Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 14/05/18

 

Απολύτως λογικό & αναμενόμενο

Έχοντας προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι το αναπτυξιακό («ο θεός να το κάνει») σχέδιο της Ελλάδας είναι στα όρια της ηλιθιότητας, μόνο ως φυσιολογικές και αναμενόμενος μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις αντιδράσεις των ξένων. Και όπως μάλιστα διαρρέεται, για ακόμη μια φορά οι ξένοι θα πάρουν την Ελλάδα από το χεράκι και θα την καθίσουν κάτω να γράψει κάτι πιο ρεαλιστικό, ένα σχέδιο το οποίο θα σκοπεύει την πραγματική ανάπτυξη. Ένα σχέδιο που δε θα βασίζεται στο 1,5δις ευρώ από την ανάπτυξη της κάνναβης !!! (ασχέτως αν η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης είναι μεγάλη) και δε θα εστιάζει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την ανάπτυξη των συνεταιρισμών, την αναδιαμόρφωση των συλλογικών συμβάσεων και άλλες τέτοιες «παρεμβάσεις» ….. λογικές που σε μεγάλο βαθμό μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Αυτό που μας εκπλήσσει δεν είναι ότι αντιδρούν οι ξένοι (όπως γράψαμε στην εισαγωγή ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο). Αλλά ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης. Μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει και συνεχίζουμε να περνάμε, στο δρόμο για την έξοδο από το πρόγραμμα και πάνω από όλα ζητώντας μια πειστική λύση για το χρέος, κάποιοι φωστήρες στην κυβέρνηση έκατσαν στο πόδι και έστειλαν για αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας αυτήν την γενικόλογη ανοησία (στα περισσότερα τουλάχιστον σημεία – γιατί υπάρχουν και κάποιο πιο ουσιαστικά κεφάλαια).

 
 
 

Η μεγαλύτερη απόδειξη

Και κακά τα ψέματα. Αυτό το σχέδιο που στείλαμε είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως σε αυτή τη χώρα, σχεδόν δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλώς η χώρα έχει γίνει πιο φτωχή και έχει επιστρέψει εκεί που της αξίζει, με βάση την πραγματική οικονομία. Εκεί που θα ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια αν για περίπου 2 δεκαετίες δεν είχαμε φάει τα λεφτά των ξένων και δεν είχαμε  χρεώσει το ελληνικό χρέος, με τον ελληνικό λαό να ζει το δικό του παραμύθι… Απλώς μια βαλκανική χώρα, που δε θέλει να αλλάξει και να γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα, με ουσιαστική ανάπτυξη και ένα αποτελεσματικό παραγωγικό μοντέλο.  

 
 
 

Καλογρίτσας

Λίγο πριν βγει η είδηση την Παρασκευή, είχαμε προειδοποιήσει από τη στήλη μας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο όμιλος Καλογρίτσα βρίσκεται ένα βήμα πριν «σκάσει». Και όπως λοιπόν έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής  προχώρησε στη λήψη μέτρων κατά του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πληρώνει για τα δάνεια ύψους 108εκ ευρώ που έχει λάβει. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης μας, στον όμιλο υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων, κακοτεχνίες (στα έργα που προσπαθεί να ολοκληρώσει ο όμιλος) και γενικά μια κατάσταση που παραπέμπει σε μια εταιρεία που βρίσκεται πριν το λουκέτο.

Και όπως είχαμε γράψει, η οικογένεια Καλογρίτσα κατηγορεί πως ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας τους έχουν αδειάσει και εμφανίζονται αρκετά εκνευρισμένοι. Φαντάζεστε και μέσα από τα έντυπα του, να αρχίσει ο Καλογρίτσας να επιτίθεται στο Σύριζα. Όπως και αν το δει κανείς, θα είναι εντυπωσιακό.

 
 
 

Τελευταίο ρεπορτάζ

Και στο τελευταίο ρεπορτάζ τώρα. Από σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ενώ την Τετάρτη προβλέπεται να αρχίσουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των Θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Πίτερ Ντολμαν (ΔΝΤ), Φρανσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η αποστολή των θεσμών θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των διαπραγματεύσεων και η διερεύνηση της δυνατότητας επίτευξης συμφωνίας θα πρέπει να γίνει από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο. Θυμίζουμε πως την άλλη Δευτέρα (24/05) θα πραγματοποιηθεί ένα καθοριστικό Eurogroup. Μέσα λοιπόν στην τρέχουσα εβδομάδα, κυβέρνηση και δανειστές θα πρέπει να συντάξουν ένα προσχέδιο της τεχνικής συμφωνίας (compliance report) και μέσα σε μερικές ημέρες να γεφυρωθούν όλες οι διαφορές, να κλείσουνε τα ανοιχτά προαπαιτούμενα και πάνω από όλα να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος (ένας κίνδυνος που πάντα υπάρχει - ένα σενάριο που τα αλλάζει όλα – αν και οι πάντες το υποβαθμίζουν).

 
 
 

Μάλιστα

Και όπως διαβάσαμε και εμείς στη «Βηματοδότη» ….. Σιγά που ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είχε λύσεις να προτείνει στους Θεσσαλονικείς για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη συμπρωτεύουσα την Πέμπτη. Αφού έκανε μια αναφορά (μιλώντας σε ραδιόφωνο) στο καιρικό φαινόμενο, του τύπου «Ποτέ στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε τέτοια καταιγίδα. Επεσαν 70 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε μία ώρα. Για να απορροφηθεί από το αποχετευτικό δίκτυο, έπρεπε τα φρεάτια να έχουν μέγεθος σήραγγας μετρό», πρότεινε: «Οι δημότες πρέπει να έχουν μια δεξαμενή ή καζανάκι νερού στο σπίτι τους για τέτοιες καταστάσεις».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....