Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 13/11/17

 

Αυτό κρατάμε από τη συνέντευξη

 

Αναφορικά με τη συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου, εμείς θα μείνουμε κυρίως στην αναφορά του έλληνα ΥΠΟΙΚ  ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το ταχύτερο δυνατόν και εντός χρονοδιαγράμματος για την γ' αξιολόγηση και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα συγκεκριμενοποιηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

 

Και το καλό είναι ότι οι δηλώσεις Τσακαλώτου επιβεβαιώνονται και από κύκλους των δανειστών, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται καλά. Και όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ποτέ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα) το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει κλείσει η αξιολόγηση …..

 

Εμείς συνεχίζουμε να μην πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα έχει μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, ωστόσο να δούμε κα αυτά που είπε ο υπουργός οικονομικών. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για μια «καθαρή έξοδο» από το Πρόγραμμα, ενώ το ευχάριστο είναι ότι όλο και περισσότεροι «παίκτες», οι θεσμοί και οι χώρες του Eurogroup, προσανατολίζονται σε μια ευνοϊκή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

 
 
 

 

Ελληνικό

 

Τώρα στα του Ελληνικού και μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, με την ανακοίνωση της Lamda Development και τα προβλήματα με το project, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να επιλυθούν τα προβλήματα. Ναι μεν κάποια στελέχη της κυβέρνησης αφήνουν κάποια υπονοούμενα για την εταιρεία, ωστόσο επικαλούνται τις προ εβδομάδες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού «ότι το project του ελληνικού θα γίνει» …. και λένε ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να λυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσει το project.

 

Μάλιστα προαναγγέλλουν ανάληψη δράσεων για άμεση επίλυση των προβλημάτων. Όπως λένε τα ίδια τα στελέχη, η υπόθεση του ελληνικού δεν έχει καμία σχέση με τις σκουριές και ότι τα προβλήματα με το ελληνικό θα λυθούν άμεσα.  Τι να πούμε τώρα εμείς. Το ευχόμαστε γιατί η σημασία του project για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια είναι τεράστια.

 
 
 

Μόνο στην Ελλάδα …. Αλλά μόνο

 

Τώρα για το σάλο που προκλήθηκε από μια φράση που υπήρχε σε προκήρυξη διαγωνισμού από τη δημοτική αρχή Περιστερίου, για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τι μπορούμε να πούμε εμείς τώρα. Ότι τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν μόνο στη χώρα μας. Σε καμία άλλη δυτική οικονομία και χώρα της ευρωζώνης. Για όποιον δεν γνωρίζει την ιστορία. Πρόκειται για την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, πρ/σμού 39.998,68 €»

 

Στο έγγραφο ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών.

 

Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

 

Και επαναλαμβάνουμε. Ότι αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει μια εκτεταμένη διαφθορά στα πάντα, αλλά και μια προχειρότητα στα πάντα, μέχρι και στην διακήρυξη ενός διαγωνισμού. Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια κρίσης και δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Παρά μόνο ότι η χώρα έχει φτωχαίνει.

 

 

 
 
 

Μοναδική περίπτωση  

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη χώρα στον δυτικό κόσμο όπου συζητείται τόσο πολύ και τόσο συχνά το ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές;». Στις περισσότερες το ερώτημα δεν αναφέρεται, αλλά και ο κόσμος δεν κουβεντιάζει τα πολιτικά παρά μόνον κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Τα παραπάνω πολύ σωστά είχε γράψει σε ένα πρόσφατο άρθρο του ο κ. Αλέξης Παπαχελάς. Και στα πλαίσια και των όσων γράψαμε παραπάνω, θα επαναλάβουμε ότι απλά η Ελλάδα είναι μια μοναδική χώρα. Μοναδική χώρα όπως είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο κ. Σόιμπλε αλλά και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Και το έχουν καταλάβει οι πάντες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.  Και δυστυχώς για τη χώρα μας, θα παραμείνουμε μια  μοναδική χώρα.

 
 
 

 

Κυριάκος: «Ηρθα από το πουθενά»

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. ο δημοσιογράφος της Politico.eu Ράιαν Χιθ έκανε μια εύλογη ερώτηση στον Κυρ. Μητσοτάκη (φωτογραφία): «Γιατί θα είναι διαφορετική μια πρωθυπουργία Μητσοτάκη στην Ελλάδα;». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αμέσως «εύλογο το ερώτημα» (ωσάν να το περίμενε), επειδή προέρχεται, όπως είπε, από μια πολιτική οικογένεια. Η συνέχεια όμως έχει ενδιαφέρον...

 

nnn

 

Πρώτα από όλα υπενθυμίζει στους πάντες και κυρίως στους βουλευτές του κόμματος ότι κανείς από αυτούς δεν στήριξε την υποψηφιότητά του στην προεδρία του κόμματος και ότι έγινε πρόεδρος προερχόμενος από το... πουθενά, κάτι σαν κομήτης, θα πρόσθετα. Λέει λοιπόν:

 

nnn

 

«Ημουν αουτσάιντερ, κανείς δεν πίστευε ότι θα κέρδιζα τις εκλογές, ούτε ένας βουλευτής από την ΚΟ δεν υποστήριξε την υποψηφιότητά μου». Για να συνεχίσει: «Ηρθα από το πουθενά, αλλά σε μια ανοιχτή διαδικασία κατόρθωσα να κινητοποιήσω πολλούς που δεν ανήκαν στο κόμμα μου». Βεβαίως δεν ξεχνά και τον Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος να σημειώσω ότι χρησιμοποίησε ασυνήθιστη σκληρή γλώσσα εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) και είπε για τον Πρωθυπουργό: «Οι Ελληνες έχουν πληρώσει ακριβά τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα...».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....