Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 14/08/18

Μέχρι τέλος του μήνα…

Αν και μοιάζει λίγο με “déjà vu”, οι τελευταίες διαρροές που υπάρχουν από το Μέγαρο Μαξίμου (ασχέτως αν βρισκόμαστε 14/08) είναι πως πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στα τέλη Αυγούστου, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. Και ο στόχος φαίνεται να είναι, ένα επικοινωνιακό «ντεμαράζ» με θετικές ειδήσεις. Κυρίως η έξοδος από τα μνημόνια (για την ακρίβεια το τέλος του τρέχοντος προγράμματος για να τα λέμε όπως είνια), μαζί με τον ανασχηματισμό και πιθανόν κάποιες άλλες θετικές ειδήσεις από την οικονομία (πιθανές εκθέσεις κτλ).  

Προσωπικά θα γίνουμε κουραστικοί και θα συστήσουμε σε όλους να κρατάνε μικρό καλάθι, μην περιμένοντας σημαντικές αλλαγές (αναφορικά με τα όσα γράφονται για έναν ευρύ ανασχηματισμό). Και τέλος θα επαναλάβουμε, πως αν και όλα είναι πιθανά, όλα δείχνουν πως οι περιβόητες πρόωρες εκλογές δε θα συμβούν το φθινόπωρο και πως πάμε για πολλαπλές εκλογές, το Μάιο του 2019.

 
 
 

Για να μην ξεχνιόμαστε

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ειδικά την ώρα που χωρίς ντροπή στελέχη του Σύριζα αναφέρονται στους 95 νεκρούς στο Μάτι, σαν ένα καθημερινό ατύχημα. Η παρακάτω ήταν μια παλαιότερη αφίσα του Σύριζα. Ευτυχώς που τώρα επί Σύριζα η πολιτεία είχε οργανωμένο σχέδιο!!  

 
 
 

Ενδιαφέρουσα κόντρα 

Και από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η ….. οξεία επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη  μέσω facebook εξαπολύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός. Υπό τον τίτλο «Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα!», ο κ. Καρτερός υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «όλη η λάσπη κατά του Τσίπρα, που εκτοξεύεται καθημερινά από τα «φιλικά» και ιδιόκτητα μέσα Του, δεν είναι ΤΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι Ο Βαγγέλης Μαρινάκης».


Αναλυτικά η ανάρτηση για όποιον δεν την έχει διαβάσει:

Το ωχρό Βήμα Του, διαπιστώνει «πρωτοφανή φθορά» του Τσίπρα, γνωματεύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «στα πρόθυρα της κατάρρευσης», και αποκαλύπτει ότι γίνονται εναγώνιες προσπάθειες «να προστατευθεί ο πρωθυπουργός».

Τα κατακίτρινα Νέα Του ασχολούνται καθημερινά στην πρώτη τους σελίδα με τρομακτικές προσωπογραφίες του Τσίπρα, για τον οποίο χρησιμοποιούν μια μαύρη βεντάλια από επίθετα και ουσιαστικά: ψεύτης, αναξιόπιστος, απών, αδύναμος, αναίσθητος, και εσχάτως ένοχος για τις ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι.

Τα άλλα έντυπα, τα «φιλικά» -και ανιδιοτελώς, βεβαίως- προσκείμενα σ’ Αυτόν, όπως τα Παραπολιτικά και το Καρφί, έχουν αναλάβει τη διαχείριση των χημικών αποβλήτων του συγκροτήματός Του. Η βίλλα του Τσίπρα, που δεν είναι ούτε βίλλα, ούτε του Τσίπρα, βέβαια, αλλά ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες. Τα αδέλφια του Τσίπρα, τα παιδιά του Τσίπρα, ο ξάδελφος του Τσίπρα, η σύντροφος του Τσίπρα, ο μπαμπάς του Τσίπρα, κι ας έχει πεθάνει πριν από χρόνια, ο γείτονας του Τσίπρα, η γάτα του Τσίπρα, και πάει λέγοντας. Μια λασπώδης και τοξική μάζα που στέλνει για απολύμανση όποιον έρθει σε επαφή μαζί της.

Εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας, ποιος είναι Αυτός, που με τα ιδιόκτητα, και τα «φιλικά», μέσα Του, έχει βάλει σκοπό της ζωής Του να εκτελέσει ηθικά και πολιτικά τον Τσίπρα. Που πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ένας εκ των δημοσιογραφικών του ακολούθων, έκανε λόγο και για κανονική εκτέλεσή του Τσίπρα, όπως του Τσαουσέσκου. Που είναι προφανής η εντολή Του προς κάθε υποτακτικό, ΔΟΜικό και… φιλικό: Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα!

Πρέπει να πούμε το όνομά Του, όσο και αν το έχετε καταλάβει. Τι να κάνουμε, τέτοιες μέρες που ζούμε, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε τον ίδιο, ούτε και τους άτεγκτους –και ανιδιοτελείς, για να μην παρεξηγηθούμε- σωματοφύλακές του.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο λόγος.

Που κυριαρχεί στην ενημέρωσή μας, αυτοπροσώπως, διά των εκπροσώπων, και διά των γνωστών προσώπων.

Και για τους μεν εκπροσώπους του, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Επέλεξαν να υπηρετούν όσα υπηρετούν και δεν έχει νόημα ο πόλεμος με τους υπηρετούντες τον λόγο της αληθείας Του. Καλή σταδιοδρομία, και άξιος ο μισθός τους.

Για τα γνωστά πρόσωπα, τους κουμπάρους, τους πολιτικούς-υπαλλήλους και τους αγαπάτε αλλήλους –-οι μεν Τον δε, και τούμπαλιν, αφού εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος- που εδρεύουν στην Πειραιώς, ένα σχόλιο: Πες μου για τον φίλο σου, να σου πω ποιος είμαι.

