είναι να κάνει σωστή επιλογή προσώπων. Αυτό είναι το «Α και το Ω». Δε μπορούμε να το χωνέψουμε πως σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή (φυσικά και δε λέμε πως αύριο θα γίνει πόλεμος) και μάλιστα όταν πρόσφατα έγινε ανασχηματισμός, η χώρα έχει για δίδυμο υπουργών στο εθνικής άμυνας τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουβέλη (ή κυρ Φώτη όπως τον λένε κάποιοι).

Και ευχόμαστε για ακόμη μια φορά, αυτήν την λάθος επιλογή προσώπων τελικά να μην την πληρώσουμε, όπως για παράδειγμα πλήρωσε η χώρα την εντελώς λάθος επιλογή του κ. Βαρουφάκη το 2015.   

 
 
 

 

Τεράστιο λάθος

Και σε σχέση φυσικά με τα παραπάνω και μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν, θα λέγαμε πως ημέρα με την ημέρα αποδεικνύεται πόσο μεγάλος λάθος έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός όταν υποσχέθηκε στον Ερντογάν την επιστροφή των 8τούρκων μέσα σε 15 ημέρες (επί της ουσίας ποτέ δε διαψεύστηκε αυτό από το Μέγαρο Μαξίμου). Και απλά αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο λάθος του Α. Τσίπρα. Και όπως είδαμε και στο πρώτο εξάμηνο του 2015, αυτά τα λάθη μας στοιχίζουν πάρα πολύ.

 
 
 

 

Έξυπνο

Το παρακάτω το διαβάσαμε στον Athens Voice και δεν κρύβουμε ότι το βρήκαμε πολύ έξυπνο.

«Ξέρετε, συνήθως έτσι συμβαίνει στον κόσμο. Όταν τα στελέχη του κάθε «κινήματος ενάντια», στην προκειμένη περίπτωση «ενάντια στο ξεπούλημα του νερού», γίνονται πρόεδροι της Εταιρείας Ύδρευσης, μένει η πόλη μια βδομάδα χωρίς νερό».

 
 
 

 

Τον Σταύρο Θεοδωράκη θέλει υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας ο Αλέξης Τσίπρας

 

H ενδεχόµενη υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον ∆ήµο της Αθήνας στις εκλογές του 2019 µε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να διαψεύστηκε προ µηνών από τον ίδιο, ωστόσο φαίνεται πως όχι µόνο τον απασχολεί, αλλά και αποτέλεσε αντικείµενο συζήτησης, έστω για λίγο, στην πρόσφατη συνάντησή του µε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίµου.

 

Σύμφωνα με  το «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από αξιόπιστη πηγή, που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησαν «ακροθιγώς» το ζήτηµα τη ∆ευτέρα 12 Μαρτίου, όταν έγινε το πολυσυζητηµένο τετ-α-τετ των δύο ανδρών, που µάλιστα είχε προκαλέσει την ενόχληση της Φώφης Γεννηµατά και άλλων κορυφαίων παραγόντων του Κινήµατος Αλλαγής.

 

Στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού έχουν συζητήσει εκτενώς το προηγούµενο διάστηµα για τις εκλογές στον ∆ήµο της Αθήνας και για το πρόσωπο που θα µπορούσε να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι µε τους οποίους ο κ. Τσίπρας έχει µιλήσει για το θέµα αυτό και ειδικότερα για τη «λύση» του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας -µε διαφορετικές αρµοδιότητες ο καθέναςΑλέκος Φλαµπουράρης, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ολοι τους δεν φαίνεται να είχαν καµία αντίρρηση να προχωρήσει το συγκεκριµένο εγχείρηµα.

 

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, µε την επιλογή του να επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίµου, αλλά και µε τη γενικότερη στάση του το τελευταίο διάστηµα δείχνει ότι µάλλον η απόστασή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει µικρύνει σε σχέση µε το παρελθόν και η υπόθεση των Σκοπίων, όπως εξελίχθηκε το προηγούµενο διάστηµα, ενδεχοµένως να συνέβαλε σε αυτό. Τον περασµένο ∆εκέµβριο, όταν είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για ενδεχόµενη στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον ∆ήµο Αθηναίων είχε πει χαρακτηριστικά: «Συγκρατηθείτε, παιδιά. Ούτε έχω σκεφθεί ούτε βέβαια έχω συζητήσει µε κανέναν το ενδεχόµενο να διεκδικήσω οποιαδήποτε δηµαρχία. Εχω πολλά ακόµα να κάνω στο Ποτάµι. Και µόλις χθες δηµιουργήσαµε ένα καινούργιο Κίνηµα».

 

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίµου εµφανίζονται αισιόδοξοι ότι η προοπτική να υπάρξει υποψηφιότητα του κ. Θεοδωράκη µε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πιο εφικτή, µε δεδοµένο µάλιστα ότι µετά και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόσωπο µέσα από τον συγκεκριµένο κοµµατικό χώρο που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή εκλογική παρουσία του κόµµατος στον ∆ήµο Αθηναίων.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....