Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 06/07/18

 

Απλός ένα επικοινωνιακό παιχνίδι…

Φυσικά και θα ξεκινήσουμε με την τελευταία επικαιρότητα και τα όσα έγιναν σε σχέση με την κυβέρνηση, τις δηλώσεις Καμμένου για 180 βουλευτές και το ανοιχτό παράθυρο από το Μέγαρο Μαξίμου  για κύρωση συμφωνίας από 180 βουλευτές. Προσωπικά λοιπόν δεν πιστεύουμε πως τίποτα από τα όσα έγιναν χθες και κυρίως την Τρίτη έγιναν αυθόρμητα. Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως Τσίπρας – Καμμένος είναι σε στενή συνεργασία και στήνουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, κυρίως με στόχο να καταλαγιάσουν τα πράγματα στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. και να μην κινδυνεύσει η κυβέρνηση. Αυτό προσωπικά πιστεύουμε, επαναλαμβάνοντας πως αυτή η κυβέρνηση αν θα πέσει δε θα πέσει από το Μακεδονικό. Μπορεί αυτή να είναι η δικαιολογία (να συσπειρωθούν όσο μπορούν και οι ΑΝ.ΕΛ μήπως καταφέρουν να μπουν στη βουλή – αν και δεν το βλέπουε), ωστόσο ο πραγματικός λόγος που πιθανόν η χώρα θα πήγαινε σε πρόωρες εκλογές θα ήταν άλλος.

 
 
 

Στόχος να βρεθεί άμεσα, τουλάχιστον ένας βουλευτής

Και σε σχέση με τα παραπάνω, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα να βρει τουλάχιστον έναν βουλευτή (από τους ανεξαρτητοποιημένους) να προσχωρήσει στην κυβέρνηση και οι βουλευτές να αυξηθούν από τους 152 στους 153. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους μιλάμε για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Και σύμφωνα πάντα με τα όσα λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο βουλευτής αυτός έχει βρεθεί, κάτι το οποίο δεν αποκλείουμε να ισχύει (δεδομένων και των δηλώσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς από κάποιους). Με ενδιαφέρον λοιπόν θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει….

 
 
 

 

Καμμένος

 

Και όσον αφορά τον κ. Καμμένο να μην ξεχνάμε πως πλησιάζει μια αρκετά κρίσιμη ημερομηνία. Μια ημερομηνία κατά την οποία ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή είναι η 11η Ιουλίου και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου τα Σκόπια θα λάβουν πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Και αν και αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Ζάεφ θα παρευρεθεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί αυτή τη φορά, με τον κ. Καμμένο να είναι πιθανό να βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματος της πουλάει πατριωτικά συνθήματα.  

 

Τώρα βέβαια θα μας πείτε …. Τι δύσκολη θέση; Όπως πάντα δε θα κάνει τίποτα και μετά θα πουλάει τρέλα ….. με τις γνωστές φωτοβολίδες του για διαπλεκόμενα και θεωρίες συνομωσίας…

 
 
 

Βαράμε τρέλα

Δύο ατάκες χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Κυρίως το «δε σωζόμαστε με τίποτα» και αρκετές φορές τελευταία «το βαράμε τρέλα», ατάκα την οποία  και θα επαναλάβουμε σήμερα.

 

Με ενδιαφέρον λοιπόν ακούσαμε τον βουλευτή και πρώην υπουργό της κυβέρνησης κ. Ζουράρι να λέει: «Εγώ, που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την αριστερή κυβέρνηση».

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Ο κ. Ζουράρις που έχει εκλεγεί με το θεωρητικά ακροδεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δηλώνει πως είναι αριστερός. Τώρα το ότι ο κ. Ζουράρις έχει εκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛ, οι οποίοι συνεργάζονται με το αριστερό κόμμα του Σύριζα είναι όλα λεπτομέρειες. Όπως λεπτομέρεια είναι ότι ο κ. Ζουράρις ο οποίος έχει εκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛ δήλωνε πως δεν έχει σημασία πως θα ονομαστούν τα Σκόπια και λίγες ημέρες αργότερα πήγαινε σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, με πατριωτικές κορώνες. Και φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα. Ποιό ακριβώς είναι το αριστερό κόμμα. Ο Σύριζα; Απλώς αναρωτιόμαστε τι θα είχε γίνει στη χώρα αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει τα μέτρα που έχει πάρει ο αριστερός Σύριζα;

 

Τώρα φταίμε εμείς να επαναλάβουμε το “βαράμε τρέλα σε αυτή τη χώρα”;

 
 
 

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Τα παρακάτω σχολίασε πριν από μερικές ημέρες ο «Βηματοδότης» …. Ηταν ίσως από τις πλέον σκληρές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτογραφία) και μάλιστα σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ. Τον κατηγόρησε  ότι με τον ακραίο λόγο του και τους χειρισμούς του στο θέμα του Μακεδονικού νομιμοποιεί έναν ακροδεξιό ακτιβισμό και έναν εθνικιστικό πολιτικό λόγο που φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τον φασισμό. Η γραμμή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη διαχωρίζει, όπως είπε, πλέον το κόμμα της ΝΔ από την παραδοσιακή Κεντροδεξιά και οδηγεί στην αγκαλιά ακροδεξιών και πολέμιων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο Βίκτορ Ορμπαν της Ουγγαρίας και οΣεμπάστιαν Κουρτς της Αυστρίας, δηλαδή στο περιθώριο.

nnn

Να σημειώσω εδώ ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Υπουργικού ο Πάνος Καμμένος, με το μυστήριο για τους λόγους της απουσίας του να πλανάται. Δεν ήταν εκεί για να ακούσει τον Πρωθυπουργό (όπως συνέβη στο Ζάππειο) να δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνησή του. Ετσι, δεν άκουσε διά ζώσης τον κ. Τσίπρα να επικαλείται διεθνείς αναλυτές, ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους οίκους αξιολόγησης προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

nnn

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να εξηγήσει τι σημαίνει η καθαρή έξοδος στην καθημερινότητα των πολιτών. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα και τους πολίτες. Είπε ότι αυτό καλούμαστε τώρα να σχεδιάσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε. Αυτός, σημείωσε, είναι ο πολιτικός στόχος στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, για τη χώρα, για τους πολίτες και για τα κοινωνικά στρώματα που δέχτηκαν τις αβάσταχτες, πολλές φορές, πιέσεις των μνημονιακών προγραμμάτων.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....