Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 12/01/18

 

 

 

Αυτά τα σχόλια τα κρατάμε

 

Ξέρετε τι θα κρατήσουμε από τη χθεσινή ημέρα; Το σχόλιο του ΣΕΒ, ο οποίος στο εβδομαδιαίο του report αναφέρει με χαρακτηριστικό τρόπο πως: «το πολυνομοσχέδιο περιέχει, κυρίως, παρεμβάσεις που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα που, κατά κανόνα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αποτελούν μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας, των αγορών, της κοινωνικής πολιτικής, της διοικητικής μηχανής». Επίσης, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ γίνεται λόγος για «ρυθμίσεις με αναπτυξιακό αποτύπωμα, παρ' όλες τις διατηρούμενες στρεβλώσεις και δυσκαμψίες, σε ορισμένα θέματα που αποτελούν τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων που εξαρχής είχαν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό κράτους και αγορών».

 

Και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σχόλια δε μπορεί κανείς να μην τα λάβει υπόψη όταν αυτά προέρχονται από τον ΣΕΒ, με κυβέρνηση Σύριζα θυμίζουμε. Εμείς πάντως συμφωνούμε κυρίως με την τελευταία επισήμανση περί: «ρυθμίσεων με αναπτυξιακό αποτύπωμα, παρ' όλες τις διατηρούμενες στρεβλώσεις και δυσκαμψίες, σε ορισμένα θέματα που αποτελούν τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων.

 
 
 

 

Το τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν

 

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας του Σκοπίων, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς το ότι οι δύο πλευρές τρέχουν να κλείσουν το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή ημέρα σειρά συναντήσεων, με στόχο να προχωρήσει το ζήτημα της ονομασίας. Και αν και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σύνθετο (όπως η ονομασία που φέρεται να επιδιώκει η κυβέρνηση), οι πιθανότητες να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα είναι οι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε όλα αυτά τα χρόνια.

 

Και όπως είχαμε σχολιάσει και προσφάτως, όλα τελικά δείχνουν ότι με κυβέρνηση Σύριζα θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν στη χώρα, τόσο με βάση το μνημόνιο, όσο και με άλλα ζητήματα όπως το ζήτημα των Σκοπίων. Έχει λοιπόν κανείς απορία γιατί οι ξένοι «αγαπάνε» τόσο πολύ τον Α. Τσίπρα.

 
 
 

 

Έρχονται στην Αθήνα    

 

Και πέραν των θετικών ειδήσεων που αναμένονται το προσεχές διάστημα (νέα έξοδος στις αγορές, αναβαθμίσεις, κλείσιμο 3ης αξιολόγησης κτλ) οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις προσεχείς 15 ημέρες θα βρεθούν στην Αθήνα μερικοί αρκετά σημαντικοί άνθρωποι (διεθνώς αναγνωρισμένοι) από το χώρο των επενδύσεων. Και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες θα υπάρξουν συναντήσεις και με κυβερνητικά στελέχη και φυσικά με έλληνες τραπεζίτες. Και όπως και αν το δει κανείς και αυτή είναι μια ακόμη θετική εξέλιξη, σε μια σειρά θετικών εξελίξεων που υπάρχει στη χώρα και την ελληνική οικονομία, με τη ευχή μας πάντα να είναι να μην κάνουμε κάποια χαζομάρα και χαλάσουμε το θετικό αυτό momentum της χώρας.   

 
 
 

To πιο καλό

 

Τώρα στο περιβόητο ζήτημα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΠΑΜΕ για το γνωστό ζήτημα των απεργιών, νομίζουμε ότι το παρακάτω σκίτσο, με πολύ χιούμορ, περιγράφει απόλυτα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Γενικά περιγράφει την άρρωστη νοοτροπία αυτής της χώρας, σε πάρα πολλά πράγματα.

 

 
 
 

Πώς ο Τσίπρας τούς χρυσώνει το χάπι

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο, κυρίως επειδή κόβει και τα οικογενειακά επιδόματα. Η γκρίνια δεν προέρχεται μόνον από τους λεγόμενους «σκληρούς», δηλαδή από την Ομάδα των 53+, αλλά και από βουλευτές που ψήφισαν, όπως έλεγαν, περικοπές στις συντάξεις και επανειλημμένες αυξήσεις φόρων και τώρα καλούνται να κόψουν και τα επιδόματα. Παρά τις γκρίνιες όμως, οι πάντες θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αφού την εξουσία ουδείς ρισκάρει να χάσει. Οσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεται την γκρίνια των βουλευτών του, θέλει να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση, επιδιώκει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και χρυσώνει στους βουλευτές του το χάπι με την προοπτική ότι σε επτά μήνες η χώρα θα μπορεί αυτόνομα να χρηματοδοτείται από τις αγορές. Και τον... πιστεύουν και ψηφίζουν!

Λαφαζάνης: «Μας βούτηξε η τράπεζα τα γραφεία μας!»

Ο Π. Λαφαζάνης και μέλη του κόμματος της ΛΑΕ βρέθηκαν για άλλη μια Τετάρτη στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς, παρά το γεγονός ότι αυτοί γίνονται ηλεκτρονικά. Εκαναν ειρηνική «έφοδο» σε δύο συμβολαιογραφεία (με την Αστυνομία να τους παρακολουθεί διακριτικά), επιχείρησαν να σταματήσουν έναν πλειστηριασμό για ένα αγροτεμάχιο και για ένα ακίνητο για οφειλές 55.000 ευρώ, αλλά δεν μπόρεσαν και δεν θέλησαν να γλιτώσουν και το κτίριο όπου νοίκιαζαν τα γραφεία του κόμματος, στη Στοά Φέξη: «Δεν θελήσαμε, το αφήσαμε να το πάρει η τράπεζα, για να μην παρεξηγηθούμε ότι κάνουμε αγώνα και για τα γραφεία μας». Είπε μάλιστα ότι «η τράπεζα μας βούτηξε τα γραφεία μας» και εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να κάνουν τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες και να αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που έχουν εκποιήσει». Συνεπώς το «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που έλεγαν ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του ήταν ακόμη μια... αυταπάτη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....