Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 12/07/18

 

 

Υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σενάριο

 

Όπως σχολιάστηκε σχεδόν από όλους, ειδικά μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε χθες ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης πως έκανε δεκτή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή μαζί των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου του αυτοδιοικητικών εκλογών, τον Μάιο του 2019, φουντώνουν όλο και περισσότερα τα σενάρια για τριπλές εκλογές, δηλαδή με την παράλληλη διεξαγωγή και εθνικών εκλογών.

 

Όλες δηλαδή οι εκλογικές αναμετρήσεις μαζί, σε ένα απόλυτο μπέρδεμα (ή μπάχαλο αν το προτιμάτε αλλιώς) θα προσθέταμε εμείς. Ένα «μπάχαλο» το οποίο ενδεχομένως είναι και ο βασικός στόχος της κυβέρνησης.

 

Εμείς απλώς σε αυτό το σημείο θα θυμίσουμε πως το σενάριο των ταυτόχρονων εκλογών δεν είναι καινούργιο και είναι ένα σενάριο στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν από αρκετούς μήνες. Και με την κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις εκλογές το φθινόπωρο (και πλέον το πιθανότερο είναι πως θα τα καταφέρει αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει – ατυχήματα γίνονται), το παραπάνω σενάριο φαντάζει όλο και πιο πιθανό. 

 
 
 

Μην τα κάνουμε μαντάρα την τελευταία στιγμή 

Τώρα με φόντο τις συνεχείς διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για πιθανές εξαγγελίες φόρο-ελαφρύνσεων, μη εφαρμογή των συντάξεων κτλ …. Εμείς απλώς θα συστήσουμε μεγάλη προσοχή στην κυβέρνηση αφού αρχίζει να υπάρχει εκνευρισμός στους κόλπους των δανειστών. Και αν και σίγουρα μας έχουνε συνηθίσει ως χώρα. Και αν και προς στιγμήν η κατάσταση κρίνεται απόλυτα ελεγχόμενη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική και να αποφύγει, τελευταία στιγμή, να «χύσει το γάλα από την καρδάρα», με μονομερής κινήσεις, κάτι το οποίο θα ήταν ένα ακόμη μεγάλο πισωγύρισμα.

 

Και θα κάνουμε και ένα άλλο σχόλιο. Πως δεν πιστεύουμε πως με Τσακαλώτο στο ΥΠΟΙΚ θα έχουμε μονομερείς κινήσεις που θα εκνευρίσουν τους δανειστές. Τώρα αν σε κάποια στιγμή δούμε τον Τσακαλώτο να φεύγει από το ΥΠΟΙΚ, τότε αφενός είναι πολύ πιθανόν να πλησιάζουν οι εκλογές. Αφετέρου θα λέγαμε πως υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να αρχίσει την παροχολογία και τις μονομερείς ενέργειες, ουσιαστικά πετώντας την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση.     

 
 
 

 

Μην τα περνάμε έτσι …

 

Δε θέλουμε να κινδυνολογούμε και σε καμία περίπτωση δε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Και σίγουρα θα γίνουν διευκρινήσεις πως άλλο πράγμα εννοούσε …. Ωστόσο είναι λάθος να κανείς να πάρει στα χαλαρά την περίεργη ομολογουμένως δήλωση την οποία έκανε χθες ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια. Ο κ. Χαν ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων. «Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

 

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

 

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

 

Τώρα φταίμε εμείς να σχολιάσουμε: «Άντε να δούμε τι άλλο θα μας βρει με το Σύριζα».

 
 
 

Αυτή η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

Και το όνομα αυτού Κ. Ζουράρις. Σε αυτόν κατέληξε ο Π. Καμμένος προκειμένου να αναπληρωθεί η θέση του διαγραφέντος αντιπροέδρου της Βουλής εκ μέρους των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου. 

Νομίζουμε πως ο τίτλος του σχολίου μας («αυτή η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο») είναι αρκετός …..

Φανταστείτε τώρα προεδρείο στην ελληνική βουλή, Μάκη Μπαλαούρα - Κ. Ζουράρι. Και περιμένουμε τώρα εσείς αυτή η χώρα να σωθεί;

 
 
 

 

Δεν απάντησε για Μελανσόν

Τα παρακάτω έγραψε η στήλη Μικροπολιτικός των Νέων,  o Αλέξης Τσίπρας ως γνωστόν είναι στο Λονδίνο. Στο περιθώριο λοιπόν της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Lancaster House στο Κεντρικό Λονδίνο. Εκεί, χθες, ερωτήθηκε από τον ανταποκριτή των «ΝΕΩΝ» στη βρετανική πρωτεύουσα Γιάννη Ανδριτσόπουλο για το πώς σχολιάζει τις σκληρές δηλώσεις εναντίον του που έκανε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν. Για την ιστορία, ο άλλοτε γάλλος σύντροφος είπε πως «ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Σκληρός. Ο έλληνας Πρωθυπουργός, λοιπόν, περιορίστηκε να απαντήσει πως δεν θέλει να σχολιάσει τίποτε για αυτό. Τα έχουν αυτά και οι ευρωπαίοι πρώην «σύντροφοι».  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....