Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 12/02/19

 

Προσωπικά το αποκλείουμε

Θα ξεκινήσουμε με όλη αυτή τη συζήτηση για το ζήτημα του κουρέματος των καταθέσεων, που ξαφνικά προέκυψε μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού, αλλά και του ελληνικού τύπου. Προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι θα προκύψει ανάγκη. Και ακόμη και αν έχουμε ένα νέο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης (το πιθανότερο, αν όχι σίγουρο κατά την άποψη μας). Αυτός αποκλείουμε να συμπεριλαμβάνει κούρεμα των καταθέσεων. Και ναι μεν καλό είναι κανείς να μην αποκλείει ποτέ τίποτα. Αλλά νιώθουμε πως κανείς δε θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε μια νέα κρίση. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξαφάνιζε την όποια εμπιστοσύνη έχει απομείνει για το τραπεζικό σύστημα. 

Ανακεφαλαιώνοντας. Ναι πιστεύουμε πως οι τράπεζες κατά τους επόμενους μήνες και μάλλον στις αρχές του 2020, θα προχωρήσουνε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση. Ωστόσο αυτή θα γίνει με εναλλακτικούς τρόπους (ανάλογα με την κάθε τράπεζα), οι οποίοι δε θα περιλαμβάνουνε κούρεμα των καταθέσεων. Και αν και καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου. Ειλικρινά θα συστήσουμε τον κόσμο να αποφύγει να παγιδευτεί σε εφιαλτικές σκέψεις των προηγούμενων ετών.

 
 
 

Πολύ καλά έκαναν οι τραπεζίτες

Και την ώρα που υπάρχουνε αυτά τα δημοσιεύματα … Και κυρίως την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται τη μια να δηλώνει το ένα. Και την άλλη το άλλο. Νομίζουμε πως αποδεικνύεται πως πολύ καλά έκαναν οι τραπεζίτες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Όταν και ουσιαστικά έβαλαν «βέτο» στην πλήρη άρση των capital controls. Έτσι και αλλιώς έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανοί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουμε τη χώρα σε αδιέξοδο. Και να «χύσουμε το γάλα από την καρδάρα» όπως λέει και ο ελληνικός λαός.

 
 
 

Πολύ ενδιαφέρον…

Και έχοντας αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτόν τον κίνδυνο. Το παρακάτω δημοσίευμα του iefimerida.gr το βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε. Και αν και δεν έχουμε προλάβει να επιβεβαιώσουμε πως τα όσα αναφέρονται ισχύουν. Επαναλαμβάνουμε πως είναι πολύ ενδιαφέροντα.

------------------

Στην πρώτη ψηφοφορία που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος θα κριθεί αν υπάρχει ακόμα κίνδυνος ή όχι για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2020, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ήταν το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη «δεξιά παρένθεση».

Το σενάριο πλέον φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά, χάρη σε μια «ντρίπλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο άμεσος κίνδυνος ήταν τα δύο κόμματα να μην μπορέσουν να βρουν σημεία σύγκλισης για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, ή ακόμα η Νέα Δημοκρατία να αρνηθεί να συναινέσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του Συντάγματος αν στις αναθεωρητέες διατάξεις δεν περιλαμβανόταν και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, συνεπώς οι διατάξεις για την προεδρική εκλογή να μείνουν ως έχουν. Γεγονός που έκανε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2020, που λήγει η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, πιθανότατα μονόδρομο.

Το κόλπο της Νέας Δημοκρατίας που έπιασε τον ΣΥΡΙΖΑ στον ύπνο ήταν η ξαφνική απόφασή της να ψηφίσει την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρόλο που οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα δύο κόμματα διαφέρουν ουσιωδώς.

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεν η προεδρική εκλογή να αποσυνδεθεί από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά προτείνει, αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180 ψήφων στις πρώτες ψηφοφορίες, να ακολουθούν ψηφοφορίες για ένα 6μηνο, με στόχο πάντα να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180. Και σε περίπτωση αδιεξόδου, να ακολουθούν προεδρικές εκλογές απευθείας από τον λαό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητα του συστήματος και της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση αποτυχίας του κυβερνητικού υποψηφίου για τη θέση του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, για παράδειγμα, η χώρα οδηγείται και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το εκλογικό σώμα προκαλεί άλλωστε και άλλες παρενέργειες, αφού δημιουργεί δεύτερο ισχυρό πόλο εξουσίας και ανατροπή της ισορροπίας που διασφαλίζει το σημερινό σύστημα, με τον ΠτΔ σε ρόλο περισσότερο συμβολικό.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει και η ίδια την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά απορρίπτει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Προτείνει 3 ψηφοφορίες, και στην τελευταία να απαιτείται πλειοψηφία μόλις 151 βουλευτών. Σε περίπτωση, μάλιστα, αποτυχίας και για τον αριθμό των 151, να ακολουθεί ψηφοφορία ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους και να εκλέγεται εκείνος που θα συγκεντρώσει την απλή πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Πρόωρες εκλογές, δηλαδή, τέλος...

Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του άρθρου 32 έλυσε το πρόβλημα και φαίνεται να απομακρύνει οριστικά και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών αλλά και το σενάριο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, με όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο περικλείει.

