Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 10/11/17

 

Μάλλον και πάλι δεν αποφεύγεται…

 

Αν και πέρασε στα ψιλά, εξαιρετικά σοβαρή θα χαρακτηρίζαμε την αναφορά του κ. Τσακαλώτου στα όργανα του κόμματος πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε οικόπεδα μεγάλης αξίας, αλλιώς θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και επαναλαμβάνουμε ότι αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αναφορά του ΥΠΟΙΚ, η οποία πέρασε στα «ψιλά». Και η άποψη μας είναι ότι αν πράγματι ισχύει αυτό και κάποιοι πιστεύουν ότι με τους πλειστηριασμούς θα αποφευχθεί μια νέα ανακεφαλαιοποίηση, τότε αυτή δεν αποφεύγεται.

 

Και το πιστεύουμε αυτό, γιατί θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα, ακόμα και οι μαζικοί πλειστηριασμοί να γίνου, μπορεί να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια που κάποιοι ελπίζουν, έχοντας κατά την άποψη μας υπερεκτιμήσει τη συγκεκριμένη δράση των πλειστηριασμών.

 
 
 

 

Προσοχή στην πτώση των τιμών

Και υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο κανείς δε θα πρέπει να παραβλέπει. Ότι μια μαζική διαδικασία πλειστηριασμών κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις τιμές των ακινήτων, οι οποίες πλέον έχουν σταθεροποιηθεί και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφεται και μια μικρή αύξηση. Και τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Γιατί οι τράπεζες μπορεί ότι κερδίσουν από τους μαζικούς πλειστηριασμούς (που έτσι και αλλιώς θεωρούμε υπερβολικές τις προσδοκίες) να το χάσουν από τη μείωση των τιμών και το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στις εγγυήσεις που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους. 

Συνολικά μια ξαφνική πτώση των τιμών, ειδικά μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, δε συμφέρει κανέναν στην ελληνική οικονομία, αφαιρώντας πλούτο από τη χώρα.

 
 
 

 

Μα φυσικά

Όπως μας είπε χθες ο κ. Βαρουφάκης: "Δεν απείλησα ποτέ με Grexit" …. Είναι αλήθεια κ. Βαρουφάκη. Δε χρειάστηκε να απειλήσετε. Είναι σίγουρο ότι ακόμη λίγο αν μένατε υπουργός οικονομικών θα τινάζεται τη χώρα στον αέρα, αναγκάζοντας τους ξένους να αποβάλουν την Ελλάδα από το ευρώ!!! Έτσι και αλλιώς κ. Βαρουφάκη σε λιγότερο από 6 μήνες καταφέρατε να οδηγήσετε τη χώρα σε Capital Controls, βάζοντας τη βάση για τη χρεοκοπία των τραπεζών (δηλαδή τις ΑΜΚ που έγιναν στο τέλος του 2015 στα 0,002 ευρώ). Επομένως είτε είχατε απειλήσει είτε όχι με GREXIT, μικρή σημασία έχει.

 
 
 

Άλλη μια επιτυχία του Σόιμπλε και της λιτότητας

Και σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε σε ακόμη μια επιτυχία του Σόιμπλε και μια επιτυχία του γερμανικού μοντέλου λιτότητας, το οποίο επιβάλλεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στο εσωτερικό της Γερμανίας. Την ώρα λοιπόν που η Γερμανική οικονομία πραγματικά ανθίζει τα τελευταία χρόνια και η ανεργία επίσημα βρίσκεται στο ιστορικό της χαμηλό (σε μεταπολεμική περίοδο), διαβάζουμε πως σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η ίδια η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. 

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Και φυσικά υπάρχουν υπάρχει φτώχια σε όλες τις χώρες Ωστόσο τουλάχιστον το 1/5 του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχιας και άλλο ένα 10% περίπου (σύμφωνα με άλλες έρευνες) να ζει με κρατικά επιδόματα πάει πάρα πολύ.  Καλή η δημοσιονομική πειθαρχία αλλά για τα πάντα υπάρχουν όρια.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....