Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 08/03/18

 

 

 

Δε πάμε πουθενά

 

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η χώρα πλέον εισέρχεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με μεγάλο στόχο της κυβέρνησης και προσωπικά του Α. Τσίπρα, με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα, να «χαϊδέψει» τα αυτιά όσο των δυνατών περισσότερων ψηφοφόρων. Και επαναλαμβάνουμε, δυστυχώς με όποιο κόστος για την ελληνική οικονομία (ή τέλος πάνων μέχρι τα όρια που δεν τα παίρνουν χαμπάρι και δεν αντιδρούν οι δανειστές). Και κάπως έτσι ο πρωθυπουργός διορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, υπόσχεται ότι δήθεν δε θα ισχύσουν τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων (θέλοντας να κατηγορήσει την επόμενη κυβέρνηση για τις περικοπές) και φτάνοντας μέχρι και στο σημείο χθες, να πάει σε εγκαίνια της ελληνικής αστυνομίας και να κάνει επίθεση φιλίας στους αθίγγανους, προσπαθώντας να πάρει ψήφους από μια ακόμη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. 

 

Πάμε όμως τώρα στα ακόμη πιο σοβαρά, απόδειξη των όσων γράφουμε παραπάνω. Σύμφωνα λοιπόν με το επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ, μια μεγάλη ανατροπή στο δημόσιο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη καθώς προσπαθεί να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 του Προκόπη Παυλόπουλου το οποίο από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε μιας μορφής μέτρου σχετικά με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέλει να καταργήσει την προϋπόθεση που θέτει το ΠΔ Παυλόπουλου σχετικά με το χρονικό διάστημα που πρέπει να έχουν οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζομένων του Δημοσίου προκειμένου να μην πληρούν τις προϋποθέσεις της μονιμοποίησης. Ειδικότερα καταργεί το προβλεπόμενο τρίμηνο που θέτει το ΠΔ ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αν οι ανανεώσεις γίνονται χωρίς διακοπές με τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι να θεωρηθούν αυτομάτως "αορίστου χρόνου" ειδικά αν έχουν εργαστεί και 24μήνες στον ίδιο φορέα.

 

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες και ρεπορτάζ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός σκοπός της τροπολογίας είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Υγείας επί ΣΫΡΙΖΑ με τον νόμο 4368/2016. Όπως έγραψαν και τα dikaiologitika, στην συνέχεια όμως η τροπολογία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ως πασπαρτού για όλο το Δημόσιο με την προϋπόθεση όμως ότι θα πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί με κατά σειρά προτεραιότητας από το ΑΣΕΠ. Και βέβαια είναι σίγουρο ότι οι συμβασιούχοι αυτοί όπως συμβαίνει και με τους 6.103 της των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων θα μπορούν να λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση προκειμένου να μονιμοποιηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο βάση του ΠΔ Παυλόπουλου οι συμβασιούχοι αυτοί αφού οι συμβάσεις τους είναι συνεχόμενες να προσφύγουν οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη για να μονιμοποιηθούν, το οποίο και θα γίνει.

 

Και όπως λέει και ο τίτλος αυτού του σχολίου. Με τέτοια μυαλά δεν πάμε πουθενά.

 
 
 

 

ΝΔ – Εκλογές

Και να συνεχίζουμε με το ζήτημα των εκλογών. Όπως λοιπόν μαθαίνουμε, στο εσωτερικό της ΝΔ, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, θεωρούνε σχεδόν ως βέβαιο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο, με τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ (όπως και εμείς πιστεύουμε εδώ και καιρό), να θεωρούν ως πιθανότερο timing για εκλογές το Φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Φεβρουαρίου). Βέβαια κάποια από τα στελέχη δεν αποκλείουν να υπάρξει και κάποιος αιφνιδιασμός με εκλογές το Μάιο  ή τον Ιούνιο, αν και επαναλαμβάνουμε ότι οι περισσότερες εκτιμήσεις είναι για εκλογές το Φθινόπωρο.    

Εμείς μόνο ένα πράγμα θα ευχηθούμε. Ότι όποτε τέλος πάντων η χώρα πάει σε εκλογές, να πάει με φυσιολογικό τρόπο και όχι εν μέσω ενός κακού χαμού, αποτέλεσμα ενός φτηνού επικοινωνιακού παιχνιδιού της κυβέρνησης.

 
 
 

 

Είπε πάντως και μια αλήθεια…

Τώρα όσον αφορά τον κ. Ζάεφ είναι αλήθεια ότι έκανε και μια απαράδεκτη επίθεση στη χώρα μας, με “φωτοβολίδες”, επιθετικούς χαρακτηρισμούς και γενικά μια χαζή στρατηγική, ειδικά αν κανείς λάβει υπόψη ότι τα Σκόπια είναι αυτά που καίγονται για το κλείσιμο του ζητήματος της ονομασίας. Οφείλουμε πάντως να παρατηρήσουμε ότι ο Ζάεφ είπε και μια μεγάλη αλήθεια. Αυτό που και εμείς συνεχώς τονίζουμε. Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα. Ο Ζόραν Ζάεφ είπε με χαρακτηριστικό τρόπο και σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ότι: «Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει». Και φυσικά το ίδιο ισχύει και τα αγάλματα τα οποία δήθεν απομακρύνουν τα Σκόπια και τα οποία μετά από λίγο καιρό και μετά του κλεισίματος του ονόματος, είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα επιστρέψουν στη θέση τους. Γιατί πολύ απλά. Στο εσωτερικό της χώρας μας, συνηθίζουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 
 
 

 

Ένας «ξεροκέφαλος» λαός

Τώρα θα μας πείτε αυτό μας πείραξε εμάς. Αλλά όπως και αν το δει κανείς, είναι απόδειξη του πόσου αλαζόνες και ηλίθιοι είμαστε σε αυτή τη χώρα. Έτσι λοιπόν μετά το σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία του Χρήστου Σπίρτζη να καπνίζει ανενόχλητος σε κλειστό χώρο εκδήλωσης, τώρα ήταν η σειρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, να συλληφθεί από τον φωτογραφικό φακό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «πιάστηκε» να καπνίζει σε χώρο μέσα στη Βουλή,  απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως φαίνεται και από τη σχετική πινακίδα που είναι ακριβώς από πάνω του. 

Τη φωτογραφία ανάρτησε στο Facebook ο πολιτικός συντάκτης Νίκος Χασαπόπουλος, ο οποίος σχολίασε: «Όταν είσαι κυβερνητικός βουλευτής μπορείς να καπνίζεις σε κλειστούς χώρους κάτω από πινακίδες απαγόρευσης καπνίσματος χωρίς επιπτώσεις. Με δυο λόγια, κάνεις ό,τι σου καπνίσει».

 
 
 

 

Το ΥΠΕΞ και η ινδική offshore

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης»..  Η ιστορία που θα σας διηγηθώ λαμβάνει χώρα στους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου της Βασ. Σοφίας, εκεί όπου στεγάζεται το υπουργείο Εξωτερικών και έχει να κάνει με έναν παράξενο  διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός αφορούσε την on-line σύνδεση όλων των ελληνικών προξενείων ώστε να διευκολύνεται η χορήγηση βίζας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μαθαίνω ότι τον διαγωνισμό κέρδισε μια... ινδική εταιρεία, αλλά την ακύρωσαν. Και ξέρετε γιατί; Επειδή αντελήφθησαν ότι η εταιρεία αυτή είναι offshore και δεν επιτρέπεται σε μια αριστερή κυβέρνηση με αριστερό Πρωθυπουργό και με αριστερό υπουργό Εξωτερικών να κατοχυρώνεται διαγωνισμός σε offshore. Ετσι προκηρύχθηκε ξανά ο διαγωνισμός και τον κέρδισαν, απ' ό,τι έμαθα, τρεις πρέσβεις επί τιμή. Ελα όμως που ενώ κέρδισαν τον διαγωνισμό, η δουλειά δεν προχωρούσε και το καλοκαίρι πλησίαζε επικίνδυνα. Τότε λοιπόν οι τρεις πρώην πρέσβεις παραχώρησαν τη δουλειά (ως... υπεργολαβία) σε μια ξένη εταιρεία, η οποία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν άλλη από την ινδική offshore. Τώρα, πείτε το σκάνδαλο, πείτε το παράλειψη, πείτε το ό,τι θέλετε, αλλά κανένα αφτί εισαγγελέα δεν ίδρωσε ακόμα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....