Στους αναγνώστες, όμως, των ιδιόκτητων, και φιλικών μέσων Του, προτείνουμε μια διάγνωση για όσα κρύβει κάθε φαιό και κίτρινο δημοσίευμα κατά του Τσίπρα.

Είναι απλό.

Η λάσπη, τα ψέματα, οι συκοφαντικές κατασκευές, η εμπάθεια, το μίσος, οι φραστικές αγριότητες, οι απειλές, η τρομοκρατία, η δυσφήμιση όσων τολμούν να διατυπώνουν αντίθετη άποψη, ο προπαγανδιστικός τσαμπουκάς, δεν παράγονται και δεν διακινούνται απλώς, σύμφωνα με τη «γραμμή» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Περιγράφουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ήθος, την παλληκαριά, τη δημοκρατική ευαισθησία, την εκδοτική αντικειμενικότητα, και την επιχειρηματική εντιμότητά Του. Α, και τις αντιδράσεις του μπροστά στο φάντασμα του Noor1, που πλανάται πάνω από την αβάσταχτη επιτυχία του.

Έτσι πάει, δυστυχώς γι’ αυτόν, το πράγμα.

Αν το θέλετε πιο λακωνικά:

Όλη η λάσπη κατά του Τσίπρα, που εκτοξεύεται καθημερινά από τα «φιλικά» και ιδιόκτητα μέσα Του, δεν είναι ΤΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι Ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν ασκεί εδώ κανένα -αναφαίρετο, φυσικά- δικαίωμα κριτικής, ή πολεμικής. Το αληθινό Του πρόσωπο, τη σχέση Του με την αλήθεια και τη δημοκρατία δείχνει.

Ως εκ τούτου, ας συνεχίσει. Από ένα σημείο, που το έχει από καιρό ξεπεράσει, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να κάνει ζημιά, αλλά ίσως κάνει και καλό στον άνθρωπο-στόχο Του.

Δεν με νοιάζει τι λες, αλλά ποιος τα λέει.

ΥΓ. Άντε, ας δώσει τώρα διαταγή, να του κουβαλήσουν πάλι οι γραφιάδες και οι… ιδεολόγοι του, κανένα αγύριστο αριστερό κεφάλι, που Του βγάζει γλώσσα. Γιατί του Τσίπρα δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να το κρεμάσει στον φανοστάτη του ΔΟΜ Του.

 
 
 

Το πανάκριβο «πάρκο» Παππά στην ΔΕΘ

Τα παρακάτω τα διαβάσαμε στο Secret και τα βρήκαμε ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα ….  Για να προβάλει λοιπόν ένας υπουργός το έργο του, τις εποχές της µεγάλης οικονοµικής κρίσης, µπορεί να διαθέσει περί τα 10.000 ευρώ ή ακόµα και 20.000 ευρώ. Αν και τα ποσά αυτά θεωρούνται απαγορευτικά για την περίοδο λιτότητας που συνεχίζουµε να διανύουµε ως χώρα. Ενα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα ωστόσο το... τερµάτισε, διαθέτοντας για την προβολή του... έργου του στο υπουργείο πάνω από 300.000 ευρώ. Ο λόγος για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος υπέγραψε προ ηµερών απόφαση για τη δηµιουργία ενός θεµατικού πάρκου µε την ονοµασία «Ψηφιακή Ελλάδα», που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της ∆ιεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέµβριο (δηλαδή µόνο οκτώ ηµέρες, από 8 µέχρι 16 Σεπτεµβρίου), µε το κόστος του να φτάνει τα 310.000 ευρώ.

Σύµφωνα µε το σχετικό έγγραφο που επικαλείται το Secret, το «πάρκο» αυτό «θα αποτυπώνει την ελληνική ψηφιακή πραγµατικότητα, για την ενίσχυση πρωτοβουλιών σχετικών µε την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, την ευρυζωνική σύνδεση ειδικών κατηγοριών πληθυσµού και ειδικών γεωγραφικών περιοχών, την ισότιµη συµµετοχή των πολιτών στην πληροφόρηση και τη µείωση του ψηφιακού χάσµατος στην επικράτεια και ιδίως την ενίσχυση και ανάπτυξη καινοτόµων υπηρεσιών, εφαρµογών και εξοπλισµού και την παρακολούθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς για την Ευρώπη». ∆ηλαδή, θα αφορά το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής...

Και σαν να µην έφτανε αυτό, στη ∆ΕΘ θα υπάρχει και ξεχωριστό περίπτερο του υπουργείου, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει περί τα 24.000 ευρώ. Με τις υγείες µας…

 
 
 

Ελλαδάρα

Και κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο (με τα μαύρα χάλια της χώρας μας) ….. Άφωνοι έμειναν οι λουόμενοι στο Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας όταν είδαν αυτό το μήνυμα σε κεντρικό σημείο της κωμόπολης.

Κι αυτό γιατί το μήνυμα συμβουλεύει τον παραθεριστή να… μην αρρωστήσει, καθώς δεν υπάρχει οδηγός στο κέντρο υγείας του Αστρους.

Μάλιστα στο σημείο αναφέρεται πως η μόνη λύση είναι το ασθενοφόρο να έρθει από την Τρίπολη, διανύοντας δηλαδή περίπου μία ώρα απόσταση για όποιον αρρωστήσει ή τραυματιστεί.

«Φίλε παραθεριστή, κατά την διάρκεια των διακοπών φρόντισε να μην αρρωστήσεις και κυρίως να μην πάθεις ατύχημα. Το Κέντρο Υγείας Άστρους δεν έχει οδηγό και το ασθενοφόρο θα έρθει από Τρίπολη. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....