Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 07/08/18

 

Προσπάθειες ενόψει ΔΕΘ

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, οι πληροφορίες αναφέρουνε πως από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή τα υπουργεία να βρουν μια σειρά μέτρων – παρεμβάσεων για να περιοριστούν οι επιπτώσεις σε περίπου 5 εκατομμύρια φορολογούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου δίνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ και ενόψει της ΔΕΘ, έχουν δοθεί εντολές στα υπουργεία να προσδιορίσουν τρόπους ελάφρυνσης όσων θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από τις περικοπές. Τα μέτρα στήριξης θα χρηματοδοτηθούν από το δημοσιονομικό χώρο ύψους 5 δισ. ευρώ που βλέπει η κυβέρνηση έως το 2023 -και τον οποίον όμως το ΔΝΤ αμφισβητεί- και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί τα «αντίμετρα» να είναι στοχευμένα. Και όλα αυτά γιατί όπως είναι γνωστό, με βάση τα νέα μέτρα ακόμη και πολίτες με πενιχρά εισοδήματα θα κληθούν το επόμενο 18μηνο να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι χαρακτηριστικό πως απώλειες στο εισόδημα μέσω αύξησης φορολογίας θα δεχθεί όποιος έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 5.682 ευρώ ή τον μήνα 405 ευρώ! Δηλαδή εισόδημα στα όρια της φτώχειας. Και αυτό τα λέει όλα.

 
 
 

Επιμένουν για ριζικό ανασχηματισμό

Θα αναφερθούμε και σήμερα στο ζήτημα του ανασχηματισμού,  αφού όπως όλα δείχνουν είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσει κατά το προσεχές εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα σχετικά ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό και όχι για «διορθωτικές» κινήσεις, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, πριν την τραγωδία στο Μάτι. Και φυσικά, η άποψη που υπάρχει είναι ότι ένας ανασχηματισμός θα έστελνε το μήνυμα πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της και επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα στην τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Προσωπικά και για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε το ίδιο. Ας κρατάμε όλοι μικρό καλάθι. Η εμπειρία έχει δείξει ότι ο Α. Τσίπρας είναι αρκετά αναβλητικός σε τέτοια ζητήματα και ριζικές αλλαγές προσώπων.

 
 
 

Είτε έτσι είτε αλλιώς έχουν μεγάλη ευθύνη ….

Και σε αυτό το σημείο θέλουμε να πούμε και την άποψη μας σε ένα άλλο ζήτημα. Σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο αρμόδιος υπουργός και ο εκάστοτε πρωθυπουργός που προΐσταται του κρατικού μηχανισμού. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ή τέλος πάντων αυτό θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο.

Ωστόσο μεγάλη ευθύνη έχει και ο αρχηγός της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Και πολύ ορθά είχαμε την αποπομπή των δύο αυτών προσώπων. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ακούμε πως η πυροσβεστική δεν ενημέρωνε την αστυνομία. Ότι ο ένας τροχονόμος έστελνε τον κόσμο στις φωτιές και ότι ό άλλος τροχονόμος τους έδιωχνε κτλ …. Γιατί ο αρχηγός πρέπει να είναι αρχηγός και στις καλές (φωτογραφίσεις – δεξιώσεις κτλ) αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές.

Η ευθύνη λοιπόν είναι κυρίως της κεντρικής εξουσίας και της τραγικής αυτής κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ. Αλλά δε μπορούμε να ακούμε πως κακώς εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους ο αρχηγός της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, όταν οι υπηρεσίες τους όχι μόνο δε λειτούργησαν, αλλά τελικά δημιούργησαν μεγαλύτερο κακό …. από αυτό που θα είχε γίνει αν δεν υπήρχαν καθόλου αστυνομικοί ή πυροσβέστες. Και αν κανείς το σκεφτεί αυτό, θα δει πως είναι τραγικό.

 
 
 

Μια μεγάλη αλήθεια

Στα της παγκόσμιας οικονομίας τώρα και για να τα λέμε όλα, το ΔΝΤ χθες είπε μια μεγάλη αλήθεια. Μια μεγάλη αλήθεια που αφορά, τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο και την ευρωζώνη. Γιατί μπορεί να σούρουμε τα εξ’ αμάξης στον D. Trump, ωστόσο όπως είπε και το ΔΝΤ, τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συμβάλουν σε αυτό που λέμε εμπορικός πόλεμος.

Για την ιστορία, η απροθυμία της Γερμανίας να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα συμβάλλει στην ένταση στο θέμα του εμπορίου και ενισχύει τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

"Σε χώρες με πλεόνασμα (στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών), όπως η Γερμανία, βλέπουμε, στην καλύτερη περίπτωση, διστακτικά μέτρα για την αντιστάθμιση του πλεονάσματος", ανέφερε ο Όμπστφελντ, σε άρθρό του που φιλοξενείται στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.-

Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και καιρό προτρέπουν τη Γερμανία να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση αυξάνοντας τους μισθούς και τις επενδύσεις προκειμένου να μειωθούν οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες, όπως τις χαρακτηρίζουν. Μετά την εκλογή του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει την εξαγωγική ισχύ της Γερμανίας.

Ο Όμπστφελντ δήλωσε ότι χώρες, όπως οι ΗΠΑ, με ελλειμματικό ισοζύγιο, θα πρέπει να μειώσουν το έλλειμμα στο προϋπολογισμό, να παροτρύνουν τα νοικοκυριά να εξοικονομούν περισσότερα και σταδιακά να εξομαλύνουν τη νομισματική τους πολιτική.

Οι χώρες, όπου το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες, για παράδειγμα επενδύοντας σε υποδομές ή στην ψηφιοποίηση, προκειμένου οι επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερα στην εγχώρια αγορά παρά να στρέφουν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

 
 
 

Απλά Θεοί!!!!

Και μέρες καλοκαιριού που είναι να γελάσουμε και λίγο …. Με μια ομολογουμένως φοβερή είδηση …. Δύο ηλικιωμένοι Γερμανοί λοιπόν το έσκασαν από το γηροκομείο όπου διαμένουν και μετά από πολύωρη αναζήτηση η αστυνομία τους εντόπισε σε... φεστιβάλ heavy metal!!!! Σύμφωνα με το Deutsche Welle, οι Αρχές που είχαν ειδοποιηθεί για την εξαφάνιση των ηλικιωμένων, οδηγήθηκαν ακολουθώντας διάφορα στοιχεία στον χώρο όπου διεξάγεται το Wacken Open Air, το μεγαλύτερο φεστιβάλ heavy metal μουσικής στον κόσμο. Και γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, κατάφεραν να βρουν ανάμεσα στο πλήθος τους δύο άντρες. 

Όπως θα έλεγαν και οι πιτσιρικάδες. “Respect” στους δύο ηλικιωμένους ….

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....