Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/06/18

 

Το αποκλείουμε

Θα ξεκινήσουμε με το πιο ενδιαφέρον σενάριο το οποίο κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες .. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλος θα ρίξει την κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!!! Θα θέσει δηλαδή «βέτο» απειλώντας με παραίτηση του και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Εμείς απλά θα πούμε πως αποκλείουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θυμίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν η επιλογή του κ. Τσίπρα. Και χωρίς να λέμε ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνει (αντίθετη άποψη έχουμε), δεν πιστεύουμε πως ο κ. Παυλόπουλος είναι ο πολιτικός που θα λάβει τέτοιες ριζοσπαστικές πολιτικές αποφάσεις. Και για να πούμε το καρφί μας. Τώρα δεν πιστεύουμε πως ο κ. Παυλόπουλος πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση. Πιστεύουμε όμως πως ο κ. Παυλόπουλος στα δραματικά γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε υποχρέωση να παρέμβει και να απειλήσει μέχρι και με πτώση της κυβέρνησης (για να αποφευχθούν τα όσα έγιναν, capital controls κτλ). Αλλά σε αυτή τη χώρα, η καρέκλα είναι πολύ πιο γλυκιά από το συμφέρον της χώρας.  Και το έχουνε αποδείξει όλα τα κόμματα, όλα αυτά χρόνια …. Πόσο μάλλον ο Σύριζα τώρα.

 
 
 

ΔΝΤ

Και στα των διαπραγματεύσεων για το χρέος τώρα, εμείς με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα από τη Γερμανία, θα επαναλάβουμε πως όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αποφάσεις για το χρέος. Ωστόσο αυτές θα είναι εξαιρετικά μέτριες, αποφάσεις οι οποίες επί της ουσίας θα μεταφέρουν το ζήτημα για πολλά χρόνια αργότερα, με την Ελλάδα να μένει πάντα σε ένα καθεστώς πλήρους εξάρτησης από τους δανειστές. Τώρα όσον αφορά το ΔΝΤ και εδώ τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουνε. Ότι σχεδόν αποκλείεται το ΔΝΤ να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα. Το ταμείο θα μείνει στο πρόγραμμα, ωστόσο χωρίς να βάλει νέα χρήματα και με το ρόλο συμβούλου. Επί της ουσίας, αυτό που ήδη συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, περίπου 1 και πλέον χρόνο. Και ουσιαστικά αυτό εννοούμε προχθές η Κ. Λαγκάρντ όταν είπε θα μείνουμε στο ελληνικό πρόγραμμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

 
 
 

Πόσο ειρωνικό είναι αυτό !!

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν υπάρχει πιο ειρωνικό πράγμα για τη χώρα μας, από το να ακούμε τον κ. Μπαλαούρα να μιλάει για ανάπτυξη και για ΕΣΠΑ.  "Η Ελλάδα είναι πρώτη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ” είπε με χαρακτηριστικό ύφος και ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μπαλαούρας, την ίδια ώρα που μαθαίνουμε πως η κα Φ. Φωτίου θα κάνει διάλεξη με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία»).

Και μόνο που φθάσαμε το 2018 και μετά από περίπου 10 χρόνια απίστευτης κρίσης έχουμε στην ελληνική κυβέρνηση τον κ. Μπαλαούρα και μάλιστα αυτός μιλάει για ανάπτυξη, είναι χαρακτηριστικό του πόσο πολύ έχει ξεπέσει αυτή η χώρα.

 
 
 

Ποιό είναι το πιο ανησυχητικό;

Πάμε τώρα στην ιστορική συνάντηση του Trump με τον Κιμ. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι οι δύο ηγέτες θα τα βρουν. Πάντα δύο «τρελοί» τα βρίσκουν. Έτσι δε λέει ο λαός. Αλλά ξέρετε ποιό είναι το πιο ανησυχητικό; Όχι για τις ΗΠΑ αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Ότι στη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, ο πιο σοβαρός φαίνεται να ήταν ο Κιμ, με τον Trump να έχει τη γνωστή εικόνα (στα όρια της παράνοιας), με γκριμάτσες και απίστευτα «τικ» στα χέρια και όχι μόνο. Εκεί λοιπόν έφθασε ο πλανήτης. Μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Κιμ, ο ηγέτης της Κορέας να φαίνεται πιο σοβαρός!!!!

 
 
 

 

Θα ολοκληρώσει;

 

Και στα πλαίσια των παραπάνω και βλέποντας και τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό με το ζήτημα του εμπορικού πολέμου θα εκφράσουμε μια μεγάλη απορία που έχουμε. Μια απορία που έχουν πάρα πολλοί. Θα τελειώσει ο Trump τη θητεία του; Κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για αυτό!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....