Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 08/12/17

 

 

Δεν έπρεπε να είχε γίνει!

 

Ξεκινώντας με την επίσκεψη Ερντογάν εμείς θα εκφράσουμε την απορία μας γιατί τελικά κλήθηκε ο Ερντογάν στην Αθήνα και τι είχε να κερδίσει η Ελλάδα από αυτήν την επίσκεψη; Και όπως τελικά φάνηκε η Ελλάδα όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι, αλλά και βρέθηκε σε μια στάση άμυνας προσπαθώντας να προασπίσει τα αυτονόητα.

 

Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο Σουλτάνος είναι κάτι παραπάνω από απομονωμένος διεθνώς. Η αλήθεια πάντως ήταν ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, οι χθεσινές συνομιλίες ήταν ιστορικές, με διαλόγους συναρπαστικούς και τους οποίους εμείς δεν έχουμε ξαναδεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.  

 
 
 

 

Στάθηκε καλά

 

Πάντως αν και κάναμε λάθος να φωνάξαμε τον Ερντογάν στην Ελλάδα, ευτυχώς ο έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε καλά. Για την ακρίβεια στάθηκε πάρα πολύ καλύτερα από ότι προσωπικά θα περιμέναμε. Και με την συζήτηση να γίνεται πολύ πιο επιθετική, η ανησυχία μας για το πώς θα χειρίζονταν ο Τσίπρας την όλη υπόθεση αυξήθηκε. Και ευτυχώς και θέλουμε να το παραδεχθούμε αυτό, ο κ. Τσίπας στάθηκε καλά, απαντώντας στον Ερντογάν με τον τρόπο που έπρεπε, αν και θα επαναλάβουμε ότι αυτό το ταξίδι δε θα έπρεπε να είχε γίνει.  

 
 
 

 

Παυλόπουλος - Ερντογάν

 

Αντιθέτως με τον Α. Τσίπρα, προσωπικά θεωρούμε πως άσχημα τα πήγε ο κ. Παυλόπουλος. Και μάλιστα αρκετά άσχημα σε όλα τα σημεία. Από την φοβισμένη στάση του κορμιού του, μέχρι το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ επιθετικά και τελείωσε με το να δηλώνει αναρμόδιος και να λέει στον Ερντογάν «πως αυτά θα τα συζητήσετε με τον Τσίπρα».

 

Ξέρετε μεταξύ σοβαρού και αστείου τι μας θύμισε ο κ. Παυλόπουλος; Τον έλληνα μάγκα που μπαίνει με «γκαζιές» για κόντρα και μετά από 5 λεπτά βρίσκεται εκτός δρόμου.  

 
 
 

 

Άρα μηδέν συντάξεις

 

Και πάμε τώρα στις της οικονομίας. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης έχουμε αναφερθεί σε αυτό που έχουμε χαρακτηρίσει ως ίσως τον μεγαλύτερο μελλοντικό κίνδυνο για την Ελλάδα. Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η χώρα, ένα πρόβλημα το οποίο αναμένεται να οξυνθεί τα επόμενα χρόνια. Για όποιον λοιπόν δεν το έχει διαβάσει, είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με έκθεση του ΟΑΣΑ,  στην Ελλάδα του 2050, για κάθε 100 άτομα ηλικίας από 20 έως 65 που εργάζονται, θα αντιστοιχούν άλλα 73 που θα είναι συνταξιούχοι. Δηλαδή μιλάμε για μια αναλογία 75 συνταξιούχοι για 100 εργαζόμενους. Προσθέστε τώρα και όλους τους υπόλοιπους οικονομικά μη ενεργούς (που πάντα υπάρχουν σε μια χώρα) και καταλαβαίνει κανείς ποιά είναι η κατάσταση. Και να μην μπερδευόμαστε. Ποιό είναι το συμπέρασμα όλων των παραπάνω, κρατώντας ότι και το ύψος των μισθών στη χώρα μας για χρόνια θα παραμείνει χαμηλό; Ότι οι συντάξεις θα είναι της τάξης των 400 – 500 ευρώ !!!!! Και αυτό γιατί αλλιώς τα νούμερα δε βγαίνουν.  

 
 
 

Ο Κατρούγκαλος θα συνοδεύσει τον Ερντογάν

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Πάμε τώρα στα... μπερδέματα της επίσκεψης Ερντογάν: Πρώτα απ΄όλα θα σας αναφέρω ότι ο κ. Ερντογάν θα περάσει πολλή ώρα μ΄έναν από τους πλέον συζητημένους υπουργούς. Δεν είναι άλλος από τον Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος θα τον συνοδεύσει στην Κομοτηνή. Διάλεξαν, βλέπετε, τον Κατρούγκαλο να τον συνοδεύει. Επικουρικά θα είναι μαζί τους και ο έτερος υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης. Πάντως δεν σκέφτηκε κανείς να τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, που ξέρει και τουρκικά ώστε να γνωρίζει και η ελληνική πλευρά τι θα λένε ο Ερντογάν και οι υπουργοί του στην κομοτηνή. Δεύτερον οι Τούρκοι μεταβάλλουν συνεχώς το πρόγραμμα. Στην αρχή είπαν ότι ο κ. Ερντογάν θα φθάσει στις 10.30 της Πέμπτης και το μεσημέρι της Τετάρτης τους είπε ότι «ο Πρόεδρος θα αργήσει για μισή ώρα», οπότε το πρόγραμμα πάει μπροστά μισή ώρα....

Ποιος πληρώνει τους «φουσκωτούς»


Δεύτερον τι θα γίνει με τους αστυνομικούς που θα μας κουβαλήσει εδώ στην Αθήνα (και την Παρασκευή στην Κομοτηνή) ο κ. Ερντογάν. Ουδείς γνωρίζει ακόμα τον ακριβή αριθμό τους. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι όσοι κι αν είναι θα διανυκτερεύσουν και αυτοί στη Μεγάλη Βρετανία, όπως και το τουρκικό προεδρικό ζεύγος. Ηδη κλείστηκαν δύο όροφοι. Ρώτησα ποιος πληρώνει τα έξοδα, αλλά δεν πήρα απάντηση... Και κάτι ακόμα. Ουδείς διαψεύδει την πληροφορία ότι οι σωματοφύλακες του Ερντογάν είναι οι ίδιοι μ΄αυτούς που έδερναν κόσμο στη Νέα Υόρκη και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους. Στη Γερμανία πάντως δεν τους επετράπη η είσοδος.

***

Στην κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και στην Περιστέρα Μπαζιάνα έπεσε ο κλήρος να ετοιμάσουν το παράλληλο πρόγραμμα της Εμινέ Ερντογάν. Τη Πέμπτη η κυρία Παυλοπούλου, την Παρασκευή πρωί η κυρία Μπαζιάνα, η οποία θα πρέπει να κάνει ένα πρωινό πρόγραμμα, διότι ο το ζεύγος Ερντογάν αναχωρεί στις 10.30 το πρωί από το Ελ. Βενιζέλος για την Κομοτηνή. Θεωρείται σίγουρο ότι θα την πάνε και Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακρόπολη...

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....