Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 08/10/18

 

Δες το λες και το πιο αισιόδοξο

Ξεκινώντας με την τελευταία τραπεζική κρίση … αξίζει να σταθούμε στην απάντηση την οποία φέρεται να έδιναν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες. Την ώρα που επίσημα όλοι καθησύχαζαν και μιλούσαν για σχέδιο κερδοσκόπων και τίποτα περισσότερο. Τα συγκεκριμένα λοιπόν στελέχη δήλωναν πως: «Εάν παραστεί ανάγκη, θα μπορούσε να υπάρξει διοχέτευση κεφαλαίων στις τράπεζες μέσω εγγυοδοτικού ταμείου, το οποίο θα μπορούσε να απορροφήσει μεγάλο μέρος κόκκινων δανείων με χρήση κεφαλαίων του Δημοσίου».

Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πως αυτή η δήλωση δε μας κάνει και ιδιαίτερα αισιόδοξους. Δε μας κάνει αισιόδοξους αφού ουσιαστικά είναι σαν τα ίδια τα στελέχη να παραδέχονται πως υπάρχει πρόβλημα, ανοίγοντας ουσιαστικά το ζήτημα των τραπεζών. Αλλά και δίνοντας τροφή στα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Σε σχέση λοιπόν και με τα όσα γράφουμε τις τελευταίες εβδομάδες, θα επαναλάβουμε πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα όσα και λένε και διαρρέουν. Και αυτό γιατί οι αγορές είναι αρκετά ευαίσθητες και περιμένουνε στην γωνία…

 
 
 

Στην ουσία του σχεδίου..

Πάντως όσον αφορά την ουσία του συγκεκριμένου σχεδίου, να σημειωθεί πως επί της ουσίας είναι ένα σχέδιο το οποίο είχε εξεταστεί από το ΤΧΣ πριν από περίπου ένα χρόνο. Και είναι ένα σχέδιο το οποίο επί της ουσίας απορρίπτουν όλοι οι θεσμοί, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής του και του δημοσιονομικού κόστους που μπορεί να αποδειχθεί πως έχει. Σε κάθε περίπτωση τα όσα διαρρέονται αφορούν σχέδια που δεν είναι τόσο εύκολα να περπατήσουνε. Και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, κατά το χρονικό διάστημα που θα γίνονται οι συζητήσεις για σύνθετα σχέδια παρέμβασης και αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, η αβεβαιότητα να ενταθεί, με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τις τιμές των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

 
 
 

Μάλιστα !!

Την ανάγκη της αναβάθμισης του ρόλου του ορκωτού λογιστή, με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στη Folli-Follie επεσήμανε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Κ. Δραγασάκη το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων (βουλευτές – υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι σε θέσεις κλειδιά) καλύπτουν τους κατά καιρούς απατεώνες. Το ίδιο γίνεται εδώ και δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις. Το ίδιο γίνεται και τώρα με τους βασικούς μετόχους της Folli – Follie, που καλύπτονται από συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Και χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να γινόμαστε γραφικοί. Αυτό συμβαίνει και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Και ο κ. Δραγασάκης και σχεδόν όλο το ελληνικό κοινοβούλιο.

 
 
 

Θεϊκό

Τώρα για να γελάσουμε και λίγο. Και για όποιον δεν έχει διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα …. 

Μια απρόσμενη συνάντηση είχε ένα πρωί στον Λυκαβηττό ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής και την αφηγήθηκε γλαφυρά σε ανάρτησή του στο facebook.

Τρέχω το πρωί στον Λυκαβηττό όταν ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι ένας σκύλος έρχεται τρέχοντας από πίσω κατά πάνω μου. Για λίγες στιγμές τρομάζω, δεν ξέρω αν είναι φιλικός ή αν θα το δει κυνηγός καθώς τρέχει από πισω μου. Πηγαίνω πιο σιγά και πέφτει με όλη την φόρα πάνω μου.

Ευτυχώς κάπως στο πλάι και δεν χάνω την ισορροπία μου. Το αφεντικό του, περίπου 50μέτρα πίσω, δεν έχει κάνει καμια προσπάθεια να τον σταματήσει, γυρνάω και δειχνω την ενόχλησή μου με μια κίνηση απελπισίας απλώνοντας τα χέρια μου.

Ο σκύλος ωστόσο είναι φιλικός και μετανιώνω, πόσο μάλλον που βλέπω οτι ιδιοκτήτης είναι ο Βαρουφάκης και άλλο τα πολιτικά άλλο οι ανθρώπινες σχέσεις. Ετσι όταν διασταυρωνόμαστε ξανά μισοχαμογελώντας λέω ότι απλώς με τρόμαξε για να πάρω την απίστευτη απάντηση ότι δεν πρέπει να είμαι εγωιστής, τον λόφο τον μοιραζόμαστε!

Τα παίρνω του λέω ότι αν δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του να τον έχει με λουρί και παίρνω την επίσης απίστευτη απάντηση οτι πώς αλλιώς θα μάθει; Το βρίσκει μάλιστα έξυπνο και προσθέτει ότι αυτό που λέω είναι αντιφατικό! Προφανώς εκτός από την αγένεια δεν έχει και ιδέα από σκύλους. Θα μου πείτε όταν δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, ο σκύλος είναι πταίσμα...

ΥΓ. Τρέχω χρόνια σε μονοπάτια, είχα πολύ χειρότερες συναντήσεις με σκύλους, πρώτη φορά αντί για μια ένδειξη κατανόησης αν όχι συγγνώμης ζητάνε κ τα ρέστα.

 
 
 

Θεϊκό (2)

Πάντως όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης και του ρόλου που φαίνεται να έχει αναλάβει ο κ.  Φλαμπουράρης, «θεϊκό» θα χαρακτηρίζαμε το σκίτσο του κ. Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Και νομίζεται κάπως έτσι είναι τα πράγματα, με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα της χώρας, με μεγάλη επιπολαιότητα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....