Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/02/18

Προανακριτική: Δηλαδή ….

Και όπως είχε διαφανεί η υπόθεση της Novartis πηγαίνει  για προανακριτική στη βουλή, με τη διαδικασία να αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη.

Και αν υπήρχε ένας ξένος δημοσιογράφος, είμαστε σίγουροι πως θα μας ρωτούσε. Τι δηλαδή σημαίνει αυτό; Τι θα γίνει στην προανακριτική και πώς εξελιχθούν τα πράγματα;  

Και εμείς θα απαντούσαμε. Τα κόμματα θα πάμε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θα γίνει ο κακός χαμός, με βρισιές και απειλές εκατέρωθεν (θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές) ….. Και τελικά δε θα γίνει τίποτα. Δε θα γίνει τίποτα όπως ποτέ δε γίνεται τίποτα, στις άπειρες προανακριτικές οι οποίες έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Και πολύ απλά αυτό θα συμβεί για ακόμη μια φορά. Δηλαδή τίποτα.

 
 
 

Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια

Και όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικές ημέρες, νιώθουμε πως σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει αυτό που λέει ο λαός, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Δε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας και οι καφενιακού τύπου συζητήσεις. Αλλά σε όλη αυτήν την ιστορία εμείς νιώθουμε πως μεταξύ των κομμάτων υπάρχει μια λογική. Μην μας κολλάτε και μην μας απειλείται γιατί εμείς με τη σειρά μας θα σας βγάλουμε τα άπλυτα σας. Για παράδειγμα μην μας κολλάτε με το σκάνδαλο Καμμένο ή το ζήτημα των Σκοπίων, γιατί έχουμε και εμείς τη Novartis (δε λέμε ότι σίγουρα όλα αυτά έχουν γίνει, αλλά σίγουρα ότι κάτι έχει γίνει και κάποιοι εμπλέκονται).

Και η όλη ιστορία μεταξύ των κομμάτων εξελίσσεται κάπως έτσι. Είναι κάτι σαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όλοι υπόσχονται ότι θα τον καταργήσουν, αλλά όταν τα κόμματα το συζητάνε μεταξύ τους καταλήγουν στο να μην τον καταργήσουν, μέχρι τις επόμενες προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση του ασυλίας των βουλευτών.

 
 
 

Σωστή επισήμανση

Και συνεχίζοντας με την υπόθεση Novartis και τα της ΝΔ, με αφορμή τη διαγραφή του κ. Αντώνατου, ο κ. Κύρστος είπε χθες κάτι πολύ ενδιαφέρον, κάτι το οποίο μας είχε διαφύγει. Ότι ο κ. Αντώναρος έχει διοριστεί από το Σύριζα σε θέση με 10.000 ευρώ μισθό, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κ. Κύρτσο.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε:

Σε βολεμένο Συριζοτρόλ εξελίχθηκε ο Αντώναρος. Αναδείχθηκε από ΝΔ και μετά εντάχθηκε στην Ευρ. Τρ. Επενδύσεων με 10000 καθαρά το μήνα. Το έριξε στη λάσπη κατά της ΝΔ που τον προώθησε προσποιούμενος τη "φωνή"του Καραμανλή. Και κλάμα για τη διαγραφή του οι Συριζαίοι του διαδικτύου.

Αλλά κακά τα ψέματα. Χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί πως όλοι σε αυτή τη χώρα μας έχουν την ίδια ιδεολογία. Την ιδεολογία της γεμάτης τσέπης. Αυτό είναι τελικά που μετράει.

 
 
 

 

Όταν απολύει η Αριστερά...

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα, από αυτά που ονομάζονται «ειδικού χειρισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ» και που σπανίως, για ευνόητους κομματικούς λόγους, δημοσιοποιούνται. Οργή, λοιπόν και αγανάκτηση μαθαίνω πως έχει προκαλέσει το κομματικό «γιουρούσι» που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο», με τους εργαζομένους να αξιώνουν ηπιότερες μισθολογικές περικοπές από αυτές τις οποίες όρισε με τελεσίγραφό της η Κουμουνδούρου από τις αρχές Νοεμβρίου, ζητώντας, επ' απειλή απολύσεων, από το προσωπικό να αποδεχθεί μείωση 20% επί των μισθών (με εξαίρεση όσους λαμβάνουν 750 ευρώ καθαρά μηνιαίως), αλλά και την επ' αόριστον παρακράτηση των δεδουλευμένων δύο μηνών.

nnn

Τα δύσκολα για το κομματικό επιτελείο ξεκίνησαν όταν σχεδόν κανείς όσων ο μισθός υπολείπεται του χιλιάρικου δεν δέχθηκε να υπογράψει. Ετσι την περασμένη Τετάρτη απολύθηκαν τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι (τρεις δημοσιογράφοι και ένας ηχολήπτης), ενώ είχαν προηγηθεί τρεις απολύσεις τον Ιανουάριο. Οι γνωρίζοντες λένε ότι επί της ουσίας «καρατομήθηκε» η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πέντε από τους επτά απολυθέντες προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως άλλωστε έχει ενθαρρύνει επανειλημμένως η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου τους εργαζομένους. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, το πλήρωσαν ακριβά - με την απόλυσή τους. Λέγεται μάλιστα ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισε τις απολύσεις στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

nnn

Το ερώτημα βεβαίως που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε τέτοιο ποσοστό μισθολογικών περικοπών, δεδομένου ότι το προσωπικό συρρικνώνεται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στον σταθμό εργάζονται περίπου 20 άτομα λιγότερα απ' όσα προ διετίας, τρεις δε αποχώρησαν αφότου η διοίκηση ανακοίνωσε τις περικοπές που θεωρεί αναγκαίες, ενώ… εκ των υστέρων τέθηκε και θέμα εθελούσιας εξόδου. Όπως και να έχει, αυτό που διαφαίνεται πλέον είναι ότι ο «ρεαλισμός» της ηγεσίας του κόμματος οδηγεί στην απαξίωση των δικών του μέσων, προκρίνοντας μάλλον το οutsourcing της πολιτικής κυβερνητικής προπαγάνδας. Στο ίδιο κλίμα ωμών παρεμβάσεων κινούνται και οι αλλαγές στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή», όπου προσφάτως εξωθήθηκε σε παραίτηση (με τη βούλα της Πολιτικής Γραμματείας…) ο διευθυντής της Κωστής Νικολακάκος, αντικαταστάτης του οποίου φέρεται ο Αγγελος Τσέκερης, προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου (και εις των συντακτών των περιβόητων non papers).

 
 
 

Τον αποκήρυξαν και οι πρώην σύντροφοί του

Και όπως έγραφαν «Τα Νέα» …. Θέλω να σας ενημερώσω για ένα ζήτημα – όχι ήσσονος πολιτικής σημασίας – που έχει προκύψει περίπου ως παράπλευρη απώλεια της υπόθεσης Novartis. Αφορά  τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις σχέσεις του με το κόμμα που τον ανέδειξε πολιτικά και τον αξιοποίησε σε ευαίσθητες κρατικές θέσεις όταν ήταν στην εξουσία. Τη ΝΔ εννοώ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον καθιέρωσε πολιτικά. Γαλάζιος πληροφοριοδότης μου, λοιπόν, μου επισήμανε ότι μέχρι πρότινος ο Παπαγγελόπουλος ήταν κάτι σαν τοτέμ για τους νεοδημοκράτες. Μπορεί να μην τον συμπαθούσαν πολύ λόγω της στροφής που έκανε στην πολιτική του καριέρα, αλλά κανείς δεν έλεγε τίποτα δημοσίως για εκείνον. Κάτι οι στενές του σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι η φιλία του με τον Κώστα Καραμανλή, βρισκόταν στο απυρόβλητο. Πολλές οι οφ δε ρέκορντ κουβέντες, κανένα όμως επίσημο σχόλιο. Αυτή η περίοδος φαίνεται ότι τελείωσε. Και μάλιστα με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά. Να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση στον Παπαγγελόπουλο (μαζί με εκείνη στον Αλέξη Τσίπρα). Επειτα του επιτέθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης και απ’ όσα ακούω θεωρώ βέβαιο ότι έπονται και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η μάχη δεν το γνωρίζω. Μπορώ, ωστόσο, να σας διαβεβαιώσω ότι θα κρατήσει αρκετά. Οπως μου είπε δε τακτικός συνομιλητής του Σαμαρά, εκείνος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, χωρίς να υπολογίζει ποιος είναι φίλος με ποιον. Για να το πω σαιξπηρικά, «η κόλαση είναι άδεια κι όλοι οι διάβολοι είναι εδώ». 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....