Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 12/10/18

 

Δεν είναι εικόνα αυτή

Επειδή συνεχίζεται η συζήτηση και οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το εναλλακτικό σχέδιο Καμμένου για το ζήτημα των Σκοπίων. Ένα σχέδιο που γράφθηκε στο πόδι, όπως τα πάντα γίνονται σε αυτή τη χώρα. Εμείς θα το επαναλάβουμε. Δεν είναι εικόνα αυτή που εμφανίζει η χώρα. Δεν είναι εικόνα αυτή που εμφανίζει η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν σε τόσο σοβαρά ζητήματα (που εμπλέκονται, ΝΑΤΟ, Ρωσία, ΗΠΑ, Βαλκάνια κ.α.) να υπάρχουν τέτοιοι χειρισμοί και τέτοιες διαφωνίες που φθάνουνε και συζητιούνται διεθνώς.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύσκεψη για τις τράπεζες. Να μην καλείται ο κεντρικός τραπεζίτης και να αναλαμβάνει υπεύθυνος να χειριστεί το ζήτημα ο κ. Φλαμπουράρης …. Γενικά δεν γίνεται να χειριζόμαστε όλα τα σοβαρά ζητήματα με λογικές καφενείου ….

Και θα είμαστε ξεκάθαροι. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Τσίπρας δείχνουν φανερά κουρασμένοι από τα 4 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης. Και για να μην ζήσουμε και πάλι μια καταστροφική περίοδο, όπως αυτή του πρώτου εξαμήνου του 2015. Και γενικά για το καλό της χώρας. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές. Και αυτό γιατί δεν γίνεται η χώρα στην ανάρρωση της να έχει μια κυβέρνηση η οποία υπολειτουργεί και κάνει τόσο σοβαρά συνεχιζόμενα λάθη.

 
 
 

Μάλιστα!!

Και σε σχέση με τα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε τα χθεσινά εξώφυλλα των δύο βασικότερων εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Και θα το επαναλάβουμε. H κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρα θα πρέπει να αντιληφθούν πως η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

 

 
 
 

Μόνο αυτό μας έλειπε …

Σε σχέση και με τα όσα έχουμε γράψει άλλες φορές. Το τελευταίο που θέλουμε ως ελληνική οικονομία είναι μια διεθνή κρίση. Αναφερόμαστε στην τελευταία μεγάλη πτώση των αγορών και τις ανησυχίες πως η παγκόσμια οικονομία και οι αγορές βρίσκονται μπροστά σε μια κρίση (έστω αν και προσωπικά πιστεύουμε πως η οποία κρίση - αν συμβεί αυτή - δε θα είναι ένα σκηνικό τύπου κρίσης Lehman Brothers).  

Γιατί ναι μεν η ελληνική οικονομία κατάφερε τα προηγούμενα τρίμηνα να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ωστόσο θυμίζουμε δύο πράγματα. Πως αυτή ήταν από τις μικρότερες πανευρωπαϊκά. Και ότι η ανάπτυξη των προηγούμενων τριμήνων επιτεύχθηκε σε μια εποχή που τα πάντα πάνε καλά στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. Ούτε λοιπόν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να φέρει στην εθνική οικονομία, ένα “slow down”  στην παγκόσμια οικονομία, πόσο μάλλον μια μεγάλη κρίση. Γιατί κακά τα ψέματα, σε αυτό το σενάριο υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα στην επίτευξη των στόχων.

 
 
 

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Θα κάνουμε και ένα σχόλιο για την Ιταλία. Προσωπικά πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πιο διαχειρίσιμα από ότι εμφανίζονται. Με τα απόλυτα μεγέθη της ιταλικής οικονομίας να είναι τεράστια. Αλλά συνολικά την οικονομία να μην είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όσο παρουσιάζεται. Και αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος. Πιστεύουμε πως αν φθάσουμε στα όρια να συμβεί αυτό. Έστω και την τελευταία στιγμή θα αποφευχθεί. Για παράδειγμα με μια πτώση της ιταλικής κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών.

Με αφορμή την ιστορία της Ιταλίας θα κάνουμε και ένα γενικό σχόλιο. Όπως άπειρες φορές έχουμε γράψει η Γερμανία έχει κάνει μεγάλα λάθη στη διαχείριση του τρόπου λειτουργίας της Ε.Ε. – Ευρωζώνης (κυρίως λόγω της εμμονής της στη λιτότητα). Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ανάπτυξη με ελλείμματα και λαϊκισμό δε μπορεί να γίνει μόνιμα. Αυτό το λέμε όχι τόσο για την Ιταλία. Όσο για όλους αυτούς που βρήκαν ευκαιρία τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία και αναπολούν την παλαιά Ελλάδα των τεραστίων ελλειμμάτων. Είναι χαρακτηριστική η ανοησία που ακούσαμε 3 φορές: «Είδατε την Ιταλία πάει κόντρα στους κακούς γερμανούς, εμείς όχι». Και όλα αυτά όταν μιλάμε για δύο εντολές διαφορετικές περιπτώσεις οικονομιών.

Και φυσικά αναρωτιόμαστε. Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι κακοί ξένοι (παρά τα μεγάλα λάθη που έχουνε κάνει). Είναι η βλακεία μας και η έλλειψη του παραμικρού παραγωγικού μοντέλου.

 
 
 


Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας τι ποιεί η Δεξιά του;

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μετά από όσα έγιναν με τον Πάνο Καμμένο(φωτογραφία) στις ΗΠΑ αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για «σαμποτάζ» στον Αλέξη Τσίπρα. Και το έλεγαν αυτό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως, στους διαδρόμους της Βουλής, διότι όταν ένας υπουργός Αμυνας πηγαίνει στις ΗΠΑ και καταθέτει νέο σχέδιο για το Μακεδονικό χωρίς να έχει ενημερώσει το Μαξίμου, τότε προφανώς πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Εκτός εάν υπήρξε κάποια προσυνεννόηση. Το «άδειασμα» που έκανε η κυβέρνηση στον υπουργό Αμυνας ήταν μάλλον… χλιαρό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ορισμένοι που διερωτώνται εάν όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα.

■■■

Διότι αναρωτιόνταν (επαναλαμβάνω όχι οι νεοδημοκράτες βουλευτές αλλά οι συριζαίοι) εάν όντως ήταν πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας και όχι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, τότε ο Πρωθυπουργός, που έχει το προνόμιο να παύει ή να διορίζει υπουργούς, τι έκανε; Γιατί δεν πήρε ένα τηλέφωνο τον κ. Καμμένο να του ζητήσει εξηγήσεις;

■■■

Ωστόσο, οι περισσότεροι στάθηκαν στο Μακεδονικό και στη μάλλον αστεία πρόταση για νέα… βαλκανική συμφωνία την οποία ουδέποτε θα δεχόταν η Ουάσιγκτον. Ακόμη πιο σοβαρό είναι όμως αυτό που είπε ο κ. Καμμένος στον ομόλογό του, Τζ. Μάτις. Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι με την πρότασή του «θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ».

■■■

Ο Π. Καμμένος δηλαδή «αποκηρύσσει» το… ρωσικό παρελθόν του και με μια ψυχροπολεμική δήλωση τάσσεται κατά της Μόσχας;

■■■

Και αν αυτό είναι προσωπική στρατηγική του υπουργού Αμυνας το καταλαβαίνουμε. Αυτός που πρέπει όμως να το καταλάβει είναι ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο ελληνικός λαός που αναρωτιέται αν ο Πρωθυπουργός ελέγχει πλήρως την κυβέρνησή του.

■■■

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την επισημοποίηση του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, όπου πάει για να αποκαταστήσει τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το να βγαίνει ο υπουργός Αμυνας και να…  αναχαιτίζει τους Ρώσους τι σημαίνει; Είτε «σαμποτάρει» τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είτε απλά… του ξέφυγε από τη χαρά του που τον δέχθηκαν οι Αμερικανοί μετά από τόσους μήνες που τον είχαν στο «ψυγείο». «Ή και τα δύο» έλεγε κάποιος βαθύς γνώστης της τακτικής Καμμένου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....