Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 06/06/19

 

Γιατί;

Στοιχίζουνε πολύ και είναι σε λάθος κατεύθυνση …. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της έκθεσης της Κομισιόν για τα τελευταία μέτρα της Κομισιόν. Σε σχέση λοιπόν και με τα όσα γράφουμε από την πρώτη στιγμή. Αλλά και με αφορμή άλλα ζητήματα. Θα διατυπώσουμε το ίδιο ερώτημα. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση να μπει σε τέτοια λογική; Γιατί να βάλει σε περιπέτειες τη χώρα στο παραπέντε των εκλογών. Και μπορεί η όλη κατάσταση μέχρι στιγμής να κρίνεται απολύτως διαχειρίσιμη. Ωστόσο τέτοιες κινήσεις κάνουνε τους πάντες να καταλαβαίνουνε γατί η χώρα έκανε τόσα χρόνια να βγει από την κρίση. Και τώρα που βγήκε. Γιατί προχωράει με σχετικά χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το επαναλαμβάνουμε. Δε γίνεται με τέτοιες λογικές να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο χώρας. Και να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και με τη χώρα να σέρνεται σε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι εξαιρετικά πιθανό κάποια στιγμή να έχουμε μια νέα κρίση. Μικρότερη από την προηγούμενη. Αλλά νέα κρίση.

 
 
 

Εμείς συμφωνούμε με την Κομισιόν

Και συνεχίζοντας με το ζήτημα της έκθεσης της Κομισιόν και σε ένα θέμα το οποίο από την πρώτη στιγμή έχουνε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας. Αυτό είναι το ζήτημα με το μεγάλο αριθμό δόσεων. Ένα μέτρο το οποίο όπως έχουμε γράψει, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της φορολογικής συνείδησης (και όχι μόνο αυτό).

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ κυβέρνηση και δανειστών αφορά την μέτρηση της επίπτωσης από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την ρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων, οι θεσμοί βλέπουν «τρύπα» η οποία θα κυμαίνεται από 0,3% έως και 0,6% του ΑΕΠ σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά η οποία βλέπει θετική επίδραση της τάξεως του 0,2% του ΑΕΠ για το 2019 και 0,3% για το 2020. Όπως σημειώνεται, οι θεσμοί βλέπουν ότι η ρύθμιση στα ασφαλιστικά ταμεία θα δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό 0,1-0,2% και για το 2019 και για το 2020 ενώ η ελληνική πλευρά βλέπει θετικό δημοσιονομικό χώρο 0,1%. Όσον αφορά στην ρύθμιση της εφορίας, το άνοιγμα εκτιμάται από 0,2% έως 0,4% για φέτος και από 0,1% έως 0,3% για του χρόνου με την κυβέρνηση να βλέπει θετική επίδραση 0,1% για το 2019 και 0,2% για το 2020.

 
 
 

Ενδιαφέρον και αυτό

Και υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Επίσης αρκετά ενδιαφέρον.

Ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι θεσμοί θέτουν το ζήτημα μείωσης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα κατά 1550 άτομα, καθώς η κυβέρνηση ξεπέρασε όπως υποστηρίζουν οι δανειστές τα όρια που είχαν τεθεί από τη δανειακή συμφωνία, προσλαμβάνοντας προσωρινούς και μετακλητούς υπαλλήλους.

Όσο για τα σχέδια μείωσης των πλεονασμάτων παραπέμπει στο eurogroup, το οποίο τα έχει ήδη απορρίψει.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών (DGECFIN), η οποία θα περάσει από τα επιτελεία των Επιτρόπων τη Δευτέρα και το Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη:

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο καταγράφονται τα εξής:

Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων,

Τα ηλεκτρονικά οργανογράμματα των οργανισμών και υπουργείων έχουν προχωρήσει, βρίσκονται ακριβώς στη μέση και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του έτους,

Η πρόοδος ως προς την αντιστοίχηση των θέσεων εργασίας με την περιγραφή καθηκόντων ανά θέση είναι εξαιρετικά περιορισμένη,

Η εργασία για διϋπουργκή συνεργασία έχει σταματήσει,

Το δημόσιο δεν έχει σεβαστεί την οροφή για τις προσλήψεις προσωρινού προσωπικού και ζητείται μείωση κατά 1550 άτομα μέσα στο 2019.

Πρόσφατες μισθολογικές ρυθμίσεις δημιουργούν κινδύνους στο ενιαίο μισθολόγιο

Αναμένεται έγκαιρη ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής μετάβασης στη δικαιοσύνη και

Δεν μπορεί να καταγραφεί συγκεκριμένη πρόοδος και αποτελέσματα σε σχέση με τον συντονισμό της διαχείριση της καταπολέμηση της διαφθοράς.

 
 
 

Θα γίνουμε κακοί

Σε αυτό το σημείο θα γίνουμε αρκετά κακοί. Ο άνθρωπος μας είναι συμπαθέστατος. Και κάποιες δουλειές του ως ηθοποιός τις έχουμε δει ευχάριστα. Ωστόσο νομίζουμε πως το τελευταίο που χρειάζονταν η ευρωβουλή και οι ευρωπαίοι πολίτες. Ήταν η εκλογή Γεωργούλη στην ευρωβουλή.

Αν χαιρόμαστε πάντως για κάτι είναι πως ο ηθοποιός θα επιλύσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Λέτε να είναι αυτός ο λόγος που πριν το Σύριζα, ο κ. Γεωργούλης είχε επαφές με τη ΝΔ, αλλά τελικά έφαγε πόρτα; Στο τέλος πάντως τα κατάφερε και μπήκε στην ευρωβουλή. Και όπως όλοι γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει καλύτερη δουλειά από αυτήν!!

 
 
 

Κορυφαίο

Πολύ γέλιο βγάζει το βίντεο που ανήρτησε τις προηγούμενες ημέρες (και είδαμε μόλις χθες εμείς) ο Γιώργος Μητσικώστας με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο γνωστός κωμικός παρουσίασε ως Κατερίνα Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ μια… δημοσκόπηση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση ψήφου… 97,8%. Ενώ στο… σαφές ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας για τους πολίτες ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι τους εξωγήινους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύει με ποσοστό… 110%.
Τέλος, στο ερώτημα πώς κρίνετε την μέχρι τώρα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν μεταξύ των:

Α. Καλή
Β. Εκπληκτική
-Γ. Δεν τη χορταίνω
Δ. Μακάρι θεέ μου να μας κυβερνά για άλλα 50 χρόνια ο Αλέξης μας.

Σε ποσοστό 99,6% οι πολίτες απαντούν «καλή».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....