Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 06/09/18

 

Ομολογουμένως ανησυχητικό

Ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία και αν και συνεχίζουμε να έχουμε τη γνωστή άποψη (για την ακρίβεια σας έχουμε πρήξει) πως η χώρα έχει δει τα χειρότερα. Μόνο ανησυχητικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν πως περίπου 206.212 άτομα δεν κατάφεραν πληρώσουν εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα να προστεθούν στη λίστα των οφειλετών η οποία πλέον αριθμεί 3.933.628 άτομα έναντι 3.727.416 τον Ιούνιο.

Επίσης από τα στοιχεία που κρατήσαμε είναι πως καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των οφειλετών με χρέη άνω των 500 ευρώ καθώς έφτασαν στα 1.742.903 άτομα από 1.694.042 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός τον Ιούνιο. Τέλος και επίσης εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία πως όσον αφορά τον αριθμό των φορολογουμένων που έχουν ήδη υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα, αυτοί ανέρχονται σε 1.143.308 άτομα έναντι 1.137.235 τον Ιούνιο με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά έναν ακόμη μήνα, αυτή τη φορά κατά 6.073 άτομα.

 
 
 

Από την ημέρα που βγήκαμε από το μνημόνιο

Πάμε τώρα σε κάποια άλλα στατιστικά που προβληματίζουν, αν κα εμείς θα κρατήσουμε πιο χαμηλούς τόνους σε σχέση με αυτά που γράφονται στα ΜΜΕ. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη διεθνή αναστάτωση που υπάρχει στις αγορές. Και δεύτερον γιατί είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για μια νέα κρίση, όπως ήδη λένε αρκετοί.

Πάμε λοιπόν σε αυτά τα στοιχεία; Ότι από την επίσημη ημέρα εξόδου από το μνημόνιο (20 – 21/08) στα ελληνικά ομόλογα καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των αποδόσεων (μάλιστα αυτή η αύξηση είχε αρχίσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα). Έτσι από το περίπου 5%, το δεκαετές μέσα σε μερικές ημέρες έχει βρεθεί στο 5,65%. Και στο ελληνικό χρηματιστήριο, από την ημέρα εκείνη και όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές, καταγράφονται απώλειες 16%!!

Βέβαια όπως γράψαμε, όλα τα παραπάνω και με λίγη δόση υπερβολής, αφού είναι πολύ πρόωρο να βγουν συμπεράσματα, ειδικά όταν μιλάμε για τις αρκετά ευμετάβλητες ελληνικές αγορές.

 
 
 

Σύριζα: Ουσιαστικά το είπε ευθέως ….

Έξαλλη εμφανίστηκε η κυβέρνηση με τα όσα είπε για τους δημοσίους υπαλλήλους και το δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ. Και τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ; Μίλησε για επαναφορά 1 προς 5 στις προσλήψεις, συγκράτηση μισθών (προσοχή όχι μείωση) και ιδιωτικοποιήσεις.

Και η κυβέρνηση έγινε έξαλλη με αυτές τις εξαγγελίες.

Και φυσικά αναρωτιόμαστε. Τι από όλα αυτά είναι περίεργο ή κακό; Με απλά λόγια τι είπε ο Σύριζα; Τώρα που κατά κάποιο τρόπο τελείωσε το μνημόνιο. Και στο δρόμο προς τις εκλογές. Ποιά είναι η λύση; Οι μαζικές προσλήψεις, οι αυξήσεις και ο κρατισμός ….. Να αυξήσουμε και λίγο τους ψηφοφόρους….

Κάτι τέτοια διαβάζουμε πως κάνει  και η Αργεντινή εδώ και περίπου 20 χρόνια. Και για αυτό 20 χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, τις τελευταίες ημέρες η Αργεντινή υπόγραψε νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, με τη χώρα να αντιμετωπίζει μια νέα κρίση, την 3η διαδοχική τα τελευταία 20 (για την ακρίβεια 25) χρόνια!!!  

Μυαλό λοιπόν δε βάζουμε στη χώρα!!!! Τα ίδια και τα ίδια!!!!

 
 
 

Επειδή μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας

Και επειδή μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας, με ενδιαφέρον διαβάσαμε και εμείς, πως νέα τροπή στην υπόθεση της απαγωγής τοιυ Μιχάλη Λεμπιδάκη φαίνεται πως φέρνει ιδιόχειρο κείμενο, το οποίο έχει σταλεί για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου το ιδιόχειρο κείμενο φέρεται να βρέθηκε στη μάντρα του 44χρονου, στο Ρέθυμνο, όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης από τα μέσα Αυγούστου έως και την 2α Οκτωβρίου, οπότε και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ με μία κινηματογραφική έφοδο κατάφεραν να τον απελευθερώσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων στις σημειώσεις βρέθηκε και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκρήτιας Τράπεζας ενώ επίσης βρέθηκαν χαρτάκια υπενθύμισης στα οποία αναγράφονταν ονόματα και δίπλα μικρά χρηματικά ποσά.

Οι δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επιμένουν να ερευνούν και εκτιμούν ότι ίσως σε αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις κρύβονται κάποιες απαντήσεις που ενδεχομένως αποδειχτούν κρίσιμες.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς του 44χρονου έχουν δοθεί κάποιες εξηγήσεις σε σχέση με το περιεχόμενο του ιδιόχειρου κειμένου που εντοπίστηκε, όμως το κεφάλαιο αυτό δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα από την αρμόδια ανακριτική Αρχή, τουλάχιστον όχι προτού εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Εκτός από τους ήδη γνωστούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι μάλιστα είναι και προφυλακισμένοι, στο τραπέζι της κύριας ανάκρισης έχουν πέσει και άλλα ονόματα, 7-8 ατόμων, των οποίων επίσης ο ρόλος διερευνάται στην υπόθεση.

Από πλευράς των ήδη προφυλακισμένων δεν έχει αναφερθεί τίποτε ουσιαστικό για τα πρόσωπα αυτά: «Τον ξέρω φυσιογνωμικά», «δεν τον ξέρω», «ήξερα τον αδερφό του ή τον πατέρα του».

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν στην εφημερίδα ότι τις επόμενες ημέρες πιθανότατα συνήγοροι θα κληθούν από την αρμόδια ανακρίτρια να υπογράψουν το πέρας της κύριας ανάκρισης και εκτιμούν ότι η πολύκροτη υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Πάντως εκφράζουν την πεποίθηση ότι παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να αντλήσουν νέα στοιχεία, ο τρομακτικά ογκώδης φάκελος θα κλείσει χωρίς «εκπλήξεις» και «νέες προσθήκες» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασύλληπτα πρόσωπα της υπόθεσης.

 
 
 

Η Βάνα του ΠαΣοΚ

Τα παρακάτω έγραψε ο Βηματοδότης ….. Και θα λέγαμε τη γνωστή «ατάκα» ….. πραγματικά ασχολίαστα ….

--------

Μήπως απασχολεί κανέναν τι είναι η Βάνα Μπάρμπα; Εννοώ τι ψηφίζει η ηθοποιός; Μπορεί να μην απασχολεί κάποιους, αλλά το γεγονός ότι τις προάλλες (τον Ιούνιο) είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μάλιστα συνάντηση με τον εξ απορρήτου του Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις έως και φήμες που την ήθελαν να σκέφτεται τη συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε οι Συριζαίοι με τις «συμπορεύσεις» από άλλους χώρους δεν το έχουν και τίποτα. Τις βαφτίζουν «διευρύνσεις» και προχωρούν χωρίς να πολυνοιάζονται για το πολιτικό παρελθόν τους. Αλλά η περίπτωση της Βάνας Μπάρμπα διαφέρει διότι ως γνωστόν διατηρούσε άριστες σχέσεις με το ΠαΣοΚ στο παρελθόν. Δεν μπορούσε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ «όπως έκανε για παράδειγμα η Ξενογιαννακοπούλου», όπως μου έλεγε παλαιός (και παπανδρεϊκός Πασόκος). Ωστόσο η Βάνα Μπάρμπα και με την παρουσία της την Δευτέρα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι παραμένει πιστή στο κόμμα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....