Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 07/09/18

 

ΔΕΘ

Φυσικά και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη ΔΕΘ και κυρίως τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Και όπως έχουμε και εμείς αναφέρει τις τελευταίες ημέρες. Ακούγονται και γράφονται πάρα πολλά, αναφορικά με το ποιές μπορεί να είναι αυτές οι εξαγγελίες. Εμείς μόνο ένα πράγμα θα επαναλάβουμε, παραπέμποντας και στο τελευταίο sell – off του χρηματιστηρίου και τη μεγάλη άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων (αν και κρατάμε αποστάσεις στο κατά πόσο αυτό συμβαίνει ενόψει πιθανόν εξαγγελιών). Θα είναι έγκλημα της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις. Δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί αυτό. Υπάρχουν και οι ανάλογες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Ωστόσο ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, ειδικά όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ.

 
 
 

ΥΠΟΙΚ

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Πιο σημαντικές θα χαρακτηρίζαμε τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν για τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των όσων έχουνε συμφωνηθεί με τους δανειστές, από την πλευρά υψηλόβαθμων στελεχών του ΥΠΟΙΚ. Όπως χαρακτηριστικά λένε …. Τσακαλώτος – Χουλιαράκης δε θα έβαζαν την υπογραφή τους σε μια σειρά μονομερών ενεργειών. Μέχρι και σε παραίτηση θα έφθαναν λένε χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Και ομολογουμένως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις!

 
 
 

Έρχονται οι πρώτες μεγάλες δημοσκοπήσεις 

Και με τα μπάνια του λαού να έχουν τελειώσει, όπως μαθαίνουμε με τεράστια αγωνία περιμένουνε τα επιτελεία των κομμάτων τις πρώτες μεγάλες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις. Μάλιστα πέραν αυτών που θα δημοσιευτούν, οι πληροφορίες αναφέρον πως η ΝΔ (δεν ξέρουμε αν έχει συμβεί το ίδιο και στο Σύριζα – το πιθανότερο) έχει δοθεί για εντολή και για μυστική πανελλαδική δημοσκόπηση. Και η αγωνία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο για δύο λόγους. Αφενός γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός. Αφετέρου γιατί αυτές οι δημοσκοπήσεις έρχονται θα είναι η πρώτες πανελλαδικές μετά τα θλιβερά γεγονότα στο Μάτι,  με το ζήτημα του Μακεδονικού να έχει ωριμάσει. Αλλά μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό, για τον οποίον όπως και για τα άλλα σημαντικά γεγονότα θα υπάρχουν ερωτήματα.  

Και να σημειωθεί κάτι. Τα όσα γράφονται για δημοσκοπήσεις οι οποίες δήθεν έχουν γίνει, είναι ψέματα. Εκτός αν μιλάνε για κάποιες πολύ μικρής κλίμακας. Όσον αφοράν πανελλαδικές δημοσκοπήσεις – μεγάλης κλίμακας, αυτές πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες και θα δημοσιευτούν (και θα παραδοθούν στα κόμματα) τις επόμενες ημέρες.

 
 
 

Πόσο αντέχει ακόμη ο κ. Τσίπρας;

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….

Το ερώτημα πόσο ακόμη αντέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) άρχισαν πρώτα να το θέτουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του οι ξένοι μετά το στραπάτσο που έπαθε η κυβέρνηση από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Εν συνεχεία ήρθε ο ανασχηματισμός και το ερώτημα έγινε... εσωτερικό ή εάν θέλετε εσωκομματικό. Πληροφορίες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να λένε ότι οι κομματικοί δυσαρεστημένοι του ανασχηματισμού αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς. Οχι επειδή δεν τους συμπεριέλαβε σε υπουργική θέση ο κ. Τσίπρας, αλλά διότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα (εκλογική) κυβέρνησή του είναι από πεπαλαιωμένα πολιτικά υλικά. Εννοούν τηΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Κατερίνα Παπακώστα, τη Μυρσίνη Ζορμπά και τον Μάρκο Μπόλαρη. Στο Μαξίμου θέλουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπάρχει εσωκομματική γκρίνια, ίσως επειδή δεν θέλουν να χαλάσουν τη φιέστα της ΔΕΘ του προσεχούς Σαββάτου. Αλλά όλο και εντείνονται οι φωνές για τη διεξαγωγή Συνεδρίου, εάν είναι δυνατόν μέσα στο 2018, το οποίο θα καθορίσει την ιδεολογική μορφή που θα έχει το κόμμα και με ποιους πρέπει να συνεργαστεί.

Προγραμματισμός μέχρι τον Μάιο

Πόσο λοιπόν μπορεί ακόμη να αντέξει ο κ. Τσίπρας; Τη στιγμή που το Σάββατο θέλει-δεν θέλει θα προκηρύξει και επισήμως (με την παροχολογία) την προεκλογική περίοδο. Εάν, όπως λένε στο Μαξίμου, έχουν προγραμματίσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αναρωτιούνται εάν μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση (που βρίσκεται ήδη σε αποδρομή) έναν ολόκληρο χρόνο σε προεκλογική περίοδο. Και κάτι ακόμα. Εως τώρα, όλα αυτά που λέγονταν προς τα έξω ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, μάλλον λέγονταν για εσωτερική κατανάλωση. Διότι οι πηγές μου λένε ότι όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης τελειώνει τον Μάιο του 2019. Με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας άλλος προγραμματισμός. Πράγμα που σημαίνει ότι με το νέο έτος ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές. 

Η θρυαλλίδα του Σκοπιανού

Αλλωστε υπάρχει και το Σκοπιανό και η «απειλή» του Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση, που μεταξύ μας δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί απειλής, τη στιγμή που οι καρέκλες της εξουσίας είναι γλυκές. Οσον αφορά το Σκοπιανό, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να τραβήξει η λύση του ακόμα σε μάκρος, αφού το θέμα δεν είναι το δημοψήφισμα (που θα το κερδίσει ο Ζάεφ), αλλά η αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ. Απαιτούνται 81 βουλευτές για αναθεώρηση και ο κ. Ζάεφ και οι σύμμαχοί του διαθέτουν σήμερα μόνον 70. Συνεπώς δεν αποκλείονται εκλογές στη γειτονική χώρα. Αλλο όμως είναι το πρόβλημα. Εάν όντως έχει προγραμματισθεί το φθινόπωρο (με το που θα αρχίσει, δηλαδή, η Ολομέλεια της Βουλής) η αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος, πώς θα γίνει αυτή (όπως μου λένε οι ίδιοι οι λεγόμενοι «σκληροί Συριζαίοι) με Παπακώστα, Μαριλίζα, Μπόλαρη, Καμμένο; Τι είδους αναθεώρηση Συντάγματος μπορεί να υπάρξει χωρίς τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας; Γι' αυτό σας λέω άρχισαν οι ξένοι, αλλά και οι άσπονδοι κομματικοί και άλλοι φίλοι του Πρωθυπουργού να διερωτώνται πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει ο κ. Τσίπρας...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....