Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 07/02/18

 

 

Επαναλαμβάνουμε! Έτσι θα βγούμε με καθαρή έξοδο;

Ξεκινώντας με την περιβόητη ιστορία με το «πάγωμα» της εξόδου της χώρας στις αγορές (αν και αυτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες) και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει και χθες, εμείς θα επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να καταλάβουν όλοι στην κυβέρνηση ότι με τις αγορές κανείς δεν παίζει. Και αν και προβλέπεται να υπάρχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας, θα είναι μεγάλο λάθος να ρισκάρουμε ως χώρα μια καθαρή έξοδο, χωρίς την ύπαρξη ενός πιο αξιόπιστου μηχανισμού ασφαλείας. Και αυτό γιατί ανά πάσα στιγμή και στην οποιαδήποτε αναταραχή των αγορών (πέραν των δικών μας λαθών), θα κινδυνεύουμε από μια νέα κρίση. 

 
 
 

Μπορεί αυτό να είναι τυχαίο;

Δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην υπόθεση της Novartis.

Κατά την άποψη μας η ιστορία έχει δύο σκέλη.

Πρώτων είναι τουλάχιστον αστείο το timing που η κυβέρνηση έβγαλε το όλο ζήτημα. Μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με το ζήτημα των Σκοπίων (σύγκρουση με ΑΝ.ΕΛ, συλλαλητήρια κτλ) και ξαφνικά εντελώς τυχαία όλη η χώρα ασχολείται με το ζήτημα της Novartis. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα. Ωστόσο τέτοια γεγονότα και παιχνίδια παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη είναι κάτι παραπάνω από επαναλαμβανόμενα με αυτήν την κυβέρνηση. Και κακά τα ψέματα. Αυτή η κατάσταση είναι παρακμιακή και αρκετά επικίνδυνη για τη χώρα.

Αν και ξέρουμε ότι θα ακουστεί αρκετά σκληρό και κάπως υπερβολικό. Η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ ακολουθεί αρκετά συχνά στρατηγικές μη δημοκρατικών χωρών. Η ΕΡΤ δε μεταδίδει σημαντικά γεγονότα. Η ΕΛ.ΑΣ ενώ συγκεντρωθεί τουλάχιστον 650 και 700 χιλιάδες κόσμου, ανακοινώνει πολύ λιγότερο κόσμο, προκαλώντας το γέλιο των πάντων. Τώρα  σε μια απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση, ο Σύριζα διαρρέει την ιστορία της Novartis, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.   

Βέβαια όλη αυτή η ιστορία έχει και μια άλλη πτυχή, για να μην γίνει καμία παρεξήγηση. Αν πραγματικά υπάρχει σκάνδαλο και υπάρχουν πολιτικοί που έχουν πάρει χρήματα, αυτοί να πάνε άμεσα στη φυλακή. Όποιοι και αν είναι αυτοί. Αλλά κακά τα ψέματα. Για ακόμη μια φορά θα συμβεί μια από τα ίδια. Δηλαδή τίποτα και η ιστορία θα μπει στο συρτάρι.

 
 
 

 

Άλλος τα έχει πάρει και το όνομα του δεν έχει ακόμη ακουστεί!!!

Συνεχίζοντας με την υπόθεση της Novartis και με βάση τις δικές μας πληροφορίες, ουσιαστικά κανένας (σχεδόν κανένα, γιατί πάντα σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποιος να κρατάει επιφυλάξεις) από τους πολιτικούς που έχει ακουστεί δεν έχει πάρει χρήματα.  Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί) ο οποίος είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά, πως έχει πάρει αρκετά χρήματα. Και αυτό το πρόσωπο το γνωρίζουνε σχεδόν όλοι στη βουλή.  Σίγουρα κάποιοι λίγοι κατάλαβαν. Αλλά και εδώ είμαστε σίγουροι πως για ακόμη μια φορά τίποτα δε θα γίνει.

 
 
 

Εύστοχο

Τώρα όσον αφορά το περιβόητο Συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής και αν και όπως φαίνεται και με την ιστορία της Novartis η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να ξεχαστεί, νομίζουμε ότι το παρακάτω σκίτσο του κ. Μητρόπουλου περιγράφει απόλυτα την κατάσταση.

 
 
 

 

Πώς ο Τσίπρας επιχείρησε να προσεγγίσει τον Μίκη

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Ουδόλως με ενδιαφέρουν τα κυβερνητικά σχόλια για την υποβάθμιση της σημασίας του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Ούτε βεβαίως θα εισέλθω στη διαδικασία του... μετρήματος του πλήθους που έγινε η αιτία να ξεσπάσει νέος καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ. Αλλα είναι τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση και τα οποία θέλει προς το παρόν να μην τα εμφανίσει για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Και εξηγούμαι:

nnn

Πρώτον: Η αλήθεια είναι ότι το μέγεθος του συλλαλητηρίου τούς απασχόλησε και μάλιστα πολύ. Από το Σάββατο είχαν αρχίσει τις συσκέψεις στο Μαξίμου, οι οποίες κλιμακώθηκαν την Κυριακή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας - σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα με πρόφαση την πρόληψη επεισοδίων - και με τον Αλέξη Τσίπρακαι τους συνεργάτες του να παρακολουθούν από την τηλεόραση το συλλαλητήριο. Φαίνεται πως τους προβλημάτισε ο μεγάλος όγκος και αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση ότι δήθεν δεν έγινε και... σεισμός.

nnn

Δεύτερον: Τους ενόχλησε η παρουσία (και εν συνεχεία ο λόγος) του Μίκη Θεοδωράκη (φωτογραφία). Εμαθα πως επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν για να τον πείσουν να είναι πιο ήπιος και πιο προσεκτικός με την Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, πλην όμως οι προσπάθειες του Μαξίμου έπεσαν στο κενό. Αλλη μια απόπειρα προσέγγισης έγινε με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση καταδικάζοντας τους αντιεξουσιαστές και τα συνθήματα στο σπίτι του διάσημου μουσικοσυνθέτη. Ο κ. Θεοδωράκης ούτε αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε.

nnn

Τρίτον: Γνωρίζουν στο Μαξίμου πολύ καλά ότι μετά το συλλαλητήριο όλα αυτά που τους έλεγε ο Νίκος Κοτζιάς για «λύση-ευκαιρία» ή για «λύση τσακ μπαμπ» δεν ισχύουν. Εχουν συνειδητοποιήσει ότι η ατζέντα της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να αλλάξει άρδην. Μπορούν άραγε να συζητούν εφεξής με τους Σκοπιανούς επιμέρους συμφωνίες ή συμφωνίες αόριστες και γενικόλογες, όπως για παράδειγμα την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μόνον και όποτε αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων;

nnn

Τέταρτον: Οι σχέσεις Καμμένου - Κοτζιά βρίσκονται σε επίπεδο πολικών πολιτικών θερμοκρασιών. Θυμάστε που ο κ. Καμμένος έλεγε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά για το ζήτημα της ονομασίας; Ε, σήμερα με όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν (για τα πέντε ονόματα) ο Καμμένος ούτε καν του λέει καλημέρα. Αφήστε που του κρατά ακόμα... «μούτρα» για το πώς το υπουργείο Εξωτερικών χειρίστηκε το φιάσκο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....