Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/01/18

 

 

Αρκετά ενδιαφέρουσα κόντρα

Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε και σε μια κόντρα, την οποία προσωπικά βρίσκουμε εξόχως ενδιαφέρουσα. Η κόντρα λοιπόν αυτή αφορά τον αμερικάνο πρέσβη Geoffrey Pyatt και τον γνωστό σε όλους μας ρώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι χθες και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αμερικάνος πρέσβης αναδημοσίευσε ένα άρθρο του αμερικανικού περιοδικού The American Interest, στο οποίο ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτηρίζεται ως ο νέος αρχηγό της ολιγαρχίας στην Ελλάδα!!! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο δημοσίευμα με τίτλο «Η νέα ολιγαρχία της Ελλάδας – Από τη Ρωσία με αγάπη» υπάρχουν δεικτικές αναφορές με υπονοούμενα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σαββίδη, με αναφορές για τους «πολλούς και ασυνήθιστους ρόλους που έχει παίξει στη ζωή του», όπως μεγιστάνας στο χώρο των καπνικών προϊόντων σε Ευρώπη και Ασία, μέλος της ρωσικής Δούμας και άτομο του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και αρκετά συνηθισμένο, ο πρέσβης μιας χώρας (ειδικά όταν αυτός είναι της Αμερικής), να επιτίθεται σε έναν επιχειρηματία (ειδικά όταν αυτός είναι ρώσος). Και όπως όλα δείχνουν η κόντρα θα έχει συνέχεια.

 
 
 

 

Μακάρι

 

Για πολλοστή φορά χθες ακούσαμε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να επαναλαμβάνει: «Σύνθετο όνομα, ενιαίο για όλες τις χρήσεις», «με τρόπο διακριτά διαφορετικό από την ελληνική Μακεδονία» θα συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ. Και επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό (ασχέτως αν και οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα έχουν εξοικειωθεί με τον όρο χρήση Μακεδονίας από την πλευρά των Σκοπίων) πραγματικά ευχόμαστε να συμβεί αυτό που λέει ο κ. Κοτζίας, επαναλαμβάνοντας ότι έχουμε αρκετά θετική άποψη για το πρόσωπο του, όσο για λίγους σε αυτήν την κυβέρνηση.

 
 
 

 

Αυτό πάντως είναι χειρότερο

Προσφάτως με αφορμή την απαγόρευση των εκδρομών των σχολίων στο εξωτερικό ο φοβερός και τρομερός κ. Ζουράρις (υφυπουργός παιδείας να μην το ξεχνάμε αυτό) έκανε μια ακόμη από τις γνωστές δηλώσεις του: «Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πηγαίνουν πριν και μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε ένα «video» που μας έστειλε φίλος της στήλης, στο οποίο παρουσιάζονται αυτά που έλεγε ο κ. Ζουράρις για το ζήτημα των Σκοπίων και της ονομασίας του πριν από καιρό και αυτά που λέει ο κ. Ζουράρης σήμερα, που είναι πολιτικός και στην κυβέρνηση.

Εμείς πάντως πιστεύουμε πως ο υφυπουργός παιδείας να παρουσιάζει τέτοια εικόνα είναι πολύ χειρότερο από το αν τα παιδιά σε μια εκδρομή το ρίξουν και λίγο έξω. Για να πούμε και το καρφί μας.

 
 
 

 

Ένα ωραίο ανέκδοτο

 

Και σε αυτό το σημείο θα γράψουμε και ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο που ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Με κυβέρνηση Σύριζα λοιπόν μόνο ένας τρόπος υπήρχε για τους τούρκους να πάρουν άσυλο στην Ελλάδα. Ποιός είναι αυτός; Να μπουν στο πολυτεχνείο με μολότοφ!! Και εμείς προσθέτουμε. Ή να γίνουν μέλη του Ρουβίκωνα.

 

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το ανέκδοτο γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μουζάλα, ο οποίος είπε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τούρκοι είναι πραξικοπηματίες. Και όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει. Φανταστείτε αυτή η δήλωση να είναι είχε γίνει από τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά.  Τουλάχιστον μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα την είχαμε, με τον κακό χαμό στα τηλεοπτικά παράθυρα.  

 
 
 

Το τσιμπούσι της Κεντροαριστεράς

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Μαθαίνω ότι την προσεχή Κυριακή το βράδυ η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζει ένα μεγάλο τσιμπούσι στο σπίτι της. Πολιτικό όμως τσιμπούσι. Καλεσμένοι είναι, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ. Εφέτος όμως η παρέα θα διευρυνθεί, αφού έχουν προσκληθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού, καθώς και ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, όλοι δηλαδή του νέου φορέα του Κινήματος Αλλαγής. Θα προσέλθουν όμως όλοι; Θα μετρήσω παρουσίες και απουσίες και θα καταγράψω τα πηγαδάκια που θα γίνουν. Για τον μπουφέ δεν έχω ακόμα πληροφορίες, αλλά μαθαίνω ότι ετοιμάζεται μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων. Για την ιστορία καταγράφω ότι στο περσινό τραπέζι την παράσταση έκλεψε το ρακόμελο του συζύγου της κυρίας Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....