Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/03/18

 

Το τελευταίο ρεπορτάζ

Θα ξεκινήσουμε και σήμερα με το τελευταίο ρεπορτάζ, με τις πληροφορίες να αναφέρουμε (στη σκιά και του χθεσινού ήρεμου Eurogroup) πως η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για προληπτική γραμμή πίστωσης, κυρίως λόγω του «μαξιλαριού» των 15δις ευρώ που υπάρχει.  

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ και πρόσφατα δημοσιεύματα, από τα 15δις ευρώ, τα περίπου 4δις ευρώ έχει κατατεθεί στις εμπορικές τράπεζες και αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, κυρίως εάν η λήξη του προγράμματος επιφέρει και απώλεια της δυνατότητας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω της ΕΚΤ, με τη χρήση του λεγόμενου waiver.

 Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα περίπου 10,7δις ευρώ, αυτά θα προέλθουν από τις εκδόσεις ομολόγων, τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του δημοσίου που βρίσκονται στην ΤτΕ (αν και αυτό θέλει μια μεγαλύτερη διερεύνηση) και φυσικά το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ενδιαφέρον έχει και αυτό που έγραψαν πριν από μερικές ημέρες «Τα Νέα» πως αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως κατά την πρόσφατη συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με τους επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών, ο Γιάννης Στουρνάρας όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση στη σταδιακή αύξηση των τοποθετήσεων κεφαλαίων στις συστημικές τράπεζες, αλλά εμφανίστηκε υπέρμαχος αυτής της προοπτικής, η οποία θα τονώσει τη ρευστότητα του συστήματος. Κρατάμε πάντως και τις επισημάνσεις πως τα βήματα αύξησης των κεφαλαίων που τοποθετούνται σε λογαριασμούς των εμπορικών τραπεζών (με απόδοση λίγο χαμηλότερη από το 1% έναντι μηδενικής απόδοσης στην ΤτΕ) θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή για να μην επηρεαστεί όλο το σύστημα, δηλαδή τα ποσά του ELA κτλ

 
 
 

Δεν το καταλαβαίνουμε  

Αρχικά να συγχαρούμε την κυβέρνηση για τις νέες επιτυχίες του προστατευόμενου επιχειρηματία της, του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ειλικρινά όμως θα εκφράσουμε μια απορία. Γιατί να σταματήσει και να κινδυνεύσει με συνολική καταστροφή το ελληνικό ποδόσφαιρο (διετής αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη κτλ). Γιατί να μην τιμωρηθεί απλά ο ΠΑΟΚ, όπου ο βασικός μέτοχος της ομάδας εισέβαλε σαν άλλον “γκάνγκστερ”  στο γήπεδο, με ένα μάτσο μπράβων και επιδεικνύοντας το όπλο το οποίο κατείχε διέκοψε τον αγώνα!!! Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ (εμείς δεν ασχολούμαστε πλέον και τόσο πολύ με τα αθλητικά), αλλά αυτές τις λογικές δεν τις καταλαβαίνουμε. Για την ακρίβεια νιώθουμε πως για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί, με προκλητικό και πάνω από όλα επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο, να προστατεύσει τον κ. Ιβάν Σαββίδη. Αλλά φαίνεται πως και αυτό είναι στα πλαίσια της αλλαγής που συντελείται στη χώρα. Όλα να πηγαίνουν προς το χειρότερο.

 
 
 

 

Δύο έξυπνα σχόλια

Και να αναφέρουμε και δύο πολύ έξυπνα σχόλια τα οποία διαβάσαμε στην Athens Voice. Πραγματικά πολύ εύστοχα, δύο σχόλια που λένε μεγάλες αλήθειες: 

«Νομίζαμε ότι θα καταντήσουμε Κολομβία της Μεσογείου αλλά τελικά θα μας κάνουν την Ουκρανία του Αιγαίου».

«Να και η αγορά για 4 φρεγάτες. Ευτυχώς που ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά και ξανάρχισε το κυνήγι των εξοπλισμών και το εμπόριο όπλων».

 
 
 


 

«Αυτή η χώρα δε σώζεται»

Και σε αυτό το σημείο θα επαναλάβουμε την αγαπημένη μας ατάκα  «αυτή η χώρα δε σώζεται». Και δεν το λέμε αυτό για  τα όσα γράψαμε παραπάνω, με τον «Ιβάν τον τρομερό».  Αλλά γιατί καθημερινά τον τελευταίο καιρό μαθαίνουμε για διάφορα ρουσφέτια, με διορισμούς από το παράθυρο, μετακινήσεις υπαλλήλων και διάφορα άλλα. Και όλα δείχνουν πως με τη χώρα να έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός, με την κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο (επίσημο και «ανεπίσημο» - δηλαδή ρουσφέτια από το παράθυρο) να χαϊδέψει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Και το έχουμε γράψει άπειρες φορές! Προκοπή έτσι δε γίνεται!

 
 
 

 

Κακή αρχή για τον Κουβέλη

Και σύμφωνα με τα Παραπολιτικά τώρα, προβληµατισµένοι αποχώρησαν οι αξιωµατικοί που συµµετείχαν την περασμένη Τετάρτη στη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη µε στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων και άλλους παράγοντες της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών και Επενδύσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άµυνας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Γ∆ΑΕΕ, όπου τον ενηµέρωσαν για τη λειτουργία της, αλλά και για όλα τα τρέχοντα θέµατα.

Μετά την ενηµέρωση, οι περισσότεροι από όσους πήραν µέρος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους, καθώς ο κ. Κουβέλης, παρά τη διάθεση που είχε να αντιληφθεί τα θέµατα, δεν τα... κατάφερε.

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Δηλαδή αυτό ήταν έκπληξη;  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....