Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/10/18

 

Μεγάλα αγκάθια για την επόμενη κυβέρνηση

Σε σχέση πάντως και με τα όσα έχουνε επισημανθεί και σε άλλες στήλες του GFF και με το ζήτημα των τραπεζών να είναι το καυτό αυτές τις ημέρες. Θα επισημάνουμε και εμείς ότι όπως όλα δείχνουν, τα σοβαρά ανοιχτά ζητήματα τα οποία υπάρχουν κα οι τελικές αποφάσεις για τους τρόπους περαιτέρω, ριζικής, αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση. Και κατά την άποψη μας αυτό θα συμβεί μάλλον στο δεύτερο εξάμηνο, στις αρχές ή στα τέλη του Β΄ εξαμήνου, ανάλογα και με το πότε θα γίνουν εκλογές.

Και πέραν της καυτής πατάτας για τις ελληνικές τράπεζες, δεν αποκλείεται η επόμενη κυβέρνηση (όπως όλα δείχνουν Μητσοτάκη) να έχει να διαχειριστεί και άλλα ανοιχτά, πολύ σοβαρά ζητήματα. Όπως το ζήτημα των μειώσεων των συντάξεων. Και πιθανόν το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Και αυτό το τελευταίο το λέμε μιας και  συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλες πιθανότητες η κυβέρνηση Σύριζα να πετάξει το μπαλάκι της ψήφισης της ονομασίας στην επόμενη κυβέρνηση. Και κακά τα ψέματα σε αυτή τη χώρα συνεχίζουμε μια μεγάλη παράδοση. Η εκάστοτε κυβέρνηση να σκέφτεται και να καταστρώνει ολόκληρο σχέδιο πως θα δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση. Φυσικά εις βάρος πάντα του συνολικού συμφέροντος της χώρας. Κλασσικές ελληνικές συνταγές/λογικές με πιο απλά λόγια!!

 
 
 

Το χειρίστηκε σωστά

Να κάνουμε και ένα σχόλιο για τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πολύ καλά λοιπόν έπραξε ο Γ. Στουρνάρας και χαμήλωσε τους τόνους και δεν απάντησε στην επίθεση των κυβερνητικών στελεχών. Και ειδικά αυτή τη στιγμή που το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η διατήρηση της έντασης μεταξύ κυβέρνησης και διοικητή της ΤτΕ. Μια κόντρα η οποία όπως είχαμε γράψει τις τελευταίες ημέρες κάνει μεγάλο κακό στη χώρα, επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ κλίμα. Μια κόντρα η οποία ανάμεσα σε άλλα έχει σχολιαστεί αρνητικά στους επενδυτικούς κόλπους του εξωτερικού (όποιοι τέλος πάντων έχουνε μείνει να ασχολούνται με τη χώρα μας και το Χ.Α.)….

 
 
 

Folli - Follie

Τώρα όσον αφορά την υπόθεση της Folli – Follie, εμείς θα θέσουμε δύο βασικά ερωτήματα.

Α) Καλές οι αποκαλύψεις και η δέσμευση του λογαριασμού στελεχών της Folli - Follie. Με τις καταθέσεις στο εξωτερικό τι θα γίνει; Γιατί δεν νομίζουμε να πιστεύει κανείς πως η “οικογένεια Folli – Follie” έχει τις καταθέσεις της στην Ελλάδα. 

Β) Και ένα δεύτερο, εξαιρετικά απλό ερώτημα. Φυλακή θα πάει επιτέλους κανείς. Και μπορεί αυτό να ακούγεται σκληρό/κακό σε κάποιους. Αλλά όποιος καταλαβαίνει το μέγεθος αυτής της απάτης. Και το κακό που έχει κάνει αυτή η ιστορία στη χώρα μας και το ελληνικό χρηματιστήριο. Διαπιστώνει αμέσως γιατί το λέμε.

 
 
 

Κυβέρνηση & Καμμένος ….

Φυσικά δε μπορούμε να μην κάνουμε και ένα σχόλιο για την τελευταία κυβερνητική «κρίση», με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου για το εναλλακτικό σχέδιο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Δε θα αναφερθούμε στο δήθεν σχέδιο αυτό καθ’ αυτό. Θα κάνουμε ένα γενικό σχόλιο.

Είναι λοιπόν εντυπωσιακό με πόσο μεγάλη επιπολαιότητα, άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, διαχειρίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα. Είναι εντυπωσιακό με πόση ευκολία σε αυτή τη χώρα λέει ο κάθε ένας ότι του κατέβει. Γενικά είμαστε μια απίστευτη χώρα. Αναρωτιόμαστε …. Σε ποιά άλλη χώρα, ο πρωθυπουργός θα έθετε ως υπεύθυνο να διαχειριστεί το ζήτημα των τραπεζών ο κ. Φλαμπουράρης;  

 
 
 

Τα συγχαρητήρια μας ….

Και επειδή ως χώρα έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, θυμίζοντας τις στενές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το δημοκρατικό καθεστώς του συντρόφου Μαδούρου. Να συγχαρούμε τη Βενεζουέλα για τα ρεκόρ που καταγράφει ως χώρα. Αναφερόμαστε στο ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει στο 1.300.000% μέχρι το τέλος του έτους. Στην έκθεση του ΔΝΤ τονίζεται πως οι τιμές καταναλωτή το 2019 θα αυξηθούν κατά 10.000.000%, καθώς η εκτύπωση χρημάτων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει το διαρκώς διευρυνόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Και κάθε φορά που ακούμε νέα από τη Βενεζουέλα σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα. Είμαστε χώρα της ευρωζώνης. Μέχρι πριν από 10 χρόνια ήμασταν ως Ελλάδα εντυπωσιακά υψηλά παγκοσμίως, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (κάτι το οποίο οι περισσότεροι αγνοούν). Και φθάσαμε το 2015 να ψηφίζουμε μια κυβέρνηση που είχε ως πρότυπο το καθεστώς Μαδούρου, ο οποίος μας έδινε και συμβουλές πώς να βγούμε από την κρίση.

Τα πράγματα όμως είναι απλά. Δε φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις ή οι εκάστοτε λαϊκιστές. Τεράστια ευθύνη έχουνε και οι λαοί που ψηφίζουν

 
 
 

Κορυφαίο

Τα σχόλια για την παρακάτω photo που μας έστειλαν είναι περιττά. Είναι κορυφαία !!!

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....