Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 09/03/18

 

 

«Τα ακούσαμε»

Κατά τις τελευταίες ημέρες είχαμε αναφέρει κάποιες από τις ανησυχίας μας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας από εδώ και πέρα, με κίνδυνο να έχουμε εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει και τις τελικές αποφάσεις των δανειστών, μέχρι και να οδηγήσει σε μια παράταση του τρέχοντος μνημονίου. Προσωπικός μας λοιπόν φίλος, εξαιρετικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Σύριζα (με σίγουρα μεγάλη γνώση των οικονομικών – δε θέλουμε να πούμε το υπουργείο για να μην καρφωθούμε) μας τα έχωσε και μάλιστα για τα καλά. Μάλιστα μας είπε ότι και στην τελευταία αξιολόγηση γράφαμε για κινδύνους και τελικά η αξιολόγηση έκλεισε. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα μας είπε και είναι υπερβολικά αυτά που γράφεται και τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν μας είπε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Και επειδή ξέρουμε ότι μας διαβάζει (έστω και με καθυστέρηση κάποια φορά), εμείς θα πούμε το ίδιο που είπαμε και στον ίδιο. Μακάρι!! Και εδώ είμαστε να γράψουμε μέχρι και καλά λόγια για την κυβέρνηση (τόσο μεγάλη θυσία θα κάνουμε εμείς)!!!!

 
 
 

 

Τίποτα δε θα κάνουν  …. Σε εμάς όμως;

Θα αναφερθούμε και στο καυτό ζήτημα των ελληνοτουρκικών και κυρίως στο ζήτημα της μεγάλης έντασης που υπάρχει στην κυπριακή ΑΟΖ, ενόψει και του ερχομού της Exxon στο οικόπεδο 6, μαζί με τον αμερικανικό στόλο (για την άσκηση με το Ισραήλ). Η προσωπική μας άποψη λοιπόν είναι ότι παρά τις απειλές, η Τουρκία και ο Ερντογάν δε θα τολμήσουν να κάνουν το παραμικρό. Δεν κρύβουμε όμως μια ανησυχίας μας. Ότι ο Ερντογάν εκείνες τις ημέρες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προχωρήσει σε άλλες προκλήσεις εναντίον της χώρας μας στο Αιγαίο. Για παράδειγμα ένα θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων. Και αυτό γιατί ο Ερντογάν ξέρει ότι δεν τον παίρνει να κάνει το παραμικρό με τον αμερικανικό στόλο, αλλά δυστυχώς όσον αφορά το Αιγαίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλεί θερμά επεισόδια λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.  

 
 
 

 

Να μην ξεχνάμε κάτι

Και όσον αφορά τον ερχομό της Exxon στο οικόπεδο 10 μαζί με τον αμερικανικό στόλο, να μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό. Ότι ο Ρεξ Τίλερσον (ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ) ήταν ουσιαστικά το νούμερο 1 της Exxon Mobil. Το ξαναλέμε γιατί είναι κάτι το οποίο έχει περάσει στα ψιλά. Ο Τίλερσον διατηρεί κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με την Exxon Mobil, αφού μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας.

Και υπάρχει και κάτι ακόμη ενδιαφέρον (αν και αυτό σηκώνει συζήτηση). Ότι ο Τίλερσον διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Β. Πούτιν, αν και κυρίως να μείνουμε στο πρώτο σκέλος αυτού του σχολίου, αφού όπως έχουμε γράψει ο ρόλος του Β. Πούτιν σε όλη αυτήν την ιστορία στη Μεσόγειο και τα ενεργειακά ζητήματα είναι αρκετά περίπλοκος.  

 
 
 

 

Εκτός τόπου και χρόνου

 

Τώρα για να αστειευτούμε και λίγο και με λίγη δόση υπερβολής, πολλές φορές νιώθουμε πως αυτή η κυβέρνηση (και σε μια σειρά ζητημάτων) είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και νομίζουμε ότι το παρακάτω σκίτσο του κ. Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή είναι εξαιρετικά εύστοχο.

 

 
 
 

 

Τζανακόπουλος και Αχτσιόγλου «έβαλαν» στην κυβέρνηση τον Ηλιόπουλο  

Και κλείνοντας και σύμφωνα τώρα με τα παρασκήνιο που υπάρχει και το “Secret”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ∆. Τζανακόπουλος ήταν ο άνθρωπος που, σε συνεννόηση µε την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, έπεισε τον Α. Τσίπρα να τοποθετήσει στη θέση της Ρ. Αντωνοπούλου τον γενικό γραµµατέα της Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Ηλιόπουλο. Άλλωστε, είναι σειρά τους από τους αγώνες που έδιναν µαζί ως νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ.  Η Ε. Αχτσιόγλου προτιµούσε να πάει σπίτι της, παρά να ενδυναµωθεί µε τις αρµοδιότητες της Ρ. Αντωνοπούλου η Θεανώ Φωτίου, και έτσι η τελευταία την πάτησε.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....