Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/08/18

Αυτό θα πει να εκσυγχρονίζεις το κράτος

Επειδή με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον περιβόητο εκσυγχρονισμό του κράτους. Και επειδή άπειρες φορές έχουμε ακούσει για τον περιβόητο εκσυγχρονισμό του κράτους που έρχεται. Σας παρουσιάζουμε την παρακάτω ιστορία. Έξω λοιπόν από την ΑΑΔΕ αλλά εντός του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα ακόμα και σε νευραλγικές υπηρεσίες, θα καταλήξουν όσοι υπάλληλοι της Αρχής αξιολογηθούν αρνητικά, ενώ ακόμα κι αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, θα συσταθούν νέες, προσωπαγείς. Ειδικότερα, αυτά προβλέπονται στην ΚΥΑ, που υπογράφουν ο Ε. Τσακαλώτος και η Ο. Γεροβασίλη. Ειδικότερα,  οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέρονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένων των Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

 
 
 

Έχει δίκαιο !!

Προσωπικά είχαμε γράψει την άποψη μας για τη Ρωσία, αρκετά πριν συμβούν τα όσα συμβαίνουν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία. Και είχαμε πει πως κυρίως λόγω των ενεργειακών ζητημάτων, η Ρωσία έχει πάει επικίνδυνα κοντά στην Τουρκία. Μια στάση η οποία σίγουρα είναι εναντίον των ελληνικών συμφερόντων και της προσπάθειας της χώρας να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια σε έναν ενεργειακό κόμβο. Όχι μια ενεργειακή υπερδύναμη, όπως υπερβολικά γράφουν κάποιοι. Αλλά σίγουρα ένας  σημαντικός ενεργειακός κόμβος, με μεγάλα συμφέροντα και για την ελληνική οικονομία.

Προσωπικά λοιπόν θεωρούμε πως η κυβέρνηση έχει απόλυτο δίκαιο  στην διαμάχη με τη Ρωσία. Και μπορεί και η τελευταία ανακοίνωση Κοτσιά να ήταν σκληρή. Αλλά έτσι είναι η αλήθεια. Η Ρωσία η οποία ιστορικά ουσιαστικά ποτέ δεν μας έχει βοηθήσει (το εναντίον) βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Τουρκία. Και μπορεί κάποιοι να χαρακτηρίζουν αυτή τη φιλία, λυκοφιλία. Ωστόσο είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μια αρκετά επικίνδυνη σχέση για τη χώρα μας. Και ιστορικά, από αυτές τις περιβόητες λυκοφιλίες, πολλές φορές κάποιες χώρες την έχουνε πληρώσει.

 
 
 

Τουρκία

Ξεσπάθωσε τις τελευταίες ημέρες ο Ερντογάν, όπου με φόντο την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος έκανε την ακόλουθη φοβερή δήλωση: «Αν αυτοί έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον κόσμο μας και το Θεό μας». Μάλιστα λίγο αργότερα έκανε έκκληση στους τούρκους «να βγάλουν τα χρήματα τους από τα στρώματα και να τα κάνουν λίρες».

Αυτό όμως που ξέχασε να πει ο Ερντογάν είναι ότι τα δικά του χρήματα, όπως και τα δεκάδες εκατομμύρια της οικογένειας του τα έχει μετατρέψει σε δολάρια και τα έχει βγάλει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό!!! Και αυτό είχε αποδειχθεί με βάση απόρρητα στοιχεία των αμερικανικών αρχών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες.

Αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς στην Ελλάδα τα ξέρουμε καλά αυτά. Αυτές τις πατριωτικές κορώνες, με τον λαό να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και τα «μεγάλα κεφάλια» να έχουνε βγάλει τα χρήματα τους εκτός χώρας.

 
 
 

Τουρκία (2)

Και συνεχίζοντας με τα της Τουρκίας, σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει την Παρασκευή. Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο άσχημα. Και θα γίνουν πολύ πιο άσχημα λόγω του ότι ο Ερντογάν, αλλά και τα πρόσωπα που έχει τοποθετήσει σε στρατηγικές θέσεις, δεν έχουνε τις ικανότητες να διαχειριστούν μια τόσο σοβαρή οικονομική κρίση.

Γιατί όταν επιλέγεις για διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας τον φίλο σου (ένα πρόσωπο που κανείς δεν εμπιστεύεται – το είχαν γράψει και οίκοι αξιολόγησης σε αναλύσεις) και βάζεις για ΥΠΟΙΚ τον γαμπρό σου. Αυτά παθαίνεις. Βλέπεις το νόμισμα σου να καταρρέει σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά και τη χώρα να βρίσκεται στα όρια οικονομικής καταστροφής. Είναι κάτι αντίστοιχο όπως όταν στην Ελλάδα ο Τσίπρας έβαλε για ΥΠΟΙΚ τον Βαρουφάκη και φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τον πλήρες ανθελληνισμό των ελληνικών τραπεζών.  

 
 
 

Ελλαδάρα

Και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει στην εισαγωγή για τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του κράτους, τα παρακάτω τα διαβάσαμε από το aftodioikisi.gr και είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού που κατά καιρούς επαναλαμβάνουμε. Πως αυτή η χώρα δε σώζεται.

