Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 10/01/18

 

 

Για ακόμη μια φορά καταλάβαμε όλοι γιατί οι «ξένοι» το συμπαθούνε τον Σύριζα

Χωρίς να κρίνουμε την ουσία αυτών που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο (είναι γνωστό ότι είμαστε υπέρ του μνημονίου, παρά τα λάθη που υπάρχουν σε αυτό – φυσικά το μνημόνιο ποτέ δεν λειτούργησε σωστά στη χώρα λόγω κυρίως της δικής μας ευθύνης), νομίζουμε ότι με την κατάθεση 600 σχεδόν σελίδων διατάξεων, καταλάβαμε για ακόμη μια φορά γιατί οι ξένοι συμπαθούνε τόσο πολύ αυτήν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Α. Τσίπρα (παρά τα όσα έγιναν τους πρώτους μήνες του 2015). Πολύ απλά ο Σύριζα ψηφίζει και περνάει από τη βουλή, όσα δε μπόρεσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις ελάχιστες κοινωνικές αντιδράσεις.

 
 
 

 

Πόσοι από αυτούς ψήφισαν Σύριζα;

Τώρα όσον αφορά τα όσα έγιναν χθες στο υπουργείο εργασίας και τις σκηνές rock που είδαμε (όχι ότι δεν έχουμε δει και χειρότερες όλα αυτά τα χρόνια). Εμείς δε θα πούμε το τετριμμένο ότι αυτή δεν είναι εικόνα χώρας, κράτους μέλους της ευρωζώνης. Εμείς θα θέσουμε ένα άλλο ερώτημα. Αναρωτιόμαστε πόσοι από αυτούς που ήταν χθες στην αίθουσα του υπουργείου εργασίας και ούρλιαζαν ψήφισαν, όχι μια, άλλα δύο φορές το Σύριζα. Είμαστε σίγουροι πολλοί! Βέβαια να πούμε και ένα άλλο καρφί. Ενώ όλοι βρίζουν το Σύριζα, στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο 21 με 22% και προσωπικά δεν αποκλείουμε στο τέλος το ποσοστό να ανέβει ακόμη περισσότερο, αν και είναι σίγουρο ότι ο Σύριζα θα είναι δεύτερο κόμμα.

 
 
 

 

Πόσες ώρες να έχουνε δουλέψει όλοι μαζί;

 

Και θα γίνουμε ακόμη πιο κακοί. Προσωπικά είμαστε εργαζόμενοι, που δουλεύουμε σχεδόν 15  ώρες την ημέρα !!!! (κάποιες ημέρες ακόμη περισσότερο). Όλοι μαζί αυτοί οι συνδικαλιστές πόσες ώρες την ημέρα δουλεύουν την ημέρα; Αν δουλεύει μια ώρα ο κάθε ένας είναι ζήτημα. Και ξέρεται πότε εκνευριζόμαστε περισσότερο. Όταν βλέπουμε νέους ανθρώπους να γίνονται συνδικαλιστές!!!

 
 
 

 

Μάλλον κάπως έτσι το πάει η κυβέρνηση με το ζήτημα των Σκοπίων

 

Και πέραν των παραπάνω, δεν κρύβουμε ότι έχουμε πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ωστόσο μεταξύ σοβαρού και αστείου και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως το όνομα θα είναι σύνθετο και ότι γίνονται προσπάθειες να περιλαμβάνει το Μακεδονία με «σλαβικό τρόπο», δεν αποκλείουμε τελικά τα πράγματα να εξελιχθούν όπως περιγράφει το παρακάτω σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή και ουσιαστικά τα Σκόπια να πάρουν την ονομασία Μακεδονία.

 

Προσωπικά πάντως έχουμε θετική άποψη για τον κ. Κοτζιά και πιστεύουμε πως μπορεί να επιτύχει κάτι καλύτερο.  Θεωρούμε μέχρι νεοτέρας τον κ. Κοτζιά ένα από τα καλά στελέχη αυτής της κυβέρνησης και προσωπικά μια έκπληξη την οποία δεν περιμέναμε …

 
 
 

 

«Ιστορική στιγμή»

Και όπως και εμείς διαβάσαμε με ενδιαφέρον, η τελευταία ψηφοφορία με τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο –της ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών για της τοποθέτησης ενός εκάστου για την ψήφο που επιλέγει- θα είναι αυτή που θα διεξαχθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το νέο σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που εγκαθίσταται εδώ και πολλές ημέρες (μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο) στην αίθουσα της Ολομέλειας, είναι σχεδόν έτοιμο. 

Όμως προς αποφυγή τυχόν ευτράπελων, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί κατά την ψηφοφορία αυτή, προκειμένου πρώτα να δοκιμαστεί και να ελεγχθεί αρκετά. Έτσι, αναμένεται η Βουλή των Ελλήνων να περάσει στην ψηφιακή φάση ώστε να αποφευχθούν οι ατέρμονες διαδικασίες και το κομφούζιο που κατά καιρούς παρατηρείτο στις ψηφοφορίες, με κορυφαία στιγμή στην κοινοβουλευτική ιστορία την αρπαγή της κάλπης από τον βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριο Καλογιάννη κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985.  

Τελικά γιατί φωνάζουμε όλοι …… Ο Σύριζα αλλάζει τα πάντα, εκσυγχρονίζοντας και «φιλελευθεροποιώντας» τη χώρα.

 
 
 

Σε πλειστηριασμό τα κεντρικά γραφεία της Λαϊκής Ενότητας

Και όπως έγραψαν χθες τα Νέα και επιβεβαίωσε ο κ. Λαφαζάνης, βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμό τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΕ.  Οπως μου εξήγησε, εκπλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους. Οχι δηλαδή του κόμματος Λαφαζάνη, που είναι οι νοικάρηδες. 

Η τράπεζα, λένε, από το κόμμα, τους διαβεβαίωσε πως αν το ακίνητο περιέλθει σε αυτήν – μιας και θα κάνει προσφορά –, θα τηρήσει το συμβόλαιο της ΛΑΕ. Δεν ξέρω αν θα αναγκαστούν τελικά να μετακομίσουν οι σύντροφοι, αλλά όσο να πεις αυτή η ιστορία – αν και τυχαία – ίσως τους βγει σε καλό. Αλλιώς πείθεις ως παθών. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....