Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 06/12/17

 

 

Απόδειξη της ελληνικής νοοτροπίας

 

Αν και έχουμε περάσει ημέρες, υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, μια έρευνα η οποία θα λέγαμε ότι αποδεικνύει το πόσο λάθος νοοτροπία έχουμε σε αυτή τη χώρα. Μια χώρα που πιστεύουμε πως για όλα πάντα φταίει κάποιος άλλος και όχι εμείς οι ίδιοι.

 

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 94% πιστεύει ότι όταν δανείζει χρήματα οι τράπεζες αναλαμβάνουν το ρίσκο να μην πάρουν πίσω όλα τα λεφτά τους. Σωστό αυτό θα λέγαμε. Αλλά μόλις το 6,3% θεωρεί ότι η μη πληρωμή οφειλών αποτελεί παράβαση συμφωνίας με την τράπεζα, ενώ το 52,6% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τα προγράμματα ρυθμίσεων δανείων που παρέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτά ήταν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό από το Alba Graduate Business Scool.

 

Μόλις λοιπόν το 6,3% του κόσμου πιστεύει πως η μη πληρωμή των οφειλών είναι παραβίαση της συμφωνία. Αλλά την ίδια ώρα 94% πιστεύει πως η τράπεζα αναλαμβάνει το ρίσκο. Τα σχόλια δικά σας.

 
 
 

Ας προσέξει πολύ η ελληνική πλευρά

Και σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως προς το κοινό ανακοινωθέν και τα κοινά έργα που θα υπογραφούν.

Εμείς πάντως θα συστήσουμε στην ελληνική πλευρά και ειδικά τον έλληνα πρωθυπουργού να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Και το λέμε αυτό, γιατί ξέροντας την επιπολαιότητα της ελληνικής πλευράς δεν αποκλείουμε ο κ. Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου και γενικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα να προχωρήσει σε προκλητικές – επικίνδυνες - δηλώσεις. Δηλώσεις τις οποίες πολύ φοβούμαστε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί ούτε καν να τις αντιληφθεί. Για αυτό πιστεύουμε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να έχει μαζί του μια σειρά συμβούλων να τον ενημερώσουν έγκαιρα για τις πιθανές προκλητικές τουρκικές δηλώσεις. Και μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως υπερβολικό, θα λέγαμε ότι καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να αφήνει τον Ερντογάν να μιλάει πρώτος.

Να μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί και τη δυτική Θράκη, σε μια επίσκεψη που σηκώνει μεγάλες συζητήσεις και κρύβει κινδύνους για τη χώρα μας. Και μπορεί κάποιοι να απαντούν σε όλα αυτά με τη γνωστή καραμέλα περί εθνικισμού … Ωστόσο τα πράγματα με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλά όσο πιστεύουν οι περισσότεροι….

 
 
 

 

Ποιά Ελλάδα να αλλάξει & Ποίοι επενδυτές να έλθουν;

 

24 ημέρες απομένουν για το κλείσιμο του 2017, με τους πολίτες να πρέπει σε αυτές τις ημέρες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Και όπως είχαμε προειδοποιήσει από τα μέσα καλοκαιριού και παρά τις εξαγγελίες από τις αρχές του 2017 (από τα μέσα του 2016 ουσιαστικά) για αλλαγές στο σύστημα, τελικά τα τέλη κυκλοφορίας παρέμειναν τα ίδια. Αυτή λοιπόν είναι η χώρα μας. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τη χώρα που δήθεν αλλάζει. Την αλλαγή νοοτροπίας …. Τις επενδύσεις και τους επενδυτές ….. και πολλά άλλα τέτοια. Την ώρα λοιπόν που ονειρευόμαστε επενδύσεις, στη χώρα του παραλόγου, εδώ και περίπου 3 χρόνια η οργανωμένη πολιτεία δε μπορεί να βρει επιτέλους ένα δίκαιο σύστημα τελών κυκλοφορίας. Ένα δίκαιο σύστημα στο οποίο ο ιδιοκτήτης ενός Jeep Hyundai του 2004 δε θα πληρώνει τα διπλάσια τέλη από έναν ιδιοκτήτη Porsche Cayenne του 2014, με το δεύτερο να έχει αξία περίπου 70.000 ευρώ και το πρώτο αξία περίπου 2.000 ευρώ!!!!  

 

Και το πρόβλημα μας δεν είναι με τα τέλη κυκλοφορίας. Το πρόβλημα μας είναι ότι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας συμβαίνει με τα πάντα στη χώρα μας, χωρίς να μπορούσε εδώ και αρκετά χρόνια να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό φορολογικό σύστημα.  

 
 
 

 

Ο Τσίπρας «έθαψε» Σαμαρά και Παπανδρέου

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ….. Το προσωπικό στίγμα του συντάκτη των κειμένων του επίσημου site του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει στα δημοσιευμένα στο primeminister.gr βιογραφικά των πρώην πρωθυπουργών της μεταπολίτευσης.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ στην περιγραφή της πολιτικής διαδρομής των Κ. Καραμανλή, Γ. Ράλλη, Ανδρ. Παπανδρέου, Τζ. Τζαννετάκη, Ξ. Ζολώτα, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, αλλά και Λ. Παπαδήμου αναφέρονται τα βασικά επιτεύγματα της θητείας τους, στο βιογραφικό του Αντ. Σαμαρά δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό στοιχείο για την περίοδο της παραμονής του στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Φαίνεται ότι ο συντάκτης του βιογραφικού του δεν τον συμπαθεί και πολύ... Άλλο, επίσης... περίεργο είναι το γεγονός ότι στο βιογραφικό του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται αρνητικός σχολιασμός των πεπραγμένων της κυβερνητικής του θητείας, κάνοντας λόγο για «αμφιλεγόμενες αποφάσεις» του, κάτι που θεωρείται ανεπίτρεπτο να υπάρχει στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού.

 
 
 

Και ποιος είπε ότι θέλω να γίνω υπουργός;

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματόδοτης» …. ρώτησα τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη εάν τον επηρεάζει η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να μη συμπεριλάβει την Ντόρα Μπακογιάννη στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα σχηματίσει όποτε κερδίσει τις εκλογές και ορκιστεί Πρωθυπουργός, και η απάντηση που μου έδωσε ήταν ομολογουμένως αυθόρμητη: «Και ποιος είπε ότι θέλω εγώ να γίνω υπουργός;». Και συμπλήρωσε: «Εδώ και αρκετό καιρό έχω ξεκαθαρίσει ότι ουδόλως με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Μακριά από μένα. Δεν θέλω να μπλέξω με τέτοια πράγματα». Επειδή όμως το όνομά του ακούστηκε και για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων,  ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου ως περιφερειάρχης και τίποτα παραπάνω».

Τσίπρας: «Δοξάστε με...»

Μαθαίνω ότι έως το τέλος του έτους ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει μια «εσωκομματική αναβάπτιση» (έτσι ακριβώς την ονομάζουν οι συριζαίοι), συγκαλώντας τα κομματικά όργανα (και μόνον αυτά), ώστε να δείξει ότι πέρασε αυτό το δύσκολο έτος και την αξιολόγηση χωρίς απώλειες, χωρίς να ανοίξει μύτη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ότι έθεσε την πορεία της χώρας σε τελική ευθεία για έξοδο από το πρόγραμμα. Στην ουσία, μου λένε, θα ζητήσει κομματική ψήφο εμπιστοσύνης με τη μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, αλλά, όπως ο ίδιος και οι συνεργάτες του λένε, «για καλό σκοπό».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....