Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 11/01/17

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για το αφορολόγητο ..

Και ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία, τα νέα δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστα για όλους εμάς. Και δεν είναι ευχάριστα γιατί όσο περνάνε οι ημέρες επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι πολύ δύσκολα το αφορολόγητο δε θα μπει στην «πρέσα». Και μπορεί η κυβέρνηση να επιδιώκει μια μικρότερη μείωση σε σχέση με αυτή που ζητάει το ΔΝΤ, άλλα όλα δείχνουν ότι έρχονται νέα χαράτσια για τα εισοδήματα. Εμείς πάντως θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι αν και οπαδοί της ανάγκης εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας, πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μειώσεις στα εισοδήματα ….. Και με τον κόσμο να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί στη χώρα ένα είδους ατυχήματος.

 
 
 

Κυπριακό

Τώρα στα του κυπριακού και σε ένα σύντομο σχόλιο, προσωπικά πιστεύουμε πως όσο ο  Ερντογάν γενικά δεν αλλάζει μυαλά (και κατά την άποψη μας δεν πρόκειται να συμβεί αυτό), πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση στο κυπριακό.  Αυτή είναι η εκτίμηση μας για τις κρίσιμες συναντήσεις για το κυπριακό.

 
 
 

Συναντήσεις Τσακαλώτου

Και επανερχόμενοι στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, δεν κρύβουμε ότι υπάρχει κάτι που δε μας αρέσει. Ποιό είναι αυτό; Ότι ο κ. Τσακαλώτος μεταβαίνει την Τετάρτη σε Παρίσι και Βρυξέλλες για συναντήσεις με τους Μισέλ Σαπέν και Πιερ Μοσκοβισί αντιστοίχως. Και η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν ένας έλληνας υπουργός οικονομικών ξεκινάει τις διεθνείς συναντήσεις με τους γνωστούς γάλλους αξιωματούχους (η Γαλλία έχει στηρίξει τη χώρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον), μάλλον τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις δεν πάνε και τόσο καλά. Όχι ότι ξαφνικά έχουμε γίνει απαισιόδοξοι, αλλά όπως είχαμε γράψε και χθες, αρχίζουμε να ανησυχούμε μήπως η αξιολόγηση δεν κλείσει ούτε το Φεβρουάριο.

 
 
 

Στο τέλος θα την διαλύσουν …. 

Θα ξεκινήσουμε και σήμερα, επαναλαμβάνοντας κάτι το οποίο κατά καιρούς γράφουμε. «Ότι αν η Γερμανία δε διαλύσει την ευρωζώνη, δε θα ησυχάσει». Τώρα, γιατί το λέμε αυτό και πάλι σήμερα; Επειδή διαβάζουμε ότι αυξάνονται συνεχώς οι πιέσεις της Γερμανίας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική και να κλείσει τους κρουνούς της ρευστότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, οι γερμανοί ζητάνε αύξηση των επιτοκίων επειδή ο πληθωρισμός στη χώρα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων να ροκανίζουν τις αποταμιεύσεις των καταθετών – ιδιωτών και ταμείων – στη χώρα. Επίσης τα χαμηλά επιτόκια αυξάνουν τις προκλήσεις για τις τράπεζες πλήττοντας την κερδοφορία τους.

Κατά την άποψη μας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Γερμανία δε μπορεί να καταλάβει ότι η ευρωζώνη δεν είναι η Γερμανία. Υπάρχουν και άλλες χώρες. Και αναρωτιόμαστε. Είναι δυνατόν με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ιταλική, αλλά σε ένα βαθμό και η γαλλική οικονομία (δηλαδή η 2η και 3η οικονομία της ευρωζώνης), το Βερολίνο να ζητάει αύξηση των επιτοκίων; Επαναλαμβάνουμε ότι αν και σε πολλά ζητήματα η Γερμανία έχει δίκαιο, αν δεν αλλάξει μυαλά, μαλακώνοντας την πολιτική της ακραίες λιτότητας, πιστεύουμε πώς η κατάσταση στην ευρωζώνη – Ε.Ε. θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, μέχρι και για μελλοντική μετάλλαξη της.

 
 
 

Αυτή είναι η Ελλάδα

«Ίσως να θυμάστε ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικασθείς (σε πρώτο βαθμό) σε ισόβια για υπεξαίρεση, κατάφερε (με νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου) να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του.

 

Τον έβγαλαν δηλαδή καρδιοπαθή και τον αποφυλάκισαν» αναφέρει ο Βηματοδότης σε δημοσίευμά του για το πού και το πώς πέρασε το τριήμερο των Φώτων ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

 

«Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι το τριήμερο των Θεοφανίων ο καρδιοπαθής (με δικαστική βούλα) πρώην δήμαρχος το πέρασε κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν. Σύχναζε, όπως μου είπαν, σε ταβέρνα του χωριού Αγιος Αθανάσιος και πάντοτε «χτυπούσε» ένα αγριογούρουνο, το οποίο έτρωγε με όρεξη. Στους έκπληκτους πελάτες της ταβέρνας δεν μιλούσε βεβαίως για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά για τα κατορθώματά του στο σκι και το πόσο γρήγορα κατέβαινε τις πλαγιές νικώντας ακόμα και 16άρηδες» αναφέρει το δημοσίευμα του Βηματοδότη.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....