Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 05/01/17

 

Eurogroup 26 Ιανουαρίου

Στα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από την κυβέρνηση, η προσδοκία είναι να μην υπάρξουν νέα προβλήματα και ο κύκλος των διαπραγματεύσεων να έχει κλείσει έως το πρώτο Eurogroup της νέας χρονιάς στις 26 Ιανουαρίου.

Η άποψη μας είναι ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αν όχι απίθανο.

Όχι ότι ξαφνικά είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά μάλλον προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί πάντως ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση από το Φεβρουάριο θα ήταν πέραν αυτού που εμείς χαρακτηρίζουμε εδώ και καιρό φυσιολογικό σενάριο.  

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μετά τις 26/01/17, τα επόμενα προγραμματισμένα Eurogroup είναι στις 20 Φεβρουαρίου και στις 20 Μαρτίου, χωρίς πάντως να αποκλείονται και έκτακτα Eurogroup – τηλεδιασκέψεις.

 
 

Επιμένει το ΔΝΤ

Συνεχίζοντας με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και συγκεκριμένα το ΔΝΤ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 06/02 αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ταμείου για να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα, Ντ. Βελκουλέσκου έχει έτοιμη την έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, στην οποία τονίζεται και πάλι η ανάγκη για περικοπές στις συντάξεις και περιορισμό του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ!!!

 

Όπως πολλοί αναφέρουν, κλειδί για τις εξελίξεις κρίνεται ο παράγοντας Ντόναλντ Τραμπ, αν και προσωπικά δεν αποκλείουμε τελικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να μην εμπλακεί καθόλου στο ζήτημα.

 

Σύμφωνα πάντα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και όλες τις ενδείξεις, το ΔΝΤ θα επιμείνει πως εάν δεν υιοθετηθούν οι θέσεις του για την Ελλάδα θα υπάρξει αδιέξοδο μετά το 2018 και απλά το πρόγραμμα δε βγαίνει με τη χώρα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

 

Και επειδή δύσκολα θα βρεθεί άκρη (αν και υπάρχουν κάποιες ελπίδες με τη χρονική παράταση του κόφτη μετά το 2018 να υπάρξει μια μορφή συμφωνίας), όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθούμε στη λύση το ταμείο να μείνει στο πρόγραμμα με το ρόλο συμβούλου και από το 2018 όλα δείχνουν την αποχώρηση του από το ελληνικό πρόγραμμα.

 
 
 

Κυπριακό

Τώρα όσον αφορά το πραγματικά πολύ σημαντικό ζήτημα του κυπριακού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και παρά την αισιοδοξία Κοτζία, από πολύ δύσκολο ως απίθανο, φαίνεται να υπάρξει λύση σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Και την ίδια ώρα, εναλλακτικό σχέδιο Β', σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό έχει εκπονήσει η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με το λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», τις οποίες δημοσίευσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο εθνικιστής τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε άλλους τομείς.

 
 
 


Γιατί πάντα δεν φταίει πάντα οι κακοί ξένοι

Διαβάζουμε τώρα εμείς στην Καθημερινή …. Ενώ η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, τελεί εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των εγκρίσεων, το Δημόσιο πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει χρέη δισεκατομμυρίων του ΟΣΕ.

Ποσό 615 εκατομμυρίων ευρώ, όσο ακριβώς ήταν το εφάπαξ επίδομα που χορήγησε η κυβέρνηση τους συνταξιούχους, θα κληθεί να πληρώσει το 2017 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για υποχρεώσεις που ανέλαβε πριν δεκαπέντε χρόνια με διυπουργικές αποφάσεις: την εγγύηση ομολόγων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Αλλα 1,429 δισ. πλήρωσε για ομόλογα του ΟΣΕ το 2016. 

Ακόμα όμως και έπειτα από αυτές τις αποπληρωμές θα συνεχίσει να χρωστά άλλα 2,243 δισ. σε ιδιώτες ομολογιούχους, που είχαν χρηματοδοτήσει προ δεκαετιών με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου τα τεράστια ανοίγματα του ΟΣΕ. Ομόλογα που πληρώνονται στο ακέραιο διότι εκδόθηκαν υπό αλλοδαπό δίκαιο και έτσι δεν κατέστη δυνατόν να «κουρευτούν» στο πλαίσιο του PSI τον Φεβρουάριο του 2012. Πρόκειται για υποχρεώσεις του Δημοσίου που καταγράφονται στο Δελτίο Δημοσίου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών κάτω από την εγγραφή «Εγγυημένο Ανεξόφλητο Υπόλοιπο» φορέων εντός Γενικής Κυβέρνησης. Αποτελούν δάνεια που έχουν αντλήσει φορείς εντός και εκτός γενικής κυβέρνησης με εγγύηση του Δημοσίου και τα οποία δεν προσμετρούνται στο δημόσιο χρέος. Για αυτό και αποκαλούνται συχνά και «κρυφό χρέος».

Και τι λέμε όποτε διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις (που δυστυχώς είναι πολλές για τη χώρα μας). Ότι μόνο οι ξένοι δε φταίνε για το χάλι της χώρας και σίγουρα η χώρα δε θα σωθεί από τα δις του Σώρρα (τόσο ηλίθιοι είμαστε ως έλληνας που συζητάμε για τέτοιους τύπους).

 
 
 

Οι γνήσιοι αριστεροί

Και εντυπωσιακή βρήκαμε την είδηση ότι με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των στενών συνεργατών της αποχώρησε σχεδόν όλη η ηγετική ομάδα της νεολαίας του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας. Το πρώην στέλεχος της νεολαίας του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης με ανάρτηση του στο Facebook, κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές της Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση.

Σε όσα αναφέρει στο κείμενο του ο κ.Κριθαρίδης περιγράφει ένα κλίμα τρομοκρατίας στο κόμμα με απειλητικά e-mails και ζητά συγγνώμη που παρότρυνε τον κόσμο σε ένα κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά.

Συγκεκριμένα ο κ.Κριθαρίτης ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως!»

Τα σχόλια δικά σας για την απίστευτη κα Κωνσταντοπούλου η οποία είχε φθάσει μαζί με τον άλλο απίστευτο κ. Βαρουφάκη (και πολλούς άλλους απίστευτους) να κυβερνούν τη χώρα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....