Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 05/06/18

 

ΔΝΤ

Χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, νομίζουμε πως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως με βάση αυτά τα οποία είπε ο έλληνας εκπρόσωπος Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, όλα κλείνουν στο ότι το ΔΝΤ θα αναλάβει ρόλο τεχνικού συμβούλου, παραμένοντας με το ένα πόδι εντός του ελληνικού προγράμματος και με το άλλο πόδι εκτός του προγράμματος. Δηλαδή πιθανόν ότι συμβαίνει εδώ και περίπου δύο  χρόνια και ειδικά από πέρσι.

 

Επαναλαμβάνουμε πως χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ.  Ψαλιδόπουλου ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μάλλον το ΔΝΤ θα αναλάβει από τούδε και στο εξής τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και οι διαφορές για το χρέος ανάμεσα στον διεθνή οργανισμό και τους Ευρωπαίους παραμένουν ανοιχτές.

 
 
 

Επανέλαβε το σωστό

Και για ακόμη μια φορά χθες ο κ. Στουρνάρας είπε κάτι πολύ σωστό (τουλάχιστον την ίδια άποψη έχουμε και εμείς). Πως η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το τέλος του προγράμματος. Και για ακόμη μια φορά εμείς θα συστήσουμε στην κυβέρνηση να ακούσει τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος (αλλά και πολλούς άλλους που λένε το ίδιο) και να ακολουθήσει αττή τη στρατηγική. Και είναι χαζό να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας προτείνει την προληπτική γραμμή γιατί είναι αντισύριζα και προσπαθεί να κάνει κακό στην κυβέρνηση (ασχέτως αν ήταν ΥΠΟΙΚ της προηγούμενης κυβέρνησης και έχει συγκρουστεί με το Σύριζα). Το προτείνει γιατί όπως λένε ουσιαστικά 8 στους 10 (οικονομολόγοι, επενδυτές κτλ), αυτό είναι το καλό για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

 
 
 

Τελικά θα την επιβάλλουν   

Βεβαίως ασχέτως των όσων γράφουμε παραπάνω και ασχέτως τι θέλει η κυβέρνηση, όλα δείχνουν πως οι δανειστές στο τέλος θα επιβάλλουν έναν εξαιρετικά αυστηρό μηχανισμό εποπτείας στη χώρα μας, με πιστωτική γραμμή και αυστηρούς όρους. Μάλιστα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό είναι το βασικό αίτημα της γερμανικής πλευράς και ένα από τα προβλήματα στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Και με βάση όλα τα τελευταία δεδομένα, εμείς θα λέγαμε η ίδια η κυβέρνηση να το αποδεχθεί για να μην φθάσουμε στο σημείο να φανεί πως μας το επιβάλλον. Μάλιστα, πιθανές διαφωνίες της κυβέρνησης  με τους δανειστές με το ζήτημα, μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στο ζήτημα του χρέους.

 
 
 

 

Σύριζα

Και σε μια άλλη είδηση τώρα, σήμερα αναμένεται να ενημερωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν έγγραφου αιτήματος 36 εξ’αυτών για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θυμίζουμε πως με επιστολή τους προς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτές από όλες τις τάσεις του κόμματος ζητούσαν την άμεση σύγκληση της ΚΟ προκειμένου «να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς και για το σχετικό Πολυνομοσχέδιο που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018».

 

Ανάμεσά τους και ο Νίκος Φίλης ο οποίος επανειλημμένα έχει θέσει θέμα για τις ψηφισμένες περικοπές συντάξεων από τις αρχές του νέου έτους και αμφισβητεί ανοιχτά το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου». 

 

Για την ιστορία θυμίζουμε πως τα προαπαιτούμενα θα έρθουν στη Βουλή με τη μορφή ενός νομοσχεδίου και τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως όλα τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα κατατεθούν στη Βουλή περίπου στις 12 Ιουνίου και θα τύχουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες Επιτροπές και την Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου.

Τώρα τι αναμένεται να γίνει. Οι βουλευτές του Σύριζα για ακόμη μια φορά, όπως γίνεται από την αρχή των μνημονίων, θα φωνάξουν και θα αντιδράσουν. Θα ακουστούν σκληρές κουβέντες πιθανόν από κάποιους, την ώρα που ο κ. Τσακαλώτος θα διαβεβαιώνει για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Τα ΜΜΕ θα γράψουν για μασάζ στους υπουργούς και όλα τα γνωστά ….. Φυσικά στο τέλος όλοι (μαζί με τον κ. Φίλη) θα ψηφίσουν τις επίμαχες συμφωνίες. Γιατί ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, όπως έλεγαν και κάποιοι άλλοι «αριστεροί» παλαιότερα.

 
 
 

Καρανίκας

Τώρα για τον κ. Καρανίκα (για να γελάσουμε και λίγο) και το φοβερό του σχόλιο πως ο Μ. Αλέξανδρος δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία. Εμείς θα απαντήσουμε με ένα ερώτημα. Μήπως ο Μ. Αλέξανδρος έχει σχέση με την Ολλανδία ή την Κολομβία; Νομίζουμε πως όλοι καταλάβανε τι θέλουμε να πούμε. Αλλά μπορεί να έχει σχέση και με την Jamaica. Εμείς πάντως λατρεύουμε τη μουσική reggae.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....