Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 14/02/18

 

Κλειστή συνάντηση για την Ελληνική οικονομία στο Λονδίνο

Ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία θα αναφερθούμε σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Την κλειστή συνάντηση η οποία υπήρξε σε συγκεκριμένο (από τα πιο γνωστά) members club του Λονδίνου, με θέμα την ελληνική οικονομία. Τη συνάντηση οργάνωσε ελληνικής καταγωγής broker, ο οποίος βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Μ. Βρετανία και ο οποίος προσκάλεσε αρκετούς από τους γνωστούς ανθρώπους του “City του Λονδίνου”. Και κυρίως ποιό ήταν το συμπέρασμα. Ότι αν και ποτέ με την Ελλάδα δε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αλλάξει σελίδα.  Βέβαια όλοι συμφώνησαν σε κάτι το οποίο και εμείς πιστεύουμε. Πως ένα αγκάθι θα είναι οι ρυθμοί που μπορεί να επιτύχει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Τώρα όσον αφορά τα stress tests, το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα τεστ αντοχής.   

 
 
 

 

«Όχι αυτή τη φορά θα υπάρξουν εξελίξεις»….

«‘Όχι αυτή τη φορά θα υπάρξουν εξελίξεις» αυτό ήταν το σχόλιο το οποίο έκανε άνθρωπος του Σύριζα στο χθεσινό μας σχόλιο ότι για ακόμη μια φορά στην προανακριτική για την Novartis δε θα γίνει τίποτα. Σύμφωνα με τα όσα είπε το στέλεχος του Σύριζα «αυτή τη φορά μιλάμε για ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων και θα αποδειχθεί», αν και προσωπικά απορούμε πως μπορεί κανείς να είναι σίγουρο για αυτό και τι γνωρίζει.

Ασχέτως πάντως των όσων λένε κάποιοι, εμείς θα επιμείνουμε ότι για ακόμη μια φορά δε θα γίνει τίποτα. Και πιθανόν δε θα γίνει τίποτα ουσιαστικά, γιατί επί της ουσίας κανείς δεν το θέλει. Γιατί όπως είχαμε γράψει και χθες, μεταξύ «κατεργαρέων ειλικρίνεια». Απλώς η όλη ιστορία γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ……. Και στα πλαίσια μιας σκληρής πολιτικής κόντρας.

 
 
 

 

Πάγκαλος

Τώρα για τις περιβόητες δηλώσεις του απίστευτου Πάγκαλου («καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος») τι να πει κανείς. Απλώς εμείς να θυμίσουμε ότι αυτόν τον άνθρωπο είχε επιλέξει η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση για αντιπρόεδρο της χώρας, υπεύθυνο (ανάμεσα σε άλλα) για την αναδιάρθρωση των οργανισμών του δημοσίου (είχε ένα χαρτί με τους οργανισμούς φάντασμα τους οποίους περιέφερε για σχεδόν δύο χρόνια). Αλλά ας θυμίσουμε και κάτι άλλο. Ότι ο κ. Πάγκαλος που τώρα πουλάει πατριωτισμό ήταν αυτός που παρέδωσε τους τούρκους στον Οτσαλάν και κυρίως αυτός που στα γεγονότα των Ιμίων είχε χαρακτηρίσει την ελληνική σημαία ένα κομμάτι πανί. Βέβαια θα μας πει κανείς …. Γιατί μας κάνουνε εντύπωση όλα αυτά; Μια ζωή αυτά δε συμβαίνουμε με τους έλληνες πολιτικούς.

 
 
 

Εμείς αυτό θεωρούμε την πιο σημαντική είδηση

Εμείς ξέρετε ποιά θεωρούμε την πιο σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας; Όχι φυσικά της βλακείες του κ. Πάγκαλου. Αλλά την αναφορά του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος προειδοποίησε πως το 50% όλων των θέσεων εργασίας θα χαθούν με την αυτοματοποίηση. Και μπαίνοντας σε μια άλλη συζήτηση, προσωπικά είμαστε εξαιρετικά πιο απαισιόδοξοι πιστεύοντας ότι το ανθρώπινο είδος έχει βάλει τις βάσεις για να χάσει τις επόμενες δεκαετίες (πιθανόν νωρίτερα από ότι όλοι έχουν φανταστεί) τον έλεγχο από τα ρομπότ.

Για την ιστορία … «Τα επόμενα χρόνια, 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους σε όλον τον κόσμο, ενώ 300 εκατομμύρια νέοι θα αναζητήσουν εργασία», τόνισε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη στο Ντουμπάϊ. «Το πρόβλημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι το κρισιμότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα», δήλωσε ο Κιμ.

Όπως είπε, «μέχρι το 2030, το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί. Περίπου 182 εκατομμύρια άνθρωποι θα αναζητούν θέσεις εργασίας, που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός εξαλείφουν θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, που είχαν μειωθεί άλλωστε πολύ από την εμφάνιση της βιομηχανικής επανάστασης. Και καθώς ο κόσμος γίνεται πιο διασυνδεδεμένος ψηφιακά μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αυξάνοντας τις προσδοκίες όλων, πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια απογοήτευση τα επόμενα χρόνια, εκτός εάν οι κυβερνήσεις δράσουν τώρα για να ξεπεράσουν το πρόβλημα».

Ο Κιμ αναρωτήθηκε: «Τι συμβαίνει όταν οι φιλοδοξίες αυξάνονται, αλλά την ίδια ώρα θέσεις εργασίας εξαφανίζονται;»

«Περίπου 50% όλων των θέσεων εργασίας σήμερα θα εξαλειφθούν με την επέλαση της αυτοματοποίησης. Το 65% όλων των προπτυχιακων φοιτητών αναζητούν θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν σήμερα. Η εκπαίδευση των ανθρώπων θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να βρεθούν λύσεις στον τομέα της απασχόλησης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων απαντώντας και σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 
 
 

 

Novartis: Τι πρότειναν στον Μητσοτάκη για τον Στουρνάρα

 

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες ισχυρές εισηγήσεις, προκειμένου να συνδεθεί η εμπλοκή του Γιάννη Στουρνάρα στον φάκελο Novartis, με τον θεσμικό του ρόλο. Όπως έγραψαν τα Παραπολιτικά, σύμφωνα με τους υπέρμαχους της άποψης αυτής, θα έπρεπε η Πειραιώς να αναδείξει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στοχοποιείται εκτός των άλλων και για το γεγονός ότι αντικρούει με ρεαλισμό το επιχείρημα της κυβερνησης περί... καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια.

 

Ωστόσο, μέχρι νεωτέρας, η ηγετική ομάδα της ΝΔ αποφάσισε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα στο εν λίγω ζήτημα. «Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση, αλλά σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν θα παίξουμε μικροπολιτικά παιχνιδάκια», έλεγαν στην στήλη κορυφαία στελέχη του στενού συστήματος Μητσοτάκη.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....