---------------

Στο «βαθύ κράτος» φαίνεται πως κολλάει η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στην Αττική, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, δεν δείχνει διατεθιμένη να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία. Αυτό προκύπτει τόσο από τη στάση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπύρου Κοκκινάκη κατά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Λάυριο όσο και από απάντηση του ίδιου του κ. Κοκκινάκη στην Περιφέρεια Αττικής.

Να σημειωθεί ότι ο Σπ. Κοκκινάκης που επελέγη το Μάιο του 2017 μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι στενός κομματικός φίλος του νυν υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος το 2015 τον είχε επιλέξει ως γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, όπου και προΐστατο.

Μάλιστα, η σχέση του με τον Π. Κουρουμπλή χρονολογείται από τη δεκαετία του 90 όταν είχαν στενή συνεργασία τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο υπουργείο Υγείας το διάστημα 1990-93 που ο νυν υπουργός Ναυτιλίας ήταν ήταν γενικός γραμματέας Πρόνοιας επί υπουργίας Κώστα Γείτονα και ο κ. Κοκκινάκης Διευθυντής Πρόνοιας του υπουργείου.

Παράλληλα συνδικαλιστές του υπουργείου Υγείας τον κατηγορούν ότι επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου εφάρμοσε κατά γράμμα και με μεγάλο ζήλο το νόμο Μητσοτάκη που οδηγούσε σε απόλυση το 15% των εργαζομένων: «Ως Διευθυντής Πρόνοιας υπήρξε μνημονιακότερος των μνημονιακών καθώς έσπευσε πρώτος και καλύτερος να υπογράψει την απόφαση επιμερισμού για τις «αξιολογήσεις» (ν.4250/2014) και μάλιστα το έκανε τη Μεγάλη Βδομάδα καθώς μετά θα έφευγε με άδεια και δεν ήθελε να χάσει την προθεσμία που έληγε την Κυριακή του Θωμά, αν και θα δινόταν παράταση! Δηλαδή, ο κ. Κοκκινάκης εφάρμοσε στον εργασιακό του χώρο έναν νόμο που οδηγούσε το 15% των εργαζομένων σε απόλυση. Την ίδια στιγμή ο ίδιος έκανε «χοντρή» απεργοσπασία, αφού η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει όλους τους εργαζόμενους σε απεργία-αποχή από την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και σε αυτό το κάλεσμα είχε ανταποκριθεί το 95-98% των εργαζομένων στο Δημόσιο πανελλαδικά!», αναφέρει σε δήλωση του το 2015 ο πρώην Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην δομή ψυχικής υγείας «Περιβολάκι» Αντώνης Δημάκης.

Το επεισόδιο με τον πρωθυπουργό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ερωτήθηκε από τον πρωθυπουργό, και μάλιστα περισσότερες τις μία φορές,  πότε θα είναι έτοιμη η υπηρεσία του να ξεκινήσει το γκρέμισμα των αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν πρωτόκολλο κατεδάφισης, ο κ. Κοκκινάκης δεν έδωσε καμία απάντηση.

H απάντηση στην Περιφέρεια Αττικής

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες σε απάντησή του στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Κοκκινάκης ανέφερε σειρά εμποδίων για την κατεδάφιση αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τον κ. Κοκκινάκη, μεταξύ άλλων:

-H Aποκεντρωμένη κατεδαφίζει όσα ακίνητα έχουν χαρακτηριστεί οριστικά και τελεσίδικα κατεδαφιστέα από τις Υπηρεσίες Δόμησης(πρώην Πολεοδομίες) των δήμων. Η αρμοδιότητα των κατεδαφίσεων βρίσκεται σε φάση μεταβίβασης από την Αποκεντρωμένη στην Περιφέρεια με βάση τον ν. 4495/2017. Όμως για να μεταβιβαστεί πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Δεν θα ήταν δυνατό να προβούμε σε κατεδάφιση οποιασδήποτε αυθαίρετης κατασκευής, και μάλιστα σε τόσο περιορισμένο χρόνο, εάν δεν γνωρίζουμε σε τι αυτή συνίσταται και την ακριβή θέση της, στοιχεία που δεν δίνονται με το έγγραφο της πολεοδομίας.

-Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας «θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τους Δήμους Αττικής (…) υποδεικνύοντάς τους τις εκάστοτε κατασκευές/κτίσματα που εντοπίζουν στις περιοχές των ρεμάτων κατά την άσκηση των καθηκόντων καθαρισμού και αστυνόμευσης”(αυτές οι αρμοδιότητες είναι της Περιφέρειας)

-Άμεση κατεδάφιση χωρίς καμία διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο για αυθαίρετα που εντοπίζονται κατά την ώρα που κατασκευάζονται ( επ’ αυτοφώρω), διαδικασία που εξ όσων γνωρίζουμε ουδέποτε εφαρμόστηκε από πολεοδομική ή αστυνομική αρχή.

-Η Αποκεντρωμένη «δεν διαθέτει δικά της συνεργεία τα οποία θα μπορούσαν πιθανόν να κατεδαφίζουν επί καθημερινής βάσεως τελεσίδικα αυθαίρετα- και πάλι δεν θα αρκούσαν για την κατεδάφιση χιλιάδων αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες”.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....