Και αυτό γιατί εφόσον -καλώς εχόντων των πραγμάτων- η πρόταση ψηφιστεί στις δύο ψηφοφορίες που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες από 180 βουλευτές, σενάριο απολύτως εφικτό αφού συμφωνούν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, το σχετικό άρθρο θα χρειάζεται μόλις 151 ψήφους στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή ώστε να τροποποιηθεί. Και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 40 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της νέας Βουλής. Άρα να προλάβει η νέα κυβέρνηση να αλλάξει τις διατάξεις αυτές του Συντάγματος πριν έρθει η ώρα για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την πρότασή του

Η μόνη περίπτωση να μην καταστεί εφικτό το σενάριο αυτό, που απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2020, είναι είτε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που θα δώσει τέλος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την πρότασή του. Και τα δύο σενάρια μοιάζουν τελείως απίθανα, αφού θα συνιστούν πλήρη ευτελισμό της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ομολογία ήττας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή τις ψηφοφορίες στην Επιτροπή, «το  άρθρο 32 θα πάει στην επόμενη Βουλή με πάνω από 180 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη πλειοψηφία δεν θα δεσμεύεται από το περιεχόμενο και θα αλλάξει το 32 πριν προκύψει θέμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Έτσι θα  ακυρώσει και την όποια πιθανότητα διάλυσης της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου».

Μάλιστα, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να ολοκληρώσει την αναθεώρηση στην πρώτη σύνοδό της και μέσα σε  40 μέρες, άρα είναι σίγουρο πως αυτό θα γίνει πριν από την εκλογή του προέδρου.

Εκτός από το άρθρο 32, η ΝΔ ψήφισε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα άρθρα 86 (περί ποινικής ευθύνης των υπουργών), 62 (για τη βουλευτική ασυλία) και το 101Α (για τις Ανεξάρτητες Αρχές), ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τις προτάσεις της ΝΔ για το άρθρο 68 (δικαίωμα της μειοψηφίας για σύσταση εξεταστικών επιτροπών) και το άρθρο 96 (για την εξομοίωση των στρατιωτικών με τους τακτικούς δικαστές), ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια σχετικά με τα άρθρα 112 έως 119 για την κατάργηση παρωχημένων μεταβατικών διατάξεων.

 
 
 

Αυτός θα είναι το νέο αίμα;

Τώρα θα τα ψάλουμε λίγο και στη ΝΔ.  Νομίζουμε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να ασχολείται με το αν ο κ. Μπογδάνος θα πολιτευτεί ….  Και ειλικρινά δεν ξέρουμε γιατί τελικά η υποψηφιότητα του κόπηκε. Ή αν ο λόγος ήταν κάποιες δηλώσεις που έκανε. Λίγο μας ενδιαφέρει αυτό!!!

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε και θα πρέπει να ενδιαφέρει τη ΝΔ. Είναι πως δεν μπορεί να είναι ο κ. Μπογδάνος το νέο αίμα που ονειρεύεται η χώρα. Δε γίνεται αυτό, για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ!!

 
 
 

Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό!!

Τώρα σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Με ένταση στις σχέσεις Δραγασάκη – Φλαμπουράρη, μετά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του πρώτου ότι οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούνε νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Και ασχέτως των όσων έγιναν στη συνάντηση της Δευτέρας. Όπως με δεικτικό τρόπο έχουμε σχολιάσει. Το πιο ανησυχητικό δεν είναι οι διαφωνίες των δύο πολιτικών ανδρών. Αλλά ότι ο υπεύθυνος για το ζήτημα των τραπεζών στη χώρα. Μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις. Είναι ο κ. Φλαμπουράρης!!!

Και θέλουνε τώρα οι μέτοχοι - επενδυτές των τραπεζών να πιστεύουνε πως θα αποφευχθεί μια 4η ανακεφαλαιοποίηση; Το άλλο με τον Φλαμπουράρη – Τοτό  το ξέρετε;

 
 
 

Σηκώνουνε τα χέρια ψηλά

Τώρα σε μια ιστορία που διαβάσαμε και ομολογουμένως μας εντυπωσίασε. Μία πρωτότυπη τιμωρία επιβλήθηκε σε έναν 75χρονο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή φέρεται να πρόσβαλε σε συζήτηση στο καφενείο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ποινικό δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη επέβαλε στον Αλί Σαχίν να διαβάσει τη βιογραφία του Τούρκου προέδρου και έπειτα να παρουσιαστεί πάλι στο δικαστήριο για να εξεταστεί και να αφηγηθεί περιληπτικά τη ζωή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως τη διάβασε στο βιβλίο «Η Γέννηση ενός Ηγέτη».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV  στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Αλί Σαχίν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να διαβάσει συνολικά 24 βιβλία, που όλα έχουν σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο, το Ισλάμ και την ιστορία της Τουρκίας.

Ο καταδικασθείς αρνείται ότι διέπραξε συκοφαντία κατά του Τούρκου προέδρου και φαίνεται ότι κάποιος τον ‘έδωσε’ στην αστυνομία, η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά στον καφενέ που συχνάζει και τον συνέλαβε με την κατηγορία της συκοφαντίας.

Παρόλα αυτά, ο 75χρονος δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απίστευτη ποινή και ότι ξεκινάει αμέσως διάβασμα προς γνώση, αλλά και… συμμόρφωση.

Ακολουθεί η βιβλιογραφία που θα πρέπει να μελετήσει ο 75χρονος:

Και όπως γράφουμε …. Σηκώνουνε τα χέρια ψηλά …..

Λέτε να εφαρμόσει το ίδιο και ο Τσίπρας στην Ελλάδα;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....