Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 14/09/18

 

Για ακόμη μια φορά κάνουμε ζημία …

Μπορεί αυτή τη φορά να μην είναι τόσο μεγάλη όσο τις άλλες φορές. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλη αυτή η κατάσταση, με το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Αν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά και το αφορολόγητο για να μην το ξεχνάμε αυτό. Και γενικά όλη αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει πάνω από την ελληνική κοινωνία – χώρα … Για ακόμη μια φορά στοιχειώνει την ελληνική οικονομία. Όχι φυσικά στον ίδιο βαθμό με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό στην ελληνική οικονομία. Και καλό θα είναι η κυβέρνηση αυτό να το λάβει σοβαρά υπόψη.

 
 
 

Απλή παρατήρηση

Πάντως όσον αφορά το χρόνο των εκλογών προσέξαμε και κάτι άλλο. Κάτι πονηρό θα λέγαμε. Ο Α. Τσίπρας λοιπόν πολλές φορές λέει πως οι εκλογές θα γίνουν στην 4ετία. Την ίδια ώρα όμως, πολλές φορές αφήνει να εννοηθεί πως ως 4ετία μετράει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2019. Λέτε λοιπόν ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές τον Ιανουάριο, παράλληλα με τη λήξη της 4ετίας (από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση – έτσι και αλλιώς ο ίδιος το λέει). Και κάπως έτσι, θα συμβεί και αυτό το οποίο είχαμε γράψει χθες. Θα πετάξει την «καυτή πατάτα» της ψήφισης της ονομασίας των Σκοπίων στην επόμενη κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη.

 
 
 

Έτσι θα ανακάμψει η τουρκική οικονομία;

Από τη διεθνή ειδησεογραφία και τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ήταν η εντολή που έδωσε ο Ερντογάν, οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων να γίνονται μόνο σε τούρκικη λίρα έδωσε  βάζοντας τέλος στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα. Η απόφαση Ερντογάν, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, είχε έλθει μερικές ώρες πριν τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.  

Εμείς αναρωτιόμαστε τώρα. Έτσι περιμένει η Τουρκία να αποφεύγει τα χειρότερα; Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν κάτι. Με κόλπα, μαγικά, νταούλια κτλ…. Μια οικονομία, αλλά και μια επιχείρηση μέχρι και ένα νοικοκυριό. Προκοπή μακροχρόνια δεν έχουν. Μόνο με σοβαρότητα και πολύ δουλειά μπορεί να έλθει αποτέλεσμα. 

Ως Ελλάδα αυτά τα γνωρίζουμε.  Και μάλιστα τα έχουμε πληρώσει πάρα πολύ. Όπως το πρώτο εξάμηνο του 2015, όπου θα χτυπάγαμε νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές. Στο τέλος φυσικά χτυπάγαμε τα κεφάλια μας, για ακόμη μια φορά σε αυτή τη χώρα.  

 
 
 

Το καρφί μας θα το πούμε !!!

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ και ως αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης της τουρκικής λίρας, για πρώτη φορά σε μηνιαία βάση οι πλαστικές συναλλαγές των Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα ξεπέρασαν σε αξία τις αντίστοιχες αγορές των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η JCC θέλουν την αξία των αγορών των Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα με πιστωτικές κάρτες να ανέρχεται τον Αύγουστο στο 1,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με 787 χιλ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρσι.

Εμείς δε θα πούμε αν πρέπει κάποιος κύπριος να πηγαίνει ή όχι στα κατεχόμενα. Αυτό είναι απόφαση του κάθε ένα. Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά ενοχλητικό είναι άλλο. Είναι όλος αυτός ο κόσμος που πουλάει μέγα – πατριωτισμό, μέχρι το σημείο που κάποια πράγματα θίγουν την τσέπη του. Και τα λέμε αυτά, θυμίζοντας τα όσα λέγαμε μετά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη. Ότι δεν είναι δυνατό να τρέχεις στο συλλαλητήριο. Να φωνάζεις για προδότες κτλ …. Και την επόμενη ημέρα να πηγαίνεις στα Σκόπια για ψώνια ….  Μπορεί σε κάποιους αυτό να ακούγεται υπερβολικό. Αλλά κατά την άποψη μας αυτά τα δύο πράγματα δεν πάνε μαζί. Φυσικά ως χώρα εμείς έχουνε αποδείξει ότι τα συνδυάζουμε όλα.

 
 
 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον οργανισμό για την ανάπλαση της Αθήνας

Επειδή όπως πολλές φορές λέει ο Σύριζα δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα. Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως ακόµη ένα κοµµατικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ... αποκαταστάθηκε µε τον διορισµό του σε ανώνυµη εταιρεία του ∆ηµοσίου. Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υποδοµών, Εσωτερικών, Πολιτισµού, Οικονοµικών, Ενέργειας και Επικρατείας, ορίστηκε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., µε τριετή µάλιστα θητεία, η οποία µπορεί να ανανεωθεί για άλλη µία τριετία. 

Όπως έγραψε το Secret, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας διορίστηκε ο Νικόλαος Μπελαβίλας, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Ωστόσο, αν ψάξει κανείς καλύτερα το βιογραφικό του κ. Μπελαβίλα, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει διατελέσει δηµοτικός σύµβουλος Πειραιά, µε τη δηµοτική παράταξη του Θοδωρή ∆ρίτσα, «Λιµάνι της Αγωνίας», και είναι µέλος της Γραµµατείας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, διορίστηκε άµισθος σύµβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Επικρατείας Αλέκου Φλαµπουράρη -ο οποίος είχε αναλάβει τότε την ευθύνη του συντονισµού για την επένδυση του Ελληνικού από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίµου-, ενώ ήταν ανάµεσα στους 250 διανοουµένους που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της «Συµφωνίας των Πρεσπών» για την ονοµασία των Σκοπίων, που υπέγραψε η κυβέρνηση µε το γειτονικό κράτος.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....