Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/09/18

 

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα ….

Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο συνεχώς γράφουμε. Ξέρουμε ότι κάποιοι έχουνε βαρεθεί να το ακούνε. Αλλά αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και θα το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Ότι ναι μεν η χώρα έχει δει τα χειρότερα. Και το πιστεύουμε αυτό. Ωστόσο είναι τεράστιο πρόβλημα η αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να ανεβάσει στροφές κα να επιτύχει πραγματικά πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό φάνηκε και στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ότι ναι μεν η χώρα πέτυχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (1,8 y-o-y) στο β΄ τρίμηνο του 2018. Ωστόσο ο ρυθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από ότι θα έπρεπε, για μια χώρα που εξέρχεται από μια κρίση κατά την οποία έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ (μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία εν καιρώ ειρήνης).  Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Για την ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο.  

 
 
 

Και μην το ξεχνάμε αυτό

Και να μην ξεχνάμε και κάτι άλλο πολύ βασικό. Ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία εν μέσω μια εξαιρετικά καλούς διεθνούς συγκυρίας. Μιας καλής πορείας της παγκόσμιας – ευρωπαϊκής οικονομίας. Και καταλαβαίνουμε όλοι πως στο πιθανό σενάριο μετά από 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης η παγκόσμια οικονομία να κατεβάσει στροφές. Τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα και για τη ρηχή ελληνική ανάπτυξη, με κίνδυνο οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να μειωθούν ακόμη περισσότερο.  Και κάπως έτσι η μιζέρια συνεχίζεται …

 
 
 

Τουλάχιστον απογοητευτικό

Και συνεχίζοντας με της ελληνικής οικονομίας, θα λέγαμε πως είναι τουλάχιστον τραγικό,  να έχουνε περάσει 10 χρόνια συνεχούς κρίσης και να διαβάζει στα τελευταία στοιχεία 6μηνου:

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου παρουσίασαν μηδενική μεταβολή 0,0 % σε σχέση με το 1 o τρίμηνο του 2018.

&

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 5,4% σε σχέση με το 2 o τρίμηνο του 2017.

 
 
 

Φλώρος

Και θα ρίξουμε το καρφί μας για το περιβόητο “Φλώρος Gate”. Ας δει κανείς ποιούς συνάντησε η «οικογένεια» Φλώρου τις τελευταίες εβδομάδες. Και θα καταλάβει αμέσως σε ποιά χώρα ζούμε.

 
 
 

Λάθος απόφαση…. 

Θέλουμε να κάνουμε και ένα σχόλιο για τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση.  Ότι είναι τουλάχιστον λανθασμένη η απόφαση το 10% του βαθμού της εισαγωγής στα πανεπιστήμια να έχει σχέση με το βαθμό απολυτηρίου. Νομίζουμε καταλαβαίνουμε όλοι τι θα γίνει στη χώρα αυτή, δεδομένων των διαφορών μεταξύ σχολείων όλων των κατηγοριών (ιδιωτικά και δημόσια).

 
 
 

No comment

Και όπως διαβάσαμε και εμείς …. Ο Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει τις διακοπές του στη Σκιάθο όπου διατηρεί σπίτι η σύντροφός του αλλά οι ημέρες αυτές δεν ήταν και οι καλύτερες γι" αυτόν. Ο λόγος; Ενας μικρό ατύχημα με το κανό καθώς, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα την προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα ατύχημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε να κωπηλατεί ανάμεσα στους λουόμενους, πολλοί από τους οποίους τον χάζευαν όπως ανοιγόταν στα βαθιά. Κάποια στιγμή όμως το κανό με τον κωπηλάτη του βρέθηκε στα βράχια, αναποδογύρισε και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στο νερό.

Μετά από ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε να ξαναμπεί στο κανό του και να συνεχίσει την προπόνησή του.

Μάλιστα, το involos.gr την περασμένη εβδομάδα είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες του πρών πρωθυπουργού στο νέο Ιατρικό Κέντρο Σκιάθου όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, προφανώς μετά το ατύχημα που είχε.

Μάλιστα, είχε βγάλει και μια selfie με τον γιατρό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο Ιατρικό Κέντρο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....