Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 06/02/18

 

Κατά τα άλλα θέλουμε καθαρή έξοδο  

Ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονταν το «ΣΚ» κάπως ανήσυχος ότι η επερχόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές (με 7ετές ομόλογο – με στόχο την άντληση 3δις ευρώ) συμπίπτει με ένα αρνητικό διεθνές κλίμα στις αγορές, με την προηγούμενη εβδομάδα να είναι μιας από τις χειρότερες των τελευταίων δύο ετών για τα διεθνή χρηματιστήρια (κυρίως τη Wall Street). Και ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε ανήσυχος μήπως έχουμε περαιτέρω προβλήματα στις αγορές, κάτι το οποίο θα επηρέαζε και την νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Και εμείς που είμαστε κακοί σχολιάζουμε τώρα.

Κάποιος να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι φωνάζουν και προειδοποιούν για τους κινδύνους μιας καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Γιατί σε αυτό το σενάριο, η χώρα θα είναι μόνιμα εκτεθειμένη στους κινδύνους των αγορών. Και φυσικά σε πολύ πιο σοβαρές κρίσεις από μια απλή, βραχυπρόθεσμη, πτώση των χρηματιστηρίων, τα οποία έτσι και αλλιώς έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα πράγματα θα μπορούσα να γίνουν εξαιρετικά σοβαρά.  

Και πέραν των εισαγόμενων προβλημάτων. Στο παραμικρό παραστράτημα της χώρας μας (και δημοσιονομική εκτροπή – είμαστε αρκετά επιρρεπείς σε τέτοιας καταστάσεις), οι επενδυτές θα αποδειχθούν και πάλι πολύ αυστηροί, με τη χώρα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε νέα κρίση …… με ουσιαστικά μια από τα ίδια (πακέτα σωτηρίας, νέα μνημόνια κτλ).

 
 
 

 

Αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί για χρόνια

Και την ίδια ώρα, οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η κατάσταση με την αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία επιδεινώνεται, με όλα να δείχνουν πως τα ληξιπρόθεσμα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, με δόσεις ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες.  Με βάση λοιπόν τα τελευταία στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση των δόσεων που έχουν θεσπιστεί από τα δύο ανωτέρω υπουργεία. Και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να βάλουν και άλλες δόσεις για να μη χάσουν κάποια ρύθμιση.

Και όπως έγραφαν προσφάτως σχετικά ρεπορτάζ, περισσότερο από 1εκ πολίτες και επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στις ρυθμίσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ εμείς θυμίζουμε πως οι φορολογούμενοι μπορούν, πλέον, να ρυθμίσουν και μελλοντικές οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Και λυπόμαστε που το λέμε και παρά την αισιοδοξία μας ότι η χώρα έχε δει τα χειρότερα. Όλα δείχνουν πως αυτό το σκηνικό μιζέριας στη χώρα θα συνεχιστεί.

 
 
 

 

Ε δεν έχει και άδικο

Ε και για να γελάσουμε και λίγο (αν μπορεί να το πει κανείς αυτό), πιστεύουμε πως το παρακάτω σκίτσο δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα σχόλια σε εσάς.

 
 
 

Μάλιστα!!!!

Και σε μια ενδιαφέρουσα είδηση τώρα, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιµάρµαρο) έχει επιλεγεί, ως ο χώρος όπου θα γιορταστεί η έξοδος από τα Μνηµόνια τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνει κάτι σαν λαϊκό φεστιβάλ και η προετοιµασία έχει ξεκινήσει ήδη, µε τον Νίκο Παππά σε πρωταγωνιστικό ρόλο επί των οργανωτικών.

Και όπως σχολίασαν αρκετοί, το γεγονός ότι η χούντα επέλεγε το Καλλιµάρµαρο για εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, για να χαρεί το πόπολο δηλαδή, είναι µια σύμπτωση που δεν τους έχει απασχολήσει στο Μέγαρο Μαξίµου.

Αυτό που προκαλεί κάποια ανησυχία είναι το ενδεχόµενο να συµπέσει η γιορτή µε βαρύ καύσωνα και αυτό να αποτρέψει την προσέλευση του κόσµου.

Τώρα προσωπικά, θεωρούμε τουλάχιστον αστείο στην κυβέρνηση να ετοιμάζουν κάτι τέτοιο από τώρα (εφόσον φυσικά οι πληροφορίες ευσταθούν). Πάντως αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, εμείς θα προτείναμε να προσκληθεί και ο Γ. Βαρουφάκης.

 
 
 

 

Τι έλεγε ο Σαμαράς στους διαδηλωτές;

Όπως σχολίασε η στήλη «Μικροπολιτικά» στα Νέα, όπως μου είπε - επί λέξει - πληροφοριοδότης μου από την Πλατεία Συντάγματος, «σαν στο σπίτι του πρέπει να ένιωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στο συλλαλητήριο». Λογικό. Εξάλλου πηγή μου κοντά στον πρώην πρωθυπουργό μού τόνισε ότι είχε από πολύ νωρίς αποφασίσει να κατέβει στη συγκέντρωση. Αλλο τι έλεγε δημοσίως. Ο Σαμαράς, ο οποίος έχει ταυτίσει, σύμφωνα με τους πολιτικούς του φίλους, το όνομά του με τη μάχη για το Σκοπιανό (οι πολιτικοί του αντίπαλοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, παραλείπουν τη λέξη «μάχη»), κατέβηκε στο κέντρο συνοδευόμενος από πολύ λίγους δικούς του ανθρώπους ενώ δίπλα του δεν βρισκόταν κανένας βουλευτής. Εγώ, πάντως, έμαθα ότι νωρίτερα - προτού δηλαδή κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα - είχε μιλήσει για το κλίμα εκεί με τους Αδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Αννα Ασημακοπούλου, στους οποίους εξήγησε πως προτιμά να μην έχει βουλευτική συνοδεία. Πληροφορούμαι δε ότι προτού κατεβεί στο πεζοδρόμιο επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη και είχε μαζί του μια ζεστή συνομιλία. Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι, όπως μου μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας από τα όσα έλεγε ο Σαμαράς στους πολίτες που τον πλησίαζαν, έγινε σαφές ότι έχει - για να το θέσω ευγενικά - αποχαιρετήσει εδώ και καιρό το Βουκουρέστι και μένει προσηλωμένος στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992. Κάτι μου λέει πως μετά το χθεσινό συλλαλητήριο ετοιμάζεται και για πιο δυναμικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. «Αν χρειαστεί» βέβαια, όπως έσπευσαν να μου επισημάνουν από το περιβάλλον του. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....