Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/10/18

 

Πρόβλημα στο timing που γίνεται ….

Με αφορμή και τα όσα είχαμε γράψει χθες πως στην κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί με τις διαρροές για τις τράπεζες. Νομίζουμε πως το χθεσινό ξεπούλημα στις τράπεζες ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».  Εμείς απλώς να σημειώσουμε κάτι. Πως το timing που έγινε όλο αυτό το σκηνικό έντασης είναι το χειρότερο δυνατόν, θυμίζοντας πως από τη Δευτέρα δεν υπάρχουν πλέον capital controls στο εσωτερικό της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θέλουμε σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι να υπάρξει μια ξαφνική κρίση και έκρηξη αβεβαιότητας για το τραπεζικό σύστημα. Δε θα συμβεί!! Αλλά θα επαναλάβουμε και σήμερα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική, ειδικά τους πρώτους μήνες που η χώρα δε θα έχει capital controls (πάντα όσον αφορά το εσωτερικό) και η ψυχολογία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «περίεργη».  

 
 
 

Συντάξεις

Τώρα στο ζήτημα των συντάξεων, όλα πλέον τείνουνε στο σενάριο πως οι μειώσεις των συντάξεων δε θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2019, με την κυβέρνηση να κόβει τα αντίμετρα. Και παράλληλα να εγγυάται πως θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Και σημειώνεται πως όλα τείνουν στο θετικό σενάριο για τις συντάξεις, λαμβάνοντας υπόψη πως μετά τις δηλώσεις Σεντένο και το Βερολίνο φαίνεται να δέχεται πως το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό. 

 
 
 

Folli – Follie

Και φυσικά δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην Folli  - Follie ....

Στην Ταϊλάνδη λοιπόν φαίνεται να εντοπίζεται η προέλευση του μεγαλύτερου μέρους της μαύρης τρύπας των οικονομικών της Folli Follie, που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsall, από τις αμαρτωλές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ασία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» από το έλλειμμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, που εντοπίστηκε στους ελέγχους και τις έρευνες, περίπου το 60% με 65% γέννησε τη θυγατρική εταιρεία της FF, στην Ταϊλάνδη. Μέσω αυτής περνούσαν οι συναλλαγές και δραστηριότητες με άλλες εταιρείες του ομίλου καθώς και προμηθευτών και πελατών, των οποίων τα στοιχεία αποδεικνύονται πλασματικά.

Η θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, Folli Follie Group Sourching Ltd, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων την διετία 2016-2017 σε άλλες εταιρείες αγνώστου δραστηριότητας και έδρας, να έχει λάβει προκαταβολές και να έχει απαιτήσει από αυτές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να έχει προχωρήσει σε δανεισμό χωρίς όμως να καταγράφονται πουθενά εξασφαλίσεις αλλά και τα επιτόκια δανεισμού.

Τα κενά στα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie παραδέχεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, Παναγιώτης Παπαδέας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία του πορίσματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο από τον έλεγχο της Επιτροπής προκύπτει αδυναμία να επαληθευτούν ορισμένα από τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

Το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων αναμένεται να σταλεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

Και θα είμαστε αρκετά σκληροί (όπως το συνηθίζουμε :)). Νομίζουμε πως μόνο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, οι αποκαλύψεις για αυτό το σκάνδαλο της Folli – Follie δε θα είχανε συνοδευτεί με φυλακίσεις των υπευθύνων, αφού κακά τα ψέματα μιλάμε για ένα χρηματιστηριακό σκάνδαλο, παγκοσμίως διαστάσεων.

 
 
 

Είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα …. Από όλες τις απόψεις ….

Η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητάει συνεχώς εκλογές τον έκανε αντικείμενο μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, το οποίο κατέγραψε πόσες φορές έχει ζητήσει δημόσια τη διεξαγωγή εκλογών.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Μαρτίου του 2016, μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει συνέχεια πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, εδώ και δύο χρόνο, τόσο εκείνος όσο και άλλα στελέχη της ΝΔ έχουν καταλήξει να ζητούν εκλογές σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα.

Τα πολλαπλά αιτημάτων για εκλογές «κέντρισαν» το ερευνητικό ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου του Όσλο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο έκανε μελέτη πάνω στον αριθμό των αιτημάτων του αρχηγού της ΝΔ για εκλογές. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτης, έχει ζητήσει πάνω από 1.000 φορές εκλογές.

Πάντως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όσλο πως εδώ είναι Ελλάδα. Και αν κανείς βάλει κάτω πόσο φορές η αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα ζητάει εκλογές θα καταλάβει αμέσως της ιδιαιτερότητες αυτή της χώρας που ζούμε όλοι εμείς οι έλληνες. Νομίζουμε πως μια έρευνα θα αποδείκνυε πως έχουμε την πρωτιά και σε αυτό το ζήτημα.

 
 
 

Τον είχαμε ξεχάσει αυτόν

Και επειδή τον είχαμε ξεχάσει,  με ενδιαφέρον διαβάσαμε το ρεπορτάζ για την ψυχολογική, όπως αποδεικνύεται και όχι μόνο εξάρτηση... με την Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα που φαίνεται ότι έχει ο Κορεάτης οικονομολόγος Γκλεν Κιμ, που έμεινε γνωστός στη χώρα μας ως ο σύμβουλος-μυστήριο αρχικά του Γιάνη Βαρουφάκη και εν συνεχεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως διαβάσαμε στα Παραπολιτικά, ο πρώτος του σταθμός ήταν τον Αύγουστο στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε ταξίδι του στην Πάτμο. Τη συγκεκριμένη, μάλιστα, θερινή διαδρομή του αποκάλυψε ο ίδιος στη στενή συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, γενική γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Ελενα Παπαδοπούλου, με την οποία συνομίλησε διαδικτυακά στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Ο κύριος Γκλεν, ωστόσο, προς τα τέλη Αυγούστου επέστρεψε στην Αθήνα, όπου είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, και συναντήσεις με... παλιούς του φίλους και συνεργάτες από το υπ. Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Τσακαλώτος προετοιμαζόταν για την... καθαρή έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αλλά και για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα.

Η παρουσία του Γκλεν Κιμ, πάντως, στην Αθήνα προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς, δεδομένου ότι ο μυστήριος οικονομολόγος έχει αποχωρήσει από το επιτελείο του υπ. Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2017.

Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Γκλεν, το πολυθρύλητο εξάμηνο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε προετοιμάσει το σχέδιο διπλού νομίσματος και παράλληλων πληρωμών για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια παρείχε συμβουλές για θέματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και η διαπραγμάτευση για το χρέος, χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστές οι αμοιβές του.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....