Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 08/11/17

 

Τέτοιος εφησυχασμός είναι επικίνδυνος

 

Επαναλαμβάνοντας ότι σίγουρα τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πηγαίνουν σχετικά καλύτερα από ότι περιμέναμε στην αρχή. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή η βεβαιότητα που υπάρχει στα εμπλεκόμενα υπουργεία πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει η αξιολόγηση. Και αυτό γιατί υπάρχει πλήθος ανοιχτών προαπαιτούμενων και παρά τις πιέσεις που φαίνεται να υπάρχουν από το Μέγαρο Μαξίμου (είχαμε αναφερθεί χθες), τα υπουργεία φαίνεται αν πηγαίνουν με το πάσο τους (τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε, αλλά και τα όσα μαθαίνουμε). Και πολύ φοβούμαστε ότι κάπως έτσι και εν μέσω πλήρους εφησυχασμού στην κυβέρνηση, θα χαθούν και πάλι πολύτιμοι μήνες. Θα περάσει ο καιρός και ξαφνικά και πάλι όλοι θα τρέχουν, με θύμα για ακόμη μια φορά την ελληνική οικονομία.   

 
 
 

 

Ελλαδάρα

 

Τώρα δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στις σοβαρές ενστάσεις που υπάρχουν στην πρόταση του υπουργείου Υποδομών για αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε ό,τι αφορά την αύξηση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους στα 150χλμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρο ενάντια σε κάθε λογική οδικής ασφάλειας.

 

«Σε κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους δεν είναι 150 km/h, επισημαίνουν οι συγκοινωνιολόγοι και προσθέτουν  ότι αμφιλεγόμενη εξαίρεση αποτελούν τμήματα των αυτοκινητοδρόμων της Γερμανίας, όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, πλην όμως τίθεται συνιστώμενη ταχύτητα 130 km/h, πέρα από την οποία συχνά δεν ισχύει η ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού.

 

Ειλικρινά πολλές φορές νιώθουμε ότι η βλακεία σε αυτή τη χώρα είναι χωρίς όρια ταχύτητας. Στη χώρα με τα περισσότερα τροχαία (αναλογικά) στην Ευρώπη, κάποιοι σκέφτηκαν ότι το να μπει όριο τα 150χλμ ανά ώρα είναι ότι πιο φυσιολογικό!!

 
 
 

 

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα

 

Τώρα όσον αφορά τη γνωστή ιστορία με τον εξάδελφο Τσακαλώτου και χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι δεδομένα υπάρχει κάποια παρατυπία, συμφωνούμε απόλυτα με αυτό το οποίο έγραψε ο κ. Α. Γεωργιάδης: Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν επί Σαμαρά ο αδελφός του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα όχι μόνον να είχε εισπρακτική εταιρία αλλά να έπαιρνε και λογαριασμούς της ΔΕΗ;

 

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί. Με διάθεση υπερβολής, θα μπορούσε μέχρι και να έχει καεί το κέντρο της Αθήνας.

 
 
 

Τα golden boys των τραπεζών

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει πλέον βάλει στο στόχαστρο τα... stockoptions. Τι είναι πάλι τούτο, θα πείτε, και γιατί ασχολείται εισαγγελέας; Πρόκειται, όπως με πληροφορούν, για τα bonus που είχαν πάρει το 2007, στην εποχή δηλαδή των παχιών αγελάδων, τα μεγαλοστελέχη μιας συστηματικής τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με έγγραφό της η Εισαγγελία ζητεί αναλυτικά στοιχεία για τους εσωτερικούς δανεισμούς σε πρώτη φάση έξι ανώτατων στελεχών της τράπεζας με ποσά που φέρεται ότι αγγίζουν τα 15.400.000 ευρώ, τα οποία ξεχρέωσαν κατά το επόμενο έτος 2008 με... bonus που έλαβαν, με απόφαση του ΔΣ, συνολικού ποσού 11.900.000 ευρώ. 

Αλλος για τα F-16

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παράδειγμα. Η πτήση του με το F-16 έκανε πολλούς συριζαίους να θέλουν να ανακαλύψουν τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αλλοι θέλουν να πετάξουν να αισθανθούν τα Gs, πλην όμως δεν το τολμούν για πολλούς λόγους. Αλλοι απλώς να καθίσουν στη θέση του πιλότου, έτσι, για να έχουν την αίγλη του ιπταμένου. Κάτι τέτοιο έκανε και ο βουλευτής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος πήγε στην 120 ΠΕΑ (με την ευκαιρία των εορτασμών του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - που τα στρατιωτικά αεροδρόμια είναι ανοιχτά), κάθισε στο πιλοτήριο ενός μαχητικού, ένας ιπτάμενος του εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα και εν συνεχεία έκανε δηλώσεις του τύπου «είμαστε εδώ κοντά σ' αυτούς που μας κάνουν υπερήφανους».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....