Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 06/08/18

 

 

Τίποτα δε θα γίνει

 

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε το οδοιπορικό του ΑΜΠΕ στο Μάτι, με το συμπέρασμα του άρθρου να είναι πως: «Η πυρκαγιά στο Μάτι θα μπορούσε να γίνει εφαλτήριο για την πλήρη πολεοδομική αναδόμηση της περιοχής» …..

 

Θα σας πούμε τη δική μας άποψη. Για ακόμη μια φορά δε θα γίνει τίποτα. Και σε ένα, δύο, 5 ή 10 χρόνια και σε μια επόμενη τραγωδία, δυστυχώς θα λέμε και πάλι τα ίδια. Μάλιστα δεν αποκλείεται τότε ο Σύριζα να είναι αντιπολίτευση και να κατηγορεί την τότε κυβέρνηση!!!!

 

Έτσι και αλλιώς τα ίδια δε λέγαμε σε αντίστοιχες καταστροφές πριν από 10 ή 20 χρόνια; Άλλαξε τίποτα; Ξέρετε ποιό είναι το εθνικό μας σπορ; Να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Και αυτός είναι ο λόγος που μετά από 10 χρόνιας κρίσης, στη χώρα έχουνε αλλάξει ελάχιστα. Σχεδόν τίποτα, παρά μόνο ότι έχει κατά μέσο όρο φτώχυνε η χώρα.   

 

Και αυτό γιατί η ηλιθιότητα που μας βαράει ως λαός δεν έχει όρια, με όλους μας να νομίζουμε πως είμαστε η αρχή και τέλος και κανέναν μας να μην νοιάζεται για το κοινό καλό.

 

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έχουν χαθεί 90 άτομα με έναν πραγματικά φρικιαστικό τρόπο. Έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας ….. Έχει θερμοκρασίες 35 βαθμών με την πυροσβεστική να έχει δώσει έκτακτο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Και τι έγινε; Υπήρξε ένας ηλίθιος (πιθανόν να ήταν και περισσότεροι) την Κυριακή που πήγε στην Πεντέλη να βάλει φωτιά στο χωράφι του για να κάψει ένα δέντρο !!!! …… Και λίγο έλειψε η φωτιά να ξεφύγει και να έχουμε μια νέα καταστροφή!!! (για την ιστορία το πρόσωπο συνελήφθη, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική). Πόσο βλακεία μπορεί να αντέξει ποιά αυτή η χώρα; Με διάθεση υπερβολής, κάποιες φορές νιώθουμε πως από τύχη αυτή η χώρα δεν έχει καταστραφεί τελείως.

 
 
 

Ανασχηματισμός

Στο τελευταίο ρεπορτάζ τώρα, σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης φέρεται να προχωρά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Όπως έγραψαν και τα Νέα του Σαββατοκύριακου, «η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι εκλογική» λένε οι μυημένοι επί των κυβερνητικών παρασκηνίων, ενώ ακυρώνουν την όποια συζήτηση να προσφύγει ο Πρωθυπουργός σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξηγούν γνώστες των εσωτερικών συσκέψεων στο Μαξίμου, ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ριζικός και θα δοθεί χώρος σε ηλικιακά νέα πρόσωπα από τη γενιά του.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι λεγόμενοι «σωματοφύλακες» του Τσίπρα. Πρόκειται για νέους ανθρώπους, μεταξύ 35-45 ετών, που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση, σε κομβικές θέσεις στο κράτος, στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και θα είναι η εμπροσθοφυλακή του κυβερνώντος κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Αναβάθμιση θα υπάρξει με βάση τις σημερινές συζητήσεις για τον Νάσο Ηλιόπουλο, νυν υφυπουργό Εργασίας και την προϊσταμένη του υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου που ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, εάν αποχωρήσει ο Σκουρλέτης. Στο νέο σχήμα θα αναβαθμιστεί πιθανότατα και ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ίσως ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Παπαγιαννάκος, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο Φώτης Κουρμούσης κ.ά., ενώ θα αξιοποιηθούν νέα πρόσωπα, όπως ο Χρήστος Στάικος, ίσως ο Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά. Επίσης, στο νέο σχήμα θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που θέλει ο Τσίπρας προς την Κεντροαριστερά, ενώ πιθανότατα θα επανακάμψει ο Νίκος Φίλης.

Από αυτούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου, εκτός του Τόσκα, φαίνεται να είναι και ο… αναβαθμισμένος Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο Δ. Τζανακόπουλος που θεωρείται ο εμπνευστής της τραγικής συνέντευξης τύπου όπου με αλαζονικό ύφος μας ανακοίνωσε ότι όλα έγιναν καλώς καμωμένα παρά τους 90 νεκρούς. Σε περίπτωση μετακίνησης του Τζανακόπουλου σε άλλο πόστο, υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για την κεντρική εκπροσώπηση στα ΜΜΕ θα είναι είτε ο Σκουρλέτης είτε ο Νίκος Παππάς.

Μαζί με τον Τόσκα θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και πιθανότατα και του Λιμενικού. Στην έξοδο οδηγείται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα σκέψεις θα δημιουργηθεί είτε θέση υφυπουργού είτε αναπληρωτή υπουργού με αλλαγές στη δομή της πολιτικής προστασίας.


Προσωπικά πάντως θα συστήσουμε σε όλους να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, ο πρωθυπουργός σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δείξει πως είναι και αρκετά αναβλητικός.

 
 
 

Είδατε που λέτε πως δε λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός

Και ορίστε η απάντηση σε όσους κατηγορούνε αυτήν την κυβέρνηση και γενικά το κράτος πως δε λειτουργεί.

Έτσι λοιπόν, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για την τραγωδία στο Μάτι ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται πως προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό κείμενο.

Ειδικότερα, το κρατικό πρακτορείο προχώρησε σε αντικατάσταση της λέξης «θολώνει» με τη λέξη «μαυρίζει» χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση στους συνδρομητές ή τους αναγνώστες του, με την αλλαγή πλέον στο νόημα να είναι προφανής.

Σημειώνεται πως στην αρχική εκδοχή της συνέντευξης του κ. Πολάκη, τόσο στην επίμαχη τελευταία ερώτηση (τελευταία παράγραφο) όσο και στον πρόλογο της συνέντευξης η λέξη είναι «θολώνει», ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή η λέξη έχει αλλάξει σε «μαυρίζει» και στις δύο περιπτώσεις.

Είδαμε άμεση αντίδραση! Μετά λέτε ότι το κράτος δε λειτουργεί!!

 
 
 

Κορυφαίο για ακόμη μια φορά

Και για όποιον δεν το έχει δει. Το τελευταίο σκίτσο του φοβερού Αρκά για την παραίτηση Τόσκα τα λέει όλα για την κυβέρνηση αυτή.

 

 
 
 

Μια ερώτηση στον Σπίρτζη και το μπάχαλο στην Πυροσβεστική

Τα παρακάτω έγραψε η στήλη Μικροπολιτικός στα «Νέα»….  Ελλάς το μεγαλείο σου λοιπόν. Θα σας πω γιατί το λέω. Βασικά έχεις πάντα λόγους να το αναφωνείς. Πολύ περισσότερο σε ώρες μιας εθνικής τραγωδίας και μιας σειράς καταστροφικών χειρισμών. Είδα χθες τη συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών (Γιώργου Σταθάκη, Πάνου Σκουρλέτη, Σωκράτη Φάμελλου) και τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσαν. Ωραία ώς εδώ. Η κυβέρνηση ψάχνει αλλαγή αφηγήματος, επιμένει στην απόδοση ευθυνών στον πολίτη και γενικά ένα φάγωμα εσωτερικό παίζει να ξέρετε, αλλά θα αναφερθώ παρακάτω.

Αρμοδιότητες

Πάμε όμως λίγο σε έναν υπουργό που δεν ήταν εκεί αλλά έχει αξία να σταθώ: στον Χρήστο Σπίρτζη. Αφού όπως λέει θίχτηκε για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχω και εγώ να του κάνω μια ερώτηση: ΟΚ, στο δικό του χαρτοφυλάκιο, στο Υποδομών και Μεταφορών, δεν ανήκουν η ΓΓ Χωροταξίας και η ΓΓ Περιβάλλοντος που έχουν – παρεμπιπτόντως – τις αρμοδιότητες της αυθαίρετης δόμησης. Καλά ώς εδώ.

Γιατί τότε, λίγη ώρα έπειτα από όταν μάθαμε όλοι για τους νεκρούς συμπολίτες μας, διοχέτευε μέσω συνεργατών του πως μηχανικοί του δικού του υπουργείου θα ελέγξουν τους φακέλους σε όλες τις πολεοδομίες για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν στις πληγείσες περιοχές και σε απόσταση εκατό μέτρων από τις παραλίες;  

Αλλα είπε πάντως χθες ο Γιώργος Σταθάκης. Που επίσης παρεμπιπτόντως μίλησε τελικά για γκρέμισμα μαντρών σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από τον αιγιαλό. Και ο νοών νοείτω.

Εθελοντές

Πάμε τώρα σε κάτι ακόμη: Σε όλο τον κόσμο, όπως ξέρετε, η προσφορά των εθελοντών σε μεγάλες φυσικές καταστροφές είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Στην Ελλάδα γίνεται κουβέντα και για αυτό… Αναφέρομαι στην καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού που μίλησε για ντροπή και χάσιμο φιλότιμου για όσους λένε ότι δεν υπάρχει προσφορά από τους μηχανικούς τη στιγμή που όπως υποστηρίζει αυτοί είναι παραπάνω από χίλιοι και δεν αξιοποιούνται. Λέει μάλιστα πως είχε αποστείλει αρμοδίως την προσφορά τους στο υπουργείο Υποδομών και σε άλλα υπουργεία αλλά τζίφος.

Διπλοεγγραφή

Είπατε τίποτε; Κι έχω κι άλλα για να ξαναπώ τη φράση Ελλάς το μεγαλείο σου. Προχθές η Πυροσβεστική έδινε ως ταυτοποιημένους νεκρούς 76 τον αριθμό. Και οκτώ αγνοούμενους. Χθες έδινε 81 τους ταυτοποιημένους νεκρούς και έναν τον αγνοούμενο. Μαθαίνω λοιπόν πως μια γυναίκα είχε διπλοεγγραφεί και με το πατρώνυμο και με το όνομα συζύγου της. Κι έπρεπε να περάσουν δέκα ημέρες για να το ανακαλύψουν. Επίσης να σας πω ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που έχουν την ευθύνη όλων αυτών που περιγράφω δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων αλλά ας το αφήσω καλύτερα.

Στρίμωγμα

Είπα λίγο παραπάνω πως θα σας περιέγραφα ένα κάποιο ενδοκυβερνητικό φάγωμα. Ε, φανταστείτε πως προσεχώς θα αναζητηθεί ο υπεύθυνος και του επικοινωνιακού Βατερλώ (γιατί το επιχειρησιακό, που το θεωρώ σοβαρότερο, θα έχει επίσης μεγάλη συνέχεια και πολλές προεκτάσεις). Μαθαίνω λοιπόν πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος νιώθει στριμωγμένος για όλα αυτά, χωρίς να είναι μεταξύ μας και ο απόλυτα υπεύθυνος. Μαθαίνω επίσης πως υπάρχει άλλος υπουργός που καραδοκεί. Αυτά. Ε, και ανασχηματισμός έρχεται, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Η μάχη των Θερμοπυλών    

Αλλο το φυλάττω Θερμοπύλες και άλλο το ξεπουλώ αυτές για το κέρδος. Δεν μου ανήκει η ατάκα, αλλά την έλεγε έμαθα χθες το βραδάκι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια μαζεμένη ομάδα πολιτών έξω από την οδό Μπουμπουλίνας, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). Για την ακρίβεια, ένα από τα θέματα μέσα ήταν – για να το πω απλά – να ανοίξει ο δρόμος και τυπικά ώστε η περιοχή όπου ανήκει και ο αρχαιολογικός χώρος της φημισμένης μάχης της Ιστορίας να αξιοποιηθεί και από αρχαιολογικός χώρος Α να κηρυχθεί χώρος Β. Κοινώς να μπορεί να γίνει δόμηση εκεί και άλλα πολλά.  

Κατενάτσιο

Ο Λάφα λοιπόν κατέφτασε εκεί που λέτε με το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δέσποινα Σπανού αλλά και τη Βασιλική Λέβα, πρώην βουλευτή Φθιώτιδας και ένα από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το τρομερό καλοκαίρι του 2015. Μαζί με τη Λέβα ήταν και πολίτες της περιοχής. Ο Λαφαζάνης επιδίωξε να δει τη Λυδία Κονιόρδου αλλά αυτό δεν συνέβη. Κανονίστηκε όμως μαθαίνω αυτό για προσεχώς. Θα ήθελα να είμαι από μια μεριά σε αυτή τη συνάντηση, να σας πω την αλήθεια. Γενικά πάντως η ΛΑΕ παίζει κατενάτσιο τους πρώην συντρόφους της, αφού και την Τρίτη έκανε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι και γενικά σε μια εγρήγορση είναι.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....