Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/12/17

 

 

Πολύ χαιρόμαστε για αυτό

 

Θα ξεκινήσουμε με την πολύ θετική είδηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, κάτι το οποίο θα τολμούσαμε να πούμε ότι για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια συμβαίνει σχετικά έγκαιρα. Και επαναλαμβάνουμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι κάτι το οποίο δεν περιμέναμε. Και θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνεται κάτι το οποίο έχει φανεί κατά τον τελευταίο καιρό. Ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι συζητήσει για το χρέος, αν και τα πράγματα σε αυτό το μέτωπο δε θα είναι τόσο εύκολα.

 

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δείχνει πως θέλει το καλοκαίρι να έχει κλείσει το τρέχον μνημόνιο και να «πουλήσει» πολιτικά την έξοδο από τα μνημόνια, αν και είναι σίγουρο ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία για πολλές δεκαετίες. Και ανάμεσα σε άλλα και όπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή, το πιο πιθανό είναι πως η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της και τις εκλογές το Σεπτέμβριο και ένα κλείσιμο του μνημονίου με κάποια ρύθμιση του χρέους είναι σίγουρο πως θα γίνονταν η σημαία της κυβέρνησης στην προεκλογική περίοδο.

 
 
 

 

Αν είναι απαραίτητο

 

Και στα πλαίσια των παραπάνω, θα επαναλάβουμε ότι τα πράγματα με το χρέος δε θα είναι τόσο εύκολα, αν και εδώ ευχόμαστε να διαψευστούμε όπως με την αξιολόγηση η οποία έκλεισε πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Και ας κρατήσουμε τη δήλωση Ρένγκλινγκ ο οποίος είπε κάτι το οποίο λένε όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι τον τελευταίο καιρό. «Θα συζητήσουμε το χρέος μετά το Μνημόνιο και αν είναι απαραίτητο» είπε ο επικεφαλής του ESM ….. Και αυτό το αν είναι απαραίτητο πολύ μας φοβίζει. Θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι κανείς δεν πρέπει να χαριστεί στη χώρα μας. Απλά η Ελλάδα θα πρέπει πλέον να βοηθηθεί. Και τι σημαίνει να βοηθηθεί; Να χαλαρώσει κάπως το τόσο αυστηρό πρόγραμμα, με μείωση των τόσο αυστηρών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα (για παράδειγμα στο 2% από 3,5% σήμερα), μια μείωση η οποία θα επιτρέψει τη μείωση των φόρων, βοηθώντας στην αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης.    

 
 
 

 

Γιατί όμως κ. Τσίπρα;

 

Και πάμε τώρα στον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Λισαβόνα πως: «Η Πορτογαλία είναι πρότυπο για έξοδο από τα μνημόνια». Γιατί όμως κ. Τσίπρα; Γιατί η αντιπολίτευση της Πορτογαλίας και γενικά όλα τα κόμματα της χώρας (όπως έγινε με την Κύπρο και φυσικά με την Ιρλανδία) καταλάβανε πως πρέπει να ακολουθήσουν το μνημόνιο, να διορθώσουν τα λάθη των προηγούμενων ετών και κάπως έτσι να βγουν από την κρίση. Όπως και συνέβη σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα όμως ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας αντί να σιγοντάρουν την προσπάθεια των πρώτων μνημονιακών κυβερνήσεων, έβγαζαν τον κόσμο στον δρόμο βραχυκυκλώνοντας όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Και ακόμη και όταν ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση, μέσα σε ένα εξάμηνο χάθηκαν τουλάχιστον 30δις ευρώ, με κλειστές τράπεζες, καταθέσεις να κάνουν φτερά και τις τράπεζες ουσιαστικά να χρεοκοπούν.

 

Και θα επαναλάβουμε κάτι το οποίο πιστεύουμε πάρα πολύ καιρό (το έχουμε ξαναγράψει). Ότι η μεγαλύτερη ευθύνη του Σύριζα δεν είναι τα χρόνια που έγινε κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη ευθύνη του Σύριζα είναι τα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση. Αν είχε ακολουθήσει άλλη γραμμή, όπως έκαναν τα κόμματα στις άλλες χώρες, ήδη από το 2014 – 2015 θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε καλύτερη κατάσταση από αυτής που προσπαθούμε να είμαστε σήμερα.

 
 
 

 

Αν υπάρχει όμως οργανωμένο κράτος …

 

Από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν το «ΣΚ» το ότι σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε συλληφθεί μια εβδομάδα πιο πριν. Για την ιστορία και χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον πολύ κόσμο που κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο δρόμο λόγω λαϊκής αγοράς, η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το επανεκατέλαβε. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία βαρύνονταν με κατηγορίες για κακούργημα καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μολότωφ.

 

Και δε μπορούμε το σχόλιο μας θα το κάνουμε. Μόνο σε χώρες με οργανωμένο κράτος και πολιτεία μπορούν να συμβούν τέτοια απίστευτα πράγματα.

 
 
 

 

Οσοι φέρουν ταυτότητα της Αριστεράς...

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Αριστερά, με το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου να επιτίθενται ευθέως στον Π. Λαφαζάνη και τους υποστηρικτές του με θέμα τους πλειστηριασμούς. Δεν ξέρω τι ένιωσαν οι αριστεροί «σύντροφοι» του Λαφαζάνη όταν είδαν τα αριστερά ρόπαλα (των ΜΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα) να κρέμονται πάνω από τα (αριστερά) κεφάλια τους, την ώρα που έως τώρα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονταν, ήταν συνηθισμένοι στο ξύλο στις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ, αλλά τις έτρωγαν, όπως λένε, από... δεξιούς που ήλεγχαν τότε τα ΜΑΤ. Το ξύλο όμως (και τα δακρυγόνα στο Ειρηνοδικείο) που έφαγαν πολύ τους ενόχλησε. Και ξέρετε γιατί; Επειδή όλοι αυτοί μαζί με τους σημερινούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ σήκωναν πριν από μερικά χρόνια τις μπάρες από τα διόδια, πρωτοστατούσαν στο κίνημα Δεν Πληρώνω, έλεγαν στον κόσμο (για να κερδίσουν ψήφους) να μην πληρώνουν φόρους και ΕΝΦΙΑ, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παράνομος φόρος, νυχτοξημερώνονταν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος ως Αγανακτισμένοι και βεβαίως μαζί Λαφαζάνης και Τσίπρας χέρι-χέρι φώναζαν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

 

nnn

 

Αλλά μη νομίζετε ότι και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ενοχλήθηκε από όλη αυτή την υπόθεση. Ενα ηχηρό καμπανάκι φαίνεται πως χτύπησαν στην κυβέρνηση οι εικόνες που όλοι είδαμε στις τηλεοράσεις με τους πολίτες (και ας ήταν οι περισσότεροι του Λαφαζάνη) να διαδηλώνουν και να επαναλαμβάνουν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αυτή τη φορά ενάντια στη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....