Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/12/17

 

 

Απλά τα στοιχεία δείχνουν αυτό που πιστεύουμε

Συνεχίζεται η συζήτηση για τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την πορεία της οικονομίας το 3ο τρίμηνο, με τον φτωχό ρυθμό ανάπτυξη να προβληματίζει τους πάντες, ανάμεσα στους οποίους και τους αναλυτές των τραπεζών. Και εμείς θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο συνεχώς γράφουμε και το θεωρούμε ως το επόμενο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Ότι η Ελλάδα έχει μεν δει τα χειρότερα. Ωστόσο από εδώ και πέρα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα. Τη μιζέρια που θα ακολουθεί την ελληνική κοινωνία και την οικονομία συνολικά. Μια μίζερη κατάσταση με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μια κοινωνία που κατά μέσο όρο θα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη φτώχια.

 
 
 

 

Ενδιαφέρουσα δήλωση

 

Και αν και δεν είναι κάτι καινούργιο και γενικά το ζήτημα έχει συζητηθεί αρκετά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις πλέον ενδιαφέρουσες δηλώσεις ήταν αυτή του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ειδικότερα, την μελλοντική εικόνα της Ευρωζώνης όταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έχει μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο περιέγραψε ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας για μια διαφορετική οπτική και τη μετεξέλιξη του κουαρτέτο σε ντουέτο.

 

Και αυτό γιατί στο μέλλον αν τελικά υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, μόνο ο ESM και η Κομισιόν θα σχεδιάζουν, θα διαπραγματεύονται και θα παρακολουθούν από κοινού τα προγράμματα διάσωσης.

 

Τις σχετικές επισημάνσεις έκανε σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε ημέριδα στο Λουξεμβούργο σχετικά με τις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων. Αναφερόμενος ζήτημα της ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το ΔΝΤ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχή της κρίσης του χρέους του ευρώ, αλλά ο ρόλος αυτός έχει μειωθεί από τότε.

 
 
 

 

Ε! Θα μας πιάσουν

Ε και δε μπορούμε θα γκρινιάξουμε και λίγο σε αυτό το σημείο. Θεωρούμε τουλάχιστον χαζό αυτό το οποίο έγραψε την Παρασκευή το ΑΜΠΕ και αναμεταδόθηκε από πάρα πολλά ΜΜΕ (όπως συνήθως γίνεται με τα άρθρα του Πρακτορείου). Προσπαθώντας λοιπόν να κάνει φανερή αβάντα στην κυβέρνηση, το πρακτορείο έφθασε στο σημείο να γράψει την Παρασκευή πως «Θετικά υποδέχτηκαν και τα ελληνικά ομόλογα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν καθώς συνεχίζεται και σήμερα η άνοδος των τιμών τους». Νομίζουμε πως είναι τουλάχιστον χαζό να πιστεύει κανείς ότι οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν ομόλογα γιατί ήλθε ο Ερντογάν στην Αθήνα.

 
 
 

Κάπως έτσι είναι η αλήθεια

 

Και για να γελάσουμε και λίγο, θα λέγαμε ότι το παρακάτω σκίτσο περιγράφει απόλυτα τη λογική της κυβέρνησης όσον αφορά τα επεισόδια και τις καταστροφές που πλέον έχουν γίνει το “happening” του Σαββατοκύριακου.  

 

 
 
 

Τα κόκκινα και τα γυμνά αγάλματα που άναψαν φωτιές στην Εμινέ Ερντογάν

Υπάρχουν ορισμένα σημεία στην εθιμοτυπία τα οποία αν αξιοποιηθούν ή παρακαμφθούν σωστά, δύνανται να οξύνουν τις σχέσεις και να προκαλέσουν μεγάλη ένταση, αδιόρατη μεν στο ευρύ κοινό αλλά εξοργιστική μεταξύ των εμπλεκομένων. Αυτές οι μικρές «παγίδες» είναι που κάνουν τη διαφορά και στην περίπτωση της επίσκεψης του ζεύγους Ερντογάν φαίνεται πως στήθηκαν δύο φορές, μία ανεπιτυχώς και μία πολύ επιτυχημένα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η εξήγηση που δόθηκε από την Τουρκική αποστολή ότι η Εμινέ Ερντογάν αισθάνθηκε αδιαθεσία και ματαίωσε την επίσκεψη της στο Μουσείο της Ακρόπολης, δεν έπεισε ιδιαίτερα. Τα parapolitika.gr πληροφορήθηκαν ότι η σύζυγος του Τούρκου προέδρου αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή (σ.σ. ή τουλάχιστον οι επιτελείς της) πως μεταξύ των εκθεμάτων του Μουσείου υπάρχουν πολλά γυμνά αγάλματα, γυναικεία και ανδρικά, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να δει λόγω του αυστηρού θρησκευτικού πλαισίου το οποίο καθορίζει την καθημερινότητα της.

Ούτε δυνατόν φυσικά ήταν να… θαυμάσει τα σκεύη και τα αντικείμενα με τα οποία τελούνταν οι κολάσιμες για τη Μουσουλμανική πίστη, τελετές και συμπόσια των αρχαίων. Κάπως έτσι αποφάσισε να καλέσει για τσάι την κ. Μπαζιάνα στο «Μεγάλη Βρεταννία» η οποία προσήλθε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σεμνά ενδεδυμένη με την μπεζ κάπα της και το γεωμετρικά ισορροπημένο ταγιέρ της. Άλλωστε από αυτή τη συνάντηση τραβήχτηκε μόλις μία φωτογραφία από το περιβάλλον της συζύγου του Τούρκου προέδρου, καθώς αποκλείστηκαν τα μέσα ενημέρωσης από την κάλυψη της.

Στην εξέλιξη της ημέρας η κ. Μπαζιάνα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευφυής. Εν προκειμένω, το βράδυ στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου επέλεξε εξώπλατο κι αμάνικο έντονα κόκκινο φόρεμα σπάζοντας τα στερεότυπα και εγείροντας τον θαυμασμό των … υποψιασμένων καθώς η κ.Ερντογάν φορούσε ολόσωμο ένδυμα ενώ ομοίως προσηλωμένες στο πρωτόκολλο ήταν η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου και η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ως εκ τούτου λοιπόν πέραν των τυπικών χειραψιών μεταξύ του ζεύγους Τσίπρα και του ζεύγους Ερντογάν καμία άλλη προσέγγιση δεν υπήρξε στη διάρκεια του δείπνου. Ο κ. Ερντογάν συνομιλούσε κυρίως με τον έλληνα ομόλογο του και με ορισμένους εκ των παρισταμένων, ο δε κ. Τσίπρας με τους δικούς του υπουργούς.

Η κ. Μπαζιάνα δεν κινήθηκε προς την πλευρά της πρώτης κυρίας της Τουρκίας καθώς η κ. Ερντογάν παρέμεινε «καρφωμένη» στην καρέκλα της.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας όταν είχε επισκεφθεί την Άγκυρα τον Νοέμβριο του 2015 ήταν ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που αρνήθηκε να αποτίσει φόρο τιμής στο μαυσωλείο του Κέμαλ τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέστηκε στην ομιλία του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προκειμένου να «πατήσει τον κάλλο» του Ερντογάν αφού είναι ο γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος ηγείται μεν της «αυτοκρατορίας» του επί 15 χρόνια, όσα και ο Κεμάλ , αλλά δεν είναι Ατατούρκ, δηλαδή διαθέτει περιορισμένη λαοφιλία.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....