Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 10/09/18

 

ΔΕΘ

Θα ξεκινήσουμε με τη ΔΕΘ. Και τι θα πούμε φυσικά; Ότι όπως προσωπικά περιμέναμε, ο πρωθυπουργός κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για συντάξεις και μέτρα όπως το αφορολόγητο, μένοντας σε παροχές σχετικά περιορισμένης δημοσιονομικής σημασίας. Και βεβαίως πολύ σωστά έπραξε, ακούγοντας τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν από παντού για τους κινδύνους μιας ρήξης με τους δανειστές. Προσωπικά δεν πιστεύουμε πως η πρόσφατη πτώση των αγορών ήταν αποτέλεσμα της παροχολογίας από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών (υπάρχουν γενικά μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές). Ωστόσο με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν σήμερα οι αγορές.

 
 
 

Τσακαλώτος

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Είχαμε αναφερθεί και την Παρασκευή, στο ρόλο που διαδραματίζει το ΥΠΟΙΚ στο να μην ξεφύγει η κυβέρνηση στο κομμάτι των παροχών και οδηγηθούμε σε ρήξη με τους δανειστές. Ήταν λοιπόν χαρακτηριστικό πως να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα, επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας, λίγες ώρες πριν τη ΔΕΘ. Γιατί ναι μεν η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών προσέγγισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ενημερωθούν αναφορικά με τις επικείμενες παροχές του Ελληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Και σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ …… η απάντηση του έλληνα ΥΠΟΙΚ ήταν: «Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό». Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.

 
 
 

Έτσι και αλλιώς μικρή σημασία έχουνε

Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως. Μικρή σημασία έχουνε οι παροχές του Α. Τσίπρα για μετά τα μέσα του 2019. Και αυτό γιατί το αργότερο το Μάιο του 2019 μάλλον θα έχουμε εκλογές και ο Σύριζα θα περάσει στην αντιπολίτευση.

 
 
 

Black Humor

Και υπάρχει κάτι άλλο που μας φαίνεται πολύ αστείο. Ακούμε με ενδιαφέρον όλες αυτές τις δεσμεύσεις για μικρή – οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού και τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις. Και ειλικρινά μιλάμε για το απόλυτα “Black humor” εις βάρος των εργαζομένων. Είναι τουλάχιστον αστείο να διαφημίζουν κάποιοι μια οριακή αύξηση των μισθών, όταν από τις αρχές του 2020 έχει ψηφιστεί η μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ. Βάζοντας τα κάτω.  Ακόμη και οριακή αύξηση να υπάρξει στον κατώτατο μισθό, το τελικό αποτέλεσμα λόγω της μείωσης του αφορολόγητου θα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι να δουν τις συνολικές καθαρές αποδοχές τους να μειώνονται. Προσοχή! Στις αρχές του 2020 θα έχουνε περάσει σχεδόν 10 χρόνια κρίσης και εμείς μιλάμε για νέες περικοπές, στους ήδη τραγικά χαμηλούς μισθούς.

 
 
 

Τα είπε όλα ….

Και νομίζουμε ότι το σκίτσο του Αρκά για τελευταίες εξαγγελίες Τσίπρα τα λέει όλα. Κακά τα ψέματα η χώρα έχει μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....