Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/05/18

 

Τρέχουμε τώρα….

Ξεκινώντας τώρα με το τελευταίο ρεπορτάζ, σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει τις τελευταίες ημέρες για τις καθυστερήσεις, ενδιαφέρον έχει πως συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος έστειλε χθες το απόγευμα νέο email στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, ενόψει της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο κ. Λιάκος επισημαίνει ότι η τεχνική συμφωνία πρέπει να είναι έτοιμη στο Eurogroup της 24ης Μαΐου προκειμένου να είναι ρεαλιστικός ο στόχος για συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου.

 

Από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα. Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς όπου τέθηκε το ζήτημα.

 

Και σύμφωνα πάντα με τα όσα διαρρέει το ίδιο το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, αναμένεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει δράσεις αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αρχίσουν να κλείνουν τα ανοιχτά ζητήματα.

 

Σημειώνεται πως οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΗ) στα ζητήματα του υπουργείου Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέεται με την επιλογή Γενικών Γραμματέων και την κινητικότητα.

 

Βέβαια στελέχη κάποιων υπουργείων τονίζουν με νόημα (και αυτό ας το λάβουμε υπόψη), πως το κλείσιμο κάποιων προαπαιτούμενων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όπως ακούγεται.

 

Εμείς πάντως θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι το σενάριο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος φαντάζει όλο και πιο πιθανό. Δεν είναι το πιθανότερο. Ωστόσο αν η κυβέρνηση δε σοβαρευτεί γρήγορα, υπάρχουν πάνω από 20% πιθανότητες να οδηγηθούμε σε παράταση του προγράμματος, κάτι το οποίο θα περιπλέξει όλα τα ζητήματα (συζητήσεις για το χρέος, σενάρια πρόωρων εκλογών, επιβάρυνση της ελληνικής κτλ).

 
 
 

Σοκαριστικό νούμερο

Δε χρειάζεται να γράψουμε πάρα πολλά για το ζήτημα. Απλώς θα πούμε πως το νούμερο των 250.000 στους οποίους υπολογίζονται οι Έλληνες επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον σοκαριστικό. Μιλάμε για το 12% των πτυχιούχων της χώρας, με τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Η χώρα έχει επενδύσει σε αυτούς τους «επιστήμονες», οι οποίοι όμως αναγκάζονται να προσφέρουν τις γνώσεις τους στο εξωτερικό. Παράλληλα τεράστια ζημία γίνεται στη δημογραφική κατάσταση της χώρας, αφού από τη χώρα λείπουν 250.000 επιστήμονες, αλλά και οι οικογένειες τους. Και χώρα χωρίς νέο, μορφωμένο, κόσμο και χωρίς νέες γεννήσεις, είναι καταδικασμένη.  

 
 
 

Αναρωτιόμαστε τώρα εμείς

«Στόχος η πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας»

Αυτό σημείωσε την Τετάρτη το βράδυ σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Η παραπάνω εικόνα από τη συγκέντρωση ταιριάζει με την εικόνα μιας κυβέρνησης που πραγματικά ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία; Για την πραγματική ανάπτυξη; Εμάς μας μοιάζε περισσότερο σαν συνάντηση παλαιών συντρόφων που έχουν μαζευτεί να μιλήσουν για τον Λένιν και γενικά να πούνε τις γνωστές αριστερές αμπελοφιλοσοφίες (όπως στα φοιτητικά τους χρόνια).

Ασχέτως πάντως των παραπάνω, εμείς για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα προσπαθούν να βρουν κάποιο «βύσμα» στην κυβέρνηση να διορίσουν κάποιοι παιδί ή κάποιο εγγόνι τους στο δημόσιο. Ζήτω η πραγματική ανάπτυξη.

 
 
 

Η τρέλα συνεχίζεται

Είχαμε αναφερθεί και πριν λίγο καιρό στο ζήτημα και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του κ. Σπίρτζη, ο οποίος συνεχίζει να διαβεβαιώνει πως υπάρχει συμφωνία - ρήτρα εμπιστευτικότητας στη συμφωνία για απαλλαγή πληρωμής διοδίων.

 

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη της  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τονίζουν πως ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με το υπουργείο για την απαλλαγή μόνιμων κατοίκων όταν θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, αλλά ένα πλαίσιο συναντίληψης. Και να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο κ. Σπίρτζης είχε μιλήσει και πάλι για συμφωνία, όταν και πάλι στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας είχαν τρέξει να τον διαψεύσουν.  

 

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

 
 
 

No comment

Ενόψει και Σαββατοκύριακου, ότι καλύτερο τα παρακάτω δύο σκίτσα του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Περιγράφουν απόλυτα την κατάσταση.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....