Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 08/05/18

 

Επί της ουσίας έτσι είναι..

Μπορεί όπως είχαμε γράψει αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και πρωτίστως ο πρωθυπουργός να προσπαθούν να ξορκίσουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών (αν και παράλληλα δεν είναι λίγα και τα στελέχη του Σύριζα που ζητάνε προσφυγή στις εκλογές), ωστόσο αν κανείς δει τα πράγματα ψύχραιμα, παρατηρεί πως πλέον η χώρα εισέρχεται σε μια προεκλογική περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτό παρατηρούν αρκετοί διαβάζοντας το τελευταίο άρθρο του Πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο άρθρο του στην «Εφ.Συν» ο Πρωθυπουργός επιμένει στο κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» (παρά τα όσα λέει ο κ. Τσακαλώτος και όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι), με τον Α. Τσίπρα να προσπαθεί να  πείσει την κοινή γνώμη ότι το τέλος του προγράμματος ανοίγει μία νέα περίοδο.

 

Και φυσικά δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι το άρθρο του πρωθυπουργού γράφθηκε την ίδια ημέρα που η «Αυγή» αποκάλυπτε το σχέδιο κατάτμησης της Β΄ Αθηνών, που παραπέμπει σε επόμενη κίνηση του Μαξίμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.  Και αν τώρα λάβει κανείς υπόψη και τα όσα παραδέχονται πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα για τις μειώσεις συντάξεων που έρχονται, φθάνει το σημείο να πει πως η χώρα πλέον έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με μεγάλες πιθανότητες το φθινόπωρο να έχουμε πρόωρες εκλογές.

 
 
 

Όλοι εκφράζουν την ίδια ανησυχία

Κακά τα ψέματα πάντως, όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι εκφράζουν την ίδια ανησυχία για την πορεία της χώρας. Αυτό που ουσιαστικά έγραφε και το Bloomberg στο τελευταίο του άρθρο. «Ότι το διαρκές μπρα-ντε-φερ και οι αντεγκλήσεις της Αθήνας με τους πιστωτές για τους όρους της διάσωσης, της ανάταξης των δημοσιονομικών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις «έχει πλήξει την αξιοπιστία της χώρας» ως προς την προθυμία της να περάσει μόνη της μεταρρυθμίσεις- κλειδιά εγείροντας ανησυχίες ότι χωρίς ανταλλάγματα θα παρεκκλίνει από την πορεία. Ως εκ τούτου, λέει το Bloomberg, «δεν είναι και τόσο σίγουρο πόσο αποφασισμένη θα είναι χωρίς κίνητρα η κυβέρνηση να προωθήσει δομικές μεταρρυθμίσεις ή μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

 

Όπως επίσης ανέφερε σε ένα άλλο σημείο το Bloomberg. Πηγή ανησυχίας είναι και οι πιθανές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταλήγει το άρθρο: «Οι ηγέτες μπαίνουν ενίοτε στον πειρασμό ενόψει εκλογών να υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν και με ορισμένους αναλυτές να αναμένουν εκλογές ακόμη και το φθινόπωρο ο κίνδυνος δαπανηρών πολιτικών υποσχέσεων είναι μεγάλος. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η πρώτη από τον Μάιο του 2010 που θα έχει την ευθύνη της χάραξης της οικονομικής πολιτικής και ως εκ τούτου θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα καλά και τα κακά, τόσο στις κάλπες όσο και στις αγορές».

 
 
 

 

Ούτε αυτό δε θα γίνει!

 

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο (σε αντιδιαστολή με τα όσα έλεγε πριν από χρόνια), αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλετε προσωπικά να σας πούμε την άποψη μας. Ούτε φυσικά απολύσεις θα γίνουν στο δημόσιο, αλλά ούτε ουσιαστική αξιολόγηση θα γίνει ποτέ. Όχι γιατί φταίει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά γιατί σε αυτή τη χώρα επί της ουσίας κανείς δε θέλει να αλλάξει τίποτα.

 

Μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, είμαστε βέβαιοι πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης …. Και μια από τα ίδια.

 

Κανείς σε αυτή τη χώρα δε θέλει να αλλάξει τίποτα.  Όχι ότι όλες οι κυβερνήσεις είναι το ίδιο. Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις η λογική είναι η ίδια. Επί της ουσίας να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και όσο το δυνατόν περισσότερο να χαϊδεύουμε τους ψηφοφόρους.   

 

ΥΓ: Προσοχή! Δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα στη χώρα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αλλά η τραγική νοοτροπία που έχουμε ως λαός.

 
 
 

Είχε δίκαιο

Ασχέτως πάντως των παραπάνω, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είχε απόλυτο δίκαιο και σε κάτι άλλο. Στο παρακάτω σχόλιο:

 

….«Χθες το συνήθως λαλίστατο πρωθυπουργικό γραφείο δεν βρήκε να πει μια λέξη για τα οκτώ χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία των τριών εργαζομένων της Marfin” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Και δυστυχώς είναι αλήθεια. Ο Σύριζα και η κυβέρνηση δεν σκέφτηκαν να πουν το παραμικρό.

 
 
 

Έξυπνο

Και κλείνοντας, πιστεύουμε πως το παρακάτω σκίτσο είναι ότι καλύτερο για να γελάσουμε και λίγο.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....