Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/05/18

 

Όταν η ειλικρίνεια είναι πρόβλημα

Φυσικά και από τις σημαντικότερες ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ήταν οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Γερμανία ζητεί ελάφρυνση του χρέους υπό όρους. Θυμίζουμε ότι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο» ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών διαφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και ότι αυτό που ζητάει είναι κόντρα στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup. Ερωτηθείς ωστόσο αν μπορεί να υπάρχουν και κάποια κράτη μέλη του Eurogroup που μπορεί να συμφωνούν με τη γερμανική πλευρά ο Υπουργός δεν το απέκλεισε.

 

Και για ακόμη μια φορά τον τελευταίο καιρό, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε αρκετά πιο συντηρητικός σε σχέση με τις προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι νωρίς για πανηγυρισμούς και για αναφορές στο τέλος των μνημονίων.

 

Και όπως είχε συμβεί προσφάτως, αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν μεγάλες μουρμούρες στο εσωτερικό του Σύριζα.

 

Φυσικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε αυτή τη χώρα το να λέει κανείς την αλήθεια είναι τόσο κακό. Ωστόσο είναι κάτι που πλέον έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα.

 
 
 

Υπάρχει και αυτό το σενάριο  

Και αν και προσωπικά εμείς παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις τελικές αποφάσεις των ξένων αξιωματούχων (έστω και αν αυτές καθυστερήσουν κάποιους μήνες), ακόμη και για τη στάση που στο τέλος θα κρατήσει η Γερμανία και ο νέος γερμανός ΥΠΟΙΚ. Θα λέγαμε πως οι τελευταίες δηλώσεις Τσακαλώτου, μαζί με τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δίνουν τροφή και σε ένα άλλο σενάριο. Ότι οι ξένοι θα αφήσουν τις όποιες αποφάσεις για το χρέος για την επόμενη κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι τέτοια σενάρια εντάσσονται (με τη γενική έννοια) στις θεωρίες συνομωσίας. Αλλά κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αν και είναι σχεδόν δεδομένο ότι αυτή θα είναι υπέρ του μνημονίου, οι δανειστές είναι εξαιρετικά πιθανό να θέλουν να δουν πρώτα τη στάση της επόμενης κυβέρνησης. Ίσως και κάποιοι να θέλουνε να πριμοδοτήσουν την επόμενη κυβέρνηση με κάποιες θετικές αποφάσεις για το χρέος.

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα τα δούμε όλα στην πράξη.

 
 
 

Μόνο ο ελληνικός λαός …

Χθες διαβάσαμε και μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Σύμφωνα με αυτήν, η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων θεωρεί ότι η φοροδιαφυγή είναι κλοπή, εντούτοις πολλοί θεωρούν ότι είναι άμυνα έναντι της υπερφορολόγησης!!!! Και πολλοί δηλώνουν ότι όταν μπορούν φοροδιαφεύγουν!!

 

Ειλικρινά πιστεύουμε πως μόνο ο ελληνικός λαός μπορούσε να δώσει τέτοιες απαντήσεις στα αντίστοιχα ερωτήματα. Μόνο ο ελληνικός λαός γενικά θα μπορούσε με τέτοια ευκολία να απαντήσει ότι όταν μπορεί φοροδιαφεύγει.

 

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο ελληνικός λαός έχει μείνει στην τουρκοκρατία (το έχουμε στο DNA μας για να το πούμε αλλιώς). Όταν οι έλληνες προσπαθούσαν δικαιολογημένα να κλέψουνε το κράτος, δηλαδή τον τούρκο κατακτητή. Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως οι εποχές έχουνε αλλάξει. Το να κλέβει κανείς την εφορία, αργά ή γρήγορα του γυρίζει ανάποδα. Και τις περισσότερες φορές, στο τέλος χάνει περισσότερο από ότι κέρδισε.

 
 
 

Για τον Βαρουφάκη της πρωτομαγιά 

Ένας φίλος μας ρώτησε πως αντέξαμε και δε σχολιάζεται την εμφάνιση του επαναστάτη κ. Βαρουφάκη στη συγκέντρωση της 1ης Μαΐου. Μα πολύ απλά γιατί ήταν τόσο αστεία, που ήταν ασχολίαστη. Για την ακρίβεια δεν είναι αστεία. Ήταν φαιδρή.  

 

 
 
 

Συντάξεις

Και τέλος ας κρατήσουμε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον που είπε ο κ. Τσακαλώτος στην τελευταία του συνέντευξη. Ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να μην μειωθούν οι συντάξεις από 1/1/2019, όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει ψηφιστεί.

 

«Το ακούμε, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση» , είπε, στη συνέντευξή του στο Κόκκινο προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι «στοχοπροσηλωμένη στην ολοκλήρωση του προγράμματος» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

 

Και με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κυβέρνηση έθεσε το θέμα και έφαγε πόρτα από τους δανειστές, εμείς θα επαναλάβουμε πως σε μεγάλο βαθμό από τις τελικές αποφάσεις για αυτό το ζήτημα, κρίνονται και οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....