Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 05/01/18

 

 

H κλασική λογική

 

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε χθες απόσπασμα της συνέντευξης της συντρόφου του πρωθυπουργού, συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Ειδικότερα, «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία», αναφέρει η σύζυγος του πρωθυπουργού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών η οποία κυκλοφορεί σήμερα.

 

Στην προαναγγελία της συνέντευξης η εφημερίδα έχει επιλέξει να προβάλει τη φράση «ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα», ειδικά μετά τα όσα προσάπτονται περί διγλωσσίας στον πρωθυπουργό.

 

Η Μπέτυ Μπαζιάνα υπερασπίζεται το έργο του πρωθυπουργού στη μέχρι τώρα θητεία του και μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

 

Και εμείς σε αυτό το σημείο θα γίνουμε αρκετά σκληροί. Μα είναι τώρα λογική αυτή «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». Είναι φράση αυτή σοβαρού ανθρώπου; Θα μας πείτε! Είναι ακριβώς η λογική του Σύριζα. Η ίδια λογική με την οποία ο Σύριζα βγάζει ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης που είναι όμως ο Σύριζα. Αλλά ξέρετε κάτι. Τελικά καλά κάνει ο Σύριζα. Ο κόσμος ζητάει να τον κοροϊδεύουν και τελικά για αυτό όσα δε μπόρεσαν να τα περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα περνάει ο Σύριζα. Και επειδή ήμαστε πραγματικά ένας «χαζός» λαός. Ενώ ήδη από το 2014-2015 τα πράγματα έπρεπε να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, φθάσαμε στο 2018 για να αρχίσουμε να βλέπουμε μια βελτίωση την οποία θα έπρεπε να είχαμε δει πριν από περίπου 3 χρόνια.

 
 
 

 

Για πρώτη φορά υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία

 

Ως γνωστών εμείς παραμένουμε εδώ και πολύ καιρό κάπως αισιόδοξοι για την κατάσταση της χώρας. Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά από τη στιγμή που ο Σύριζα έκανε στροφή στην πραγματικότητα.

 

Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο. Ότι για πρώτη φορά τα τελευταία περίπου 3 χρόνια, κατά τις τελευταίες εβδομάδες αρχίζουμε να ακούμε κόσμο (φίλους – συνεργάτες κτλ) να δηλώνουν κάπως αισιόδοξοι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα και τις δραστηριότητας τους.

 

Για να μην παρεξηγηθούμε, δε μιλάμε για κάτι εντυπωσιακό. Αλλά τουλάχιστον δεν ακούει κανείς συνεχώς τα γνωστά σενάρια καταστροφής.

 

Απέχουμε φυσικά πάρα πολύ για να μιλήσουμε για πραγματικά καλύτερες ημέρες των νοικοκυριών. Ωστόσο κάτι είναι και αυτό και σίγουρα αυτό ήδη παίζει το ρόλο του στη βελτίωση της οικονομίας (πάντα με αυτούς τους μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης).  

 
 
 

 

Skroutz.gr

 

Τώρα στην περιβόητη πώληση της Skroutz.gr, μια επιχείρηση η οποία πριν από μερικά χρόνια πουλήθηκε 300.000 ευρώ και πλέον αξίζει περίπου 20εκ ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία της εταιρείας συνεχώς ανεβαίνει, με όλα να δείχνουν ότι μάλλον στο τέλος αυτή θα καταλήξει στον όμιλο Λάτση! Πάντως εμείς μπήκαμε στον πειρασμό και βρήκαμε τα αποτελέσματα του 2016 (του 2017 δεν τα βρήκαμε πουθενά). Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, η εταιρεία το 2016 είχε τζίρο 7,5εκ ευρώ έναντι τζίρου 6,5εκ ευρώ το 2015. Τα καθαρά κέρδη πάντα το 2016 διαμορφώθηκαν στα 217.000 έναντι 283.000 ευρώ το 2015 (φυσικά το τι αποτελέσματα βγάζει μια εταιρεία, ειδικά μια μη – εισηγμένη, είναι πολύ σχετικό πράγμα). Στον ισολογισμό, οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 1,27εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 1,54εκ ευρώ. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα του 2017. Ωστόσο αν και είναι ένα site που επισκεπτόμαστε πραγματικά πολύ συχνά, θεωρούμε πως με αυτά τα μεγέθη μια αποτίμηση 20εκ ευρώ είναι ότι πρέπει για τους πωλητές. 

 
 
 

 

Καμμένος

 

Ε και δε μπορούμε θα γράψουμε και κάτι για τον κ. Καμμένο και το χθεσινό μίνι υπουργικό συμβούλιο. Πρώτο θέμα λοιπόν σε όλα τα ΜΜΕ ήταν ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να βάζει «νερό στο κρασί του» για το ζήτημα των Σκοπίων. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Περίμενε κανείς πως θα συμβεί κάτι διαφορετικό; Κοροϊδευόμαστε.

 

Εμείς είμαστε σίγουροι πως ο κ. Καμμένος θα εμφανιστεί πως συγκρούεται και ότι προασπίζεται τα ιδεολογικά του πιστεύω μόνο σε μια περίπτωση. Όταν θα έχει αποφασιστεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές. Μόνο τότε ο κ. Καμμένος θα εμφανιστεί πως αγωνίζεται, προσπαθώντας να ανεβάσει τα ποσοστά του, αν και βλέπουμε ότι δύσκολα θα μπει στην επόμενη βουλή. 

 
 
 

 

Σειρά συναντήσεων

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Ας αρχίσω σήμερα με κάποιες σημαντικές συναντήσεις που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Το γιατί δεν ανακοινώθηκαν θα το διαπιστώσετε μόνοι σας. Σας πληροφορώ ότι υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν τουλάχιστον δύο συναντήσεις του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ (φωτογραφία) με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τώρα θα πείτε τι δουλειά έχει ο αμερικανός πρεσβευτής με έναν πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα δεν εκδηλώνεται ποτέ δημοσίως. Δύο ήταν τα θέματα των συζητήσεων, όπως εγκύρως με πληροφόρησαν.

 

nnn

 

Το πρώτο, που έγινε μάλιστα και η αιτία της αναθέρμανσης των σχέσεων του Καραμανλή με τους Αμερικανούς, ήταν το Σκοπιανό. Μαθαίνω ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν σε βάθος το θέμα και βεβαίως αποκαλύφθηκε και η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι έως το καλοκαίρι (δηλαδή πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ) το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί. Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τον ελληνορώσσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για την ανάμειξή του στον ΟΛΘ, κάτι που οι Αμερικανοί δεν είδαν, ούτε βλέπουν με καλό μάτι.

 

nnn

 

Στη ΝΔ ξαφνικά ο πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης έθεσε στην κομματική ατζέντα το ζήτημα των Σκοπίων. Την προσεχή Τρίτη καλεί σε σύσκεψη τους τομεάρχες του κόμματος για να συζητήσουν αυτό το ζήτημα. Αν και πολλοί στη ΝΔ πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει ακόμη τέτοια συζήτηση (περιμένοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης), ωστόσο ορίστηκε και εισηγητής, που δεν είναι άλλος από τον Γ. Κουμουτσάκο. Αλλά, στο ζήτημα αυτό θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει τον λόγο και η Ντόρα Μπακογιάννη με τις γνωστές θέσεις της για το Σκοπιανό. Ισως να μιλήσουν ακόμη και τομεάρχες που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει με τις διαρροές.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....