Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 07/06/18

 

 

Καταλάβαμε γιατί λύση πάμε !!!

Πριν από μερικές ημέρες ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε δηλώσει πως προς τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε λύση για το ελληνικό χρέος, με το γερμανό ΥΠΟΙΚ να τονίζει πως αυτή θα είναι μια λογική λύση για το ελληνικό χρέος. Και σε σχόλιο μας είχαμε αναφερθεί σε αυτήν την αναφορά του Σόλτς για τη λογική λύση. Χθες ήταν η σειρά του επικεφαλής του Eurogroup κ. Σεντένο να πει: «Ελάφρυνση χρέους στο βαθμό που είναι απαραίτητη». Και αυτή η φράση του Σεντένο, σε συνάρτηση με τις πρόσφατες αναφορές του Σόλτς για λογική λύση και γενικά οι πληροφορίες που έρχονται μας κάνουν δυστυχώς να πούμε: “καταλάβαμε γιατί λύση πάμε”.

Και αυτό γιατί όλα δείχνουν πως στο τέλος Ιουνίου θα έχουμε μεν κάποιες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος (και όχι μόνο λόγια). Ωστόσο αρχίζουμε να κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις κατά πόσο αυτές οι λύσεις θα χαρακτηριστούν αρκετές  για να χαρακτηριστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Δηλαδή κινδυνεύουμε να δούμε μια από τα ίδια, αν και σίγουρα το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται σε άλλη βάση, σε σχέση με αυτήν που βρίσκονταν πριν από περίπου 4-5 χρόνια.

 
 
 

Καμία βιασύνη για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου

Τώρα αναφορικά με την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΥΠΟΙΚ – Reuters, με το διεθνές πρακτορείο να λέει πως το ελληνικό ΥΠΟΙΚ λόγω της κρίσης στην Ιταλία ανέβαλε έκδοση 10ετούς ομολόγου και το ΥΠΟΙΚ να απαντάει πως δεν υπήρχε απόφαση για άμεση έξοδο στις αγορές, άρα δεν υπάρχει ακύρωση. Οι πληροφορίες συγκλίνουν περισσότερο στο ότι το ελληνικό ΥΠΟΙΚ έχει δίκαιο (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χαρακτηρισμός). Έχει δίκαιο υπό την έννοια ότι ναι μεν το ΥΠΟΙΚ εξετάζει διαρκώς τα δεδομένα στις αγορές και σκέφτεται νέες εκδόσεις, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είχε κλειδώσει η ημερομηνία. Και όπως είπε το ΥΠΟΙΚ, υπό αυτήν την έννοια κανείς δε μπορεί να μιλήσει για αναβολή έκδοσης ομολόγου.

 
 
 

Ας το λάβουμε υπόψη πάντως και αυτό

Εμείς θα συστήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω. Γιατί; Φανταστείτε να έχει τελειώσει το ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα να μην έχει τη δυνατότητα πιστωτικής γραμμής και ξαφνικά να υπάρξει μια μεγάλη διεθνής κρίση για τον Α’ ή το Β΄ λόγο. Και εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα να πρέπει να βγει στις αγορές για να δανειστεί. Και μπορεί να υπάρχει το μαξιλαράκι των περίπου 10δις ευρώ, ωστόσο αν μιλήσουμε για μια κρίση μεγάλης διάρκειας, η Ελλάδα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μπροστά σε μια νέα κρίση και το ένα να φέρει το άλλο. Και σαν άλλη Αργεντινή (μετά από περίπου 15-16 χρόνια προσφάτως ζήτησε και πάλι νέα βοήθεια) να ζητάμε και πάλι τη βοήθεια του ΔΝΤ και γενικά των ξένων κρατών. Δεν το λες και το ιδανικό σενάριο. Και γιατί θα έχουνε συμβεί όλα αυτά; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να πάρει την προληπτική γραμμή, για να μπορεί να μιλάει, για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, για καθαρή έξοδο.

 
 
 

Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός

Και τώρα σε ένα άλλο ζήτημα, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να πούμε πως η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως τα όσα είπε με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (απαντώντας ουσιαστικά στη Νέα Δημοκρατία) πατάνε πάνω στην πραγματικότητα (τουλάχιστον έτσι μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι που ξέρουνε καλύτερα από εμάς τέτοια ζητήματα). 

Για την ιστορία ο κ. Κοτσιάς έγραψε: “Αποδέχτηκαν το 1977 σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ να ονομάζεται η γλώσσα των Σκοπίων ως "Μακεδονική". Από τότε αυτή τέθηκε στον πίνακα των επισήμων γλωσσών του ΟΗΕ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Αντί να κάνουν αυτοκριτική βρίζουν. Δεν τους φταίει η "αβλεψια" τους αλλά η αποκάλυψή αυτή”.

Και επαναλαμβάνουμε πως ότι από το 1977 υπήρχε η αποδοχή της λεγόμενης Μακεδονικής γλώσσας είναι μια πραγματικότητα.

Βέβαια για την ιστορία να αναφέρουμε και κάτι άλλο. Πως ακόμα εκτενέστερη αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα» γίνεται στην τεχνική έκθεση που παρουσίασε η ίδια η Γιουγκοσλαβία, η οποία πάντως προωθούσε από την δεκαετία του 1940 την ιδέα της δικής της «Μακεδονίας».
 

 
 
 

Έχει μάλλον κλειδώσει το όνομα

Μπορεί όπως έχουμε γράψει και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε, η ιστορία της ονομασίας να κινείται σε λεπτές γραμμές, ωστόσο όσο περνάνε οι ημέρες όλα δείχνουν πως είμαστε όλο και πιο κοντά σε μια συμφωνία. Και έχουμε μεγάλη απορία να δούμε τι θα γίνει στην ψηφοφορία και τη στάση θα κρατήσει ο κ. Καμμένος (βλέπω να έχουμε μεγάλο show).

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....