Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 10/05/18

 

Εντολή να τελειώνεται με τις «αμαρτίες»

Θα ξεκινήσουμε με ένα ζήτημα από την οικονομική επικαιρότητα. Τις τράπεζες και τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι και στα πλαίσια των τελευταίων stress tests των τραπεζών (όπως και της τελευταίας αξιολόγησης), οι ξένοι αξιωματούχοι – δανειστές έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να πιέσουν συγκεκριμένες  εταιρείες - επιχειρήσεις οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται στο κόκκινο εδώ και χρόνια. Και αν και σε κάποιες περιπτώσεις θεωρητικά τα δάνεια εξυπηρετούνται, οι εταιρείες θεωρούνται τόσο πολύ μοχλευμένες, που υπάρχει ανησυχία ότι ουσιαστικά οι ίδιες οι τράπεζες κρατάνε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στη ζωή (με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να σκάσουνε, δημιουργώντας νέα κόκκινα δάνεια). Και όπως είναι λογικό και χωρίς αυτό να είναι ένα καινούργιο ζήτημα, αυτές οι πληροφορίες αποκτούν ειδικό ενδιαφέρον, ειδικά μετά τα όσα συμβαίνουν στο Χ.Α. τον τελευταίο καιρό, το ζήτημα της Folli – Follie και την προχθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο.   

 
 
 

East Med

Και σε ένα σύντομο σχόλιο, να μην παραβλέπουμε την τελευταία 3μερή συνάντηση η οποία έγινε στην Κύπρο, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ. Και κυρίως να μην παραβλέπουμε ότι και οι 3 πλευρές (με τις ευλογίες των ΗΠΑ, αλλά σε μεγάλο βαθμό και της Ε.Ε.) προωθούν τον αγωγό East Med.  Και όπως δήλωσε στα πλαίσια της 3μερούς, η κυβέρνηση Νετανιάχου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 6 – 7 δις ευρώ. Ο ίδιος ο Νετανιάχου τη Δευτέρα είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι ήρθε η ώρα για τον κοινό αγωγό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και θα φτάνει μέχρι την Ιταλία. Φυσικά και στη τριμερή συζητήθηκε εκτενώς ο East Med (χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα), γεγονός που δείχνει ότι η ισραηλινή πλευρά βλέπει ζεστά το θέμα και στέλνει έτσι μηνύματα παντού.

 

Και θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Τα περισσότερα (αν όχι όλα) που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την ένταση με την Τουρκία, έχουν να κάνουνε με τα ενεργειακά ζητήματα. Ενεργειακά ζητήματα που καίνε και τη Ρωσία, η οποία έχει πλέον έλθει πολύ κοντά με την Τουρκία, βλέποντας όλο και πιο πιθανή μια μελλοντική απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Και θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε ότι λόγω αυτών των ενεργειακών ζητημάτων, δύσκολα θα σταματήσει η ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Μάλιστα, υπάρχει μια σχετικά δικαιολογημένη ανησυχία πόσο πολύ θα μπορούσε να σοβαρέψει αυτή η ένταση μετά τις τουρκικές εκλογές.

 
 
 

Εκνευρισμός Καλογρίτσα

Και πάμε τώρα σε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι οποίες μας κάνουν να πούμε «έτσι είναι η ζωή». Η οικογένεια λοιπόν Καλογρίτσα εμφανίζεται να είναι όλο και πιο εκνευρισμένη με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Α. Τσίπρα και το περιβάλλον του. Και αν και από τα ΜΜΕ (ουσιαστικά ένα είναι το βασικό) που ελέγχει συνεχίζει να στηρίζει και με το παραπάνω το Σύριζα. Η δυσφορία είναι όλο και μεγαλύτερη. Και ο βασικός λόγος είναι πως η οικογένεια Καλογρίτσα λέει πως η κυβέρνηση τους έχει αδειάσει σε πάρα πολλά ζητήματα, με τις επιχειρήσεις του ομίλου να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν,  δύσκολα θα αποφευχθεί το κανόνι.  Και τελικά το να φθάσει ο Καλογρίτσας στο κανόνι επί κυβέρνησης Σύριζα … έχει τη δική του σημασία….

 
 
 

Αυτός που μας «ξεβλάχεψε»

Και αυτές τις ημέρες έχουμε και μια άλλη σημαντική εξέλιξη. Ένα αγροτεμάχιο 24.753 τ.μ. με ένα βιομηχανικό κτήριο 5.094,60 τμ. που ανήκει στην μεταφορική εταιρεία ΙΜΑΚΟ η οποία έχει οφειλές 30,22 εκατ. ευρώ βγαίνει πως πλειστηριασμό. Και για όποιον δεν το γνωρίζει. Αυτή η εταιρεία ανήκει σε αυτόν που “ξεβλάχεψε” τη χώρα. Τον κ. Κωστόπουλο. Όχι ότι δεν τα γνωρίζουμε. Αλλά το γράφουμε αυτό, έτσι για να μην ξεχνάμε το πώς αυτή η χώρα έφθασε εδώ που έφθασε.

 
 
 

 

Σημαντική παρέμβαση

 

Χθες είχαμε και μια σημαντική παρέμβαση. Μια παρέμβαση με τεράστια σημασία για όλο τον πλανήτη.

Ειδικότερα …. 

 

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, θα συμβάλλει μόνο στην αύξηση της διεθνούς αστάθειας, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα έχουν τώρα την ευθύνη να διασώσουν τη συμφωνία, προτού να είναι αργά».

 

Και νομίζουμε πως όλος ο πλανήτης συγκινήθηκε με αυτήν την παρέμβαση του ΓΑΠ…

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....