Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/04/18

 

Σημαντική συνάντηση

Θα ξεκινήσουμε με την τελευταία ειδησεογραφία και μια σημαντική συνάντηση την οποία αναμένουμε σήμερα. Μια σημαντική συνάντηση που γίνεται λίγες μόνο ημέρες πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Σήμερα λοιπόν θα έχουμε το πρώτο «ραντεβού» του κ. Τσακαλώτου με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholzθ. Φυσικά και το κύριο ζήτημα θα είναι η επόμενη ημέρα της λήξης του τρέχοντος προγράμματος και κυρίως οι τελικές αποφάσεις για το χρέος, στη σκιά και των τελευταίων δημοσιευμάτων του γερμανικού τύπου.

Να θυμίσουμε όπως οι βασικές διαπραγματεύσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον όπου το τριήμερο 20 – 22 Απριλίου πραγματοποιείται η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ (θα υπάρξει συνάντηση και του κ. Τσακαλώτου με την Κ. Λαγκάρντ).

Προσωπικά εμείς παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι πως οι τελικές αποφάσεις θα είναι πιο θετικές από αυτές που αρχικά είχαν διαφανεί.

 
 
 

Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο με τις εκκρεμείς συντάξεις. Αυτός ήταν o τίτλος χθεσινού δημοσιεύματος, με το ρεπορτάζ να σχολιάζει πως με προσωρινή σύνταξη 345 ευρώ τον μήνα καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δεν μπορεί να εκδώσει εγκαίρως τις οριστικές τους συντάξεις.

Εμείς λοιπόν θα σας «αποκαλύψουμε» πότε, μαζικά, θα πληρωθούν, οι συντάξεις όπως και αρκετά εκκρεμή εφάπαξ (αλλά και άλλες εκκρεμότητες, όπως μεγάλος μέρος των χρεών του δημοσίου στους ιδιώτες). Λίγο πριν τις εκλογές. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως λίγο πριν τις εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές),  η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους θα αρχίσει μαζικά να πληρώνει (πιθανόν και σκοπίμως να μένουν παγωμένες τώρα για να πληρωθούν λίγο πριν τις εκλογές) ……. Και φυσικά δε θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο …. Αφού και προηγούμενες κυβερνήσεις έχουνε ακολουθήσει αντίστοιχες στρατηγικές. Πόσο μάλλον τώρα με το Σύριζα.

 
 
 

Άλλο ένα κορυφαίο Σκίτσο

 

Τώρα σε σχέση με τη γνωστή συζήτηση για το ζήτημα της καθαρής εξόδου, θα λέγαμε πως το παρακάτω του κ. Πετροπουλάκη είναι ένα ακόμη κορυφαίο σκίτσο που περιγράφει  με τον καλύτερο τρόπο την όλη κατάσταση.

 

 
 
 

Τώρα δέσαμε

Και με μεγάλη συγκίνηση διαβάσαμε πως την απόφαση να προχωρήσει σε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία έχει λάβει η Κατερίνα Παπακώστα. Η ανεξάρτητη βουλευτής, που διεγράφη από τη ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο μετά από σειρά διαφοροποιήσεων, το τελευταίο διάστημα εντείνει την κινητικότητα της και λέγεται πως αναμένεται να ανακοινώσεις την ίδρυση κόμματος. Μια μεγάλη ημέρα για τη χώρα και τη Δημοκρατία θα σχολιάσουμε εμείς φανερά συγκινημένοι για αυτήν την εξέλιξη. 

 
 
 

Η... μπαλαρίνα και η «μαγκιά» της χώρας

Τα παρακάτω έγραψε ο "Βηματοδότης" .... Ηταν, νομίζετε, στήριξη προς τον Πάνο Καμμένο αυτό που δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας ή το αντίθετο; Γιατί εάν επιχειρήσεις να δικαιολογήσεις τον υπουργό Αμυνας επειδή φορά συχνά στολή παραλλαγής λέγοντας πως δεν είναι... μπαλαρίνα, μάλλον ως στήριξη δεν μπορεί να εκληφθεί. Κι ας λέει ο βουλευτής ότι με αυτόν τον τρόπο τον στηρίζει. Αλλωστε είναι γνωστός ο τρόπος που ο κ. Βέττας «στηρίζει» γενικώς την κυβερνητική πολιτική...

nnn

Τις προάλλες είχε δηλώσει με καμάρι πως το πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η... υποφορολόγηση, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πάντων. Αυτή τη φορά μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι με αφορμή το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο, ο κ. Βέττας πέραν της στήριξης που προσέφερε (έτσι όπως προσέφερε) στον κ. Καμμένο, έφθασε στο σημείο να ξεστομίσει «πολεμοχαρείς» ατάκες του τύπου: «Η χώρα απάντησε με "μαγκιά" στους Τούρκους» ή «Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει... ξίδι». Το περίεργο είναι ότι ουδείς στην κυβέρνηση ασχολήθηκε με τον κ. Βέττα, παρά μόνον η αντιπολίτευση με κάποια ειρωνικά σχόλια, τη στιγμή που στο Twitter έγινε πάρτι.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....