Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 09/02/18

 

Είναι κάτι που μας έχει κάνει εντύπωση

Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της Novartis και θα αναφερθούμε σε κάτι το οποίο μας έχει κάνει εντύπωση. Ότι στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και σε site καναλιών που είναι γνωστό ότι είναι αντιπολιτευόμενα, το ζήτημα της Novartis αντιμετωπίζεται με αρκετό σκεπτικισμό, με τους πάντες να κρατάνε αποστάσεις. Κυρίως μας έχει κάνει εντύπωση η στάση συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που όλοι γνωρίζουμε πως για μια σειρά λόγων έχουν προνομιακή πληροφόρηση. Αυτά λοιπόν τα πρόσωπα όταν έχουν καλεσμένους μερικούς από τους πολιτικούς που τα ονόματα τους εμπλέκονται, δεν δείχνουν καμία διάθεση πολιτικής «αβάντας». Το αντίθετο, είναι μέχρι και επιθετικά, κάτι το οποίο επαναλαμβάνουμε πως μας έχει κάνει εντύπωση. Και η αλήθεια είναι ότι γινόμαστε όλο και πιο καχύποπτοι με όλες τις πτυχές αυτής της ιστορίας.

 
 
 

 

Μεταξύ κατεργαρέων

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου ξέρετε τι νιώθουμε πολλές φορές όταν ακούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων (και τα πρόσωπα που εμπλέκονται) να μιλάμε για την υπόθεση Novartis.

Ότι η μια πλευρά λέει στην άλλη «Μεταξύ κατεργαρέων … ειλικρίνεια». Ότι ο ένας λέει στον άλλο … ξέρουμε για τις βρομιές σας …. Μην βγάζεται τις δικές μας γιατί αύριο θα βγάλουμε εμείς τις δικές σας. Και η άλλη πλευρά απαντάει … Μην μας κολλάτε σήμερα (με συλλαλητήρια και άλλα τέτοια) γιατί θα βγάλουμε και άλλες αποκαλύψεις.

Και μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται λίγο κουβέντες «καφενειακού τύπου». Αλλά δυστυχώς έτσι νιώθουμε όταν ακούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων.  Και δυστυχώς για τη χώρα μας, μάλλον αυτή είναι η αλήθεια.

 
 
 

 

Δύσκολα θα κλείσει το ζήτημα των Σκοπίων

Και να αναφερθούμε λίγο στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ανώτατος λοιπόν κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε χθες πως αν η δήλωση Ζάεφ πως «δεν αλλάζουμε το Σύνταγμα - Θέλουμε λύση, αλλά όχι με κάθε κόστος» ευσταθεί, τότε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δε θα κλείσει. Όπως έλεγε το συγκεκριμένο πρόσωπο, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, το ζήτημα της ονομασίας δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ.

 
 
 

 

Προφήτεψε ο Βαρουφάκης την εμπλοκή Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis;

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη ιστορία. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» …. Προφητική, για την σκοπιμότητα της εμπλοκής του ονόματος του στην υπόθεση Novartis, θεωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας μια αναφορά στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη «Adults in the room» (ελληνικός τίτλος: «Ενήλικες στο δωμάτιο»). 

 

Στην σημερινή ανακοίνωση του ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει συγκεκριμένα: 

 

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί». 

 

Στο εν λόγω βιβλίο, το πλέον πολυσυζητημένο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, υπάρχει πλήθος αναφορών στον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, πράγματι μια συγκεκριμένη ξεχωρίζει αφού δείχνει τις διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά όταν έμαθαν πως ο Στουρνάρας θα αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας:

 

Στο απόσπασμα - που δεν έχει διαψευστεί - ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να θυμώνει στο άκουσμα της άποψης Βαρουφάκη ότι ο Σαμαράς διορίζει τον Στουρνάρα στην ΤτΕ εν όψει της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός θα είναι να απαιτήσω την παραίτηση Στουρνάρα», λέει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη.

 

«Θα τον σύρω με κλωτσιές και φωνές έξω από την κεντρική τράπεζα, αν χρειαστεί» λέει ενώ, σύμφωνα με τον συγγραφέα, «ο Νίκος Παππάς πρότεινε μερικές ακόμη πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα»...

 
 
 

 

Η κάνναβη και η υπουργική κόντρα

Τα παρακάτω πολύ ενδιαφέρον έγραψε η στήλη Μικροπολιτικά των Νέων …. Χθες παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την καλλιέργεια και τη χορήγηση φαρμακευτικής κάνναβης. Ωραία μέχρι εδώ, θα πείτε, λογικό. Οχι και τόσο, θα σας απαντήσω, γιατί το εν λόγω σχέδιο νόμου το είχε επεξεργαστεί ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιας και η φαρμακευτική κάνναβη είχε θεωρηθεί από την κυβέρνηση ως μέσο προσέλκυσης επενδύσεων. Και ο Πιτσιόρλας, μου λένε, είχε κάνει και επαφές με επενδυτές. Παρ' όλα αυτά, δεν προσεκλήθη καν στη συνέντευξη Τύπου. Το υπουργείο του εκπροσωπήθηκε από την κεφαλή, ήτοι τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ειρήσθω εν παρόδω, όπως έμαθα, μεταξύ Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλα υπάρχει μια υποβόσκουσα κόντρα. Η πηγή μου αναφέροντας το «υποβόσκουσα» μειδίασε, πρέπει να επισημάνω - γιατί οι εξωγλωσσικές λεπτομέρειες ενίοτε λένε περισσότερα από την ίδια τη γλώσσα. 

«Ευχαριστώ τον κ. Καρανίκα»

Μένω στο ίδιο θέμα και έρχομαι στην ομιλία Παπαδημητρίου. «Θα ήθελα», δήλωσε, «να ευχαριστήσω τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Νίκο Καρανίκα για την επιμονή, τη δουλειά του και πολλές φορές την πίεση που μας ασκούσε για το θέμα, γιατί νομίζω χωρίς αυτόν πολλά πράγματα δεν θα είχαν προχωρήσει τόσο γρήγορα». Δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω πως για το εν λόγω θέμα θα εργάστηκε σκληρά ο πρωθυπουργικός σύμβουλος. Τον φαντάζομαι να το κάνει ακούγοντας Locomondo. «Πίνω μπάφους και παίζω Pro», για την ακρίβεια. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....