Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 09/07/18

 

Αυτό είναι πρόβλημα

Και σε μερικά από τα τελευταία στατιστικά και αν και υπάρχουν σίγουρα θετικές ειδήσεις, τα στοιχεία από την πορεία των καταθέσεων των νοικοκυριών μόνο ευχάριστα δεν είναι. Και μόνο αισιοδοξία δε δημιουργούν πως θα καταφέρουμε σε αυτή τη χώρα να βιώσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και όχι φτωχά - μίζερα πράγματα, όπως αυτά που βλέπουμε τα τελευταία τρίμηνα και πιθανόν θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε.

 

Έτσι λοιπόν και αν και συνολικά υπάρχει αύξηση των καταθέσεων (λόγω των καταθέσεων των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών), τα νοικοκυριά στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είχαν αρνητική αποταμίευση 8,3 δισ. ευρώ το 2017. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΣΕΒ, τα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μόνο δεν αποταμίευσαν ούτε ένα ευρώ, αλλά απέσυραν 13,7 δισ. ευρώ από τις οικονομίες τους (και ενδεχομένως από δανεισμό), για να επενδύσουν 5,4 δισ. ευρώ (κατοικίες κ.τ.λ. – αυτό ας πούμε ότι είναι οκ), με τα υπόλοιπα 8,3 δισ. ευρώ να πηγαίνουν στην κατανάλωση, ξοδεύοντας περισσότερα απ’ όσα τους επέτρεπε το διαθέσιμο εισόδημά τους. Και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

 
 
 

 

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Καμμένος κανείς τις δηλώσεις αυτές

 

Και νομίζουμε πως μετά τις δηλώσεις Ζάεφ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Καμμένος συνεχίζει να κοροϊδεύει, λέγοντας πως δε θα ψηφίσει την συμφωνία όταν έλθει στη βουλή και θα ρίξει την κυβέρνηση (αν αυτή δεν περάσει με αυξημένη πλειοψηφία). Γιατί όπως όλα δείχνουν αυτή η συμφωνία θα αργήσει πάρα πολύ να έλθει στην ελληνική βουλή και μάλλον αυτό θα γίνει προς την άνοιξη του 2019. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα πάει προς κύρωση στη Βουλή της χώρας του, στις αρχές του 2019. Βάζοντας τα όλα κάτω λοιπόν, η συμφωνία για την ελληνική βουλή πηγαίνει περίπου για την άνοιξη του 2019. Και δεν αποκλείεται τελικά τότε (δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο και λίγο πριν την ολοκλήρωση της 4ετίας) να έχουμε εκλογές, με δικαιολογία την υπόθεση της Μακεδονίας.

 
 
 

Να δούμε πως θα ενεργήσει η νέα κυβέρνηση (ΝΔ)

Και αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, δεν κρύβουμε πως έχουμε και μια πολύ μεγάλη απορία. Εφόσον η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ (πολύ πιθανό σενάριο), η απορία μας είναι πως θα ενεργήσει η επόμενη κυβέρνηση (που όλα δείχνουν πως θα είναι η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ). Και η απορία μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, δεδομένων και των έντονων πιέσεων που θα υπάρξουν από το εξωτερικό. Και αν και αυτά αργούν (σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο), θα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία ….. εφόσον φυσικά τα παραπάνω συμβούν. 

 
 
 

Μάλιστα

Και πάμε τώρα σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση. Είχαν περάσει μόλις μερικές ώρες μετά  την επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το ζήτημα Φρουζή και ήλθε η δήλωση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis  πως: «Είχα συναντηθεί δεκάδες φορές με ανώτατα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης”. Και δεν κρύβουμε πως θα θέλαμε να δούμε πως θα απαντήσει η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας σε αυτές τις δηλώσεις, αν και νομίζουμε πως θα το αποφύγει.

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως συνέβη και στην πρόσφατη συζήτηση για την οικονομία, συνεχίζει να είναι τουλάχιστον απογοητευτική.  Με σκληρό τρόπο θα λέγαμε πως είναι η εικόνα μια βουλής που μας ταιριάζει ως ελληνικός λαός. Και για αυτό υποφέρουμε όλα τα αυτά τα χρόνια. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε.

 
 
 

 

Ενας Ευκλείδης σινεφίλ

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Είναι χάρμα οφθαλμών και ώτων να παρακολουθεί κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ομιλεί στη Βουλή. Οχι βεβαίως για τα σπαστά ελληνικά του (που τελευταίως, ομολογουμένως, βελτιώθηκαν), ούτε και για τις κινήσεις του σώματός του, αλλά για τα επιχειρήματα που έχει αφενός για να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική του και αφετέρου να επιτεθεί εναντίον της αντιπολίτευσης. Εάν δεν διαπραγματευόταν επί ώρες και δεν υπέγραφε τα μνημόνια, ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όταν και όποτε αποχωρούσε οκ. Αλέξης Τσίπρας. Αλλά πρώτα ας κρατήσει την ηγεσία της ομάδας των 53+ γιατί βλέπω τον Νίκο Φίλη όλο και περισσότερο να πλασάρεται σε αυτήν.

nnn

Ετσι, λοιπόν, στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος έδωσε πρώτα απ' όλα εντολή στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μη... φοβούνται και να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες εξηγώντας στους ψηφοφόρους τους ότι «θα πάμε μπροστά». Δεν ξέρω πόσοι τολμηροί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ανταποκριθούν στην προτροπή του υπουργού Οικονομικών και θα πάνε άφοβα στις εκλογικές τους περιφέρειες, και μάλιστα να πουν στον κόσμο ότι «πάμε μπροστά», τη στιγμή που οι περισσότεροι κυκλοφορούν συνοδεία των ΜΑΤ.

Τα μαγικά... φίλτρα

Ο κ. Τσακαλώτος είναι και σινεφίλ. Το έχει αποδείξει άλλωστε με τον ανεκπλήρωτο πόθο του να βγει ραντεβού με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον. Αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε ένα κινηματογραφικό έργο. Δεν το ονόμασε, αλλά το περιέγραψε: Πρόκειται για παλιό έργο, όπως είπε, στο οποίο κάποιοι δικηγόροι υπεράσπισης βρίσκουν ένα μαγικό φίλτρο που κάνει τους μάρτυρες κατηγορίας να ομιλούν υπέρ του κατηγορουμένου. Και γιατί τα είπε, νομίζετε, όλα αυτά; Για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι, όπως εξήγησε, «εμείς είμαστε πιο τυχεροί με τον κ. Μητσοτάκη, μιλά υπέρ μας χωρίς να του δίνουμε μαγικό φίλτρο». Ετσι όπως εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή, δεν απομένει πλέον τίποτα άλλο από το να προμηθευτεί η Βουλή των Ελλήνων αυτό το (σατανικό) μηχάνημα που αποκαλείται «ανιχνευτής ψεύδους» για να δούμε ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....