Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 05/04/18

Θετική εξέλιξη

θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, πληροφορίες στις οποίες είχαμε αναφερθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Θα λέγαμε λοιπόν πως εφόσον επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της «Handelsblatt» θα πρόκειται για την καλύτερη εξέλιξη τα χρόνια των μνημονίων. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό, αλλά ουσιαστικά θα είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές φαίνονται πρόθυμοι να αντιμετωπίσουνε κάπως ουσιαστικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Σίγουρα μπορεί να πει κανείς πολλά για το συγκεκριμένο σχέδιο (του οποίου έτσι και αλλιώς κανείς δεν ξέρει την τελική του μορφή). Ωστόσο η λογική είναι σωστή και σίγουρα βρίσκεται σε σωστότερη κατεύθυνση από αυτά που ξέραμε μέχρι πριν από λίγο καιρό (ουσιαστικά για μια ρύθμιση χρέους στη λογική των χρονικών επεκτάσεων και κάποιων άλλων παρεμβάσεων). Και όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως οι ευρωπαίοι στη μετά Σόιμπλε εποχή θα είναι λίγο πιο χουβαρντάδες με τη χώρα μας. Δε θα μας χαριστεί κανείς, αλλά να μην πηγαίνουμε από τη μια άκρη στην άλλη.

 
 
 

 

Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ….

 

Και με αφορμή τα παραπάνω να επισημάνουμε και κάτι άλλο. Ότι η χώρα μας τα τελευταία αυτά δύσκολα χρόνια χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστών στη Γαλλία. Από τις ημέρες που ο Ολάντ προσπαθούσε να μας βοηθήσει και τελικά συνέβαλε τα μέγιστα να αποφευχθεί το GREXIT, μέχρι τώρα που ο Μακρόν προσπαθεί να περάσει (και δείχνει ότι το καταφέρνει), ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για το ελληνικό χρέος.

 

Και κλείνοντας να πούμε και το καρφάκι μας. Η Γαλλία είναι αυτή που μας έχει βοηθήσει και όχι άλλες χώρες (που συνεχίζουνε να πιστεύουνε πάρα πολλοί), όπως η Ρωσία όπου ο Poutin αυτές τις ημέρες είναι στην Τουρκία και υπογράφει συμφωνίες για την πώληση των S400 και άλλα πολλά τέτοια ζητήματα.  

 
 
 

Μάλιστα

 

Ενδεχομένως τη δήλωση της χρονιάς να έκανε χθες ο κ. Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας τις τελευταίες επιθέσεις αδίστακτων ληστών σε σπίτια. Ούτε λίγο ούτε πολύ συνέστησε στους ηλικιωμένους να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας, να προσπαθήσουν να μάθουν δηλαδή κάποια πολεμική τέχνη, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν ληστές.

 

«Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πώς πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου. Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού».

 

Μέρες που είναι δε θέλουμε να βρίσουμε. Έτσι και αλλιώς δε φταίει ο κ. Καμμένος. Πάντα φταίει ο κόσμος που τους ψηφίζει (όπως και τα κόμματα) και τους βάζει στη βουλή.

 
 
 

 

Γιατί ο Καμμένος έκανε... τρία χρόνια θητεία

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Προτού σας πω τι ακριβώς έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών, να σας μεταφέρω ένα περιστατικό ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον «γαλάζιο» Αθ. Δαβάκη. Ηταν η στιγμή που γινόταν εμπιστευτικά (!) η συζήτηση για την ανάγκη στράτευσης και των γυναικών (αφού η πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών) και ο κ. Καμμένος (που θέλει σε αυτά τα θέματα να εμφανίζεται... large) παρατήρησε πως όταν ήταν φαντάρος έκανε τρία χρόνια στρατιωτική θητεία. Σαν ελατήριο πετάχτηκε από τη θέση του ο κ. Δαβάκης και παρατήρησε ότι έκανε την ίδια εποχή τη θητεία του, αλλά αυτός έκανε δύο χρόνια: «Πώς είναι δυνατόν να κάνεις εσύ τρία χρόνια;» ρώτησε τον υπουργό Αμυνας. Ο κ. Καμμένος δεν απάντησε (τι να απαντήσει άλλωστε) και ο κ. Δαβάκης προχώρησε: «Εκτός εάν έφαγες έναν χρόνο... φυλακή και την υπηρέτησες» του είπε. Ο υπουργός Αμυνας τον κοίταξε κάπως παράξενα και απάντησε: «Οντως, έτσι έγινε...» και έπεσε (ανάμεσα στους νεοδημοκράτες) το γέλιο της αρκούδας